Capsule Wardrobe – αυτά τα βασικά ανήκουν στην γκαρνταρόμπα σας

Μια γεμάτη ντουλάπα και τίποτα να φορέσει; Αυτή η κατάσταση ανήκει τελικά στο παρελθόν. Η ιδέα Capsule Wardrobe σας υποστηρίζει στην ιδέα της βιωσιμότητας. Η τάση προέκυψε από το κίνημα του μινιμαλισμού, το οποίο έχει ήδη καθιερωθεί στο life style. Για να συνδυάσετε την προσωπική σας καψούρα γκαρνταρόμπα, βασιστείτε στη διαχρονική μόδα που χρησιμεύει ως βάση και ολοκληρωμένα ρούχα.

Ο μαγικός αριθμός: Γιατί το 37 είναι τόσο σημαντικό για την καψούρα γκαρνταρόμπα σας

Αν βρεθείτε μπροστά σε μια καθαρή και άδεια ντουλάπα, ήρθε η ώρα να τη γεμίσετε. Τα πιο σημαντικά βασικά στοιχεία της μόδας δεν πρέπει να λείπουν. Η καψούρα τάση της γκαρνταρόμπας βασίζεται στον μαγικό αριθμό 37. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μάλλον κανείς δεν το ξέρει με σιγουριά. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός στοχεύει να κατέχει το πολύ 37 διαφορετικά είδη ένδυσης κάθε σεζόν. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι να μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους.

Πώς να φτιάξετε τη δική σας καψούρα γκαρνταρόμπα – οδηγίες βήμα προς βήμα

Μπορείτε να κλείσετε την ντουλάπα μόνο χρησιμοποιώντας ωμή βία; Θα θέλατε να επιστρέψετε στα βασικά; Στη συνέχεια, οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να το εφαρμόσετε.

Βήμα 1: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα

Εύχεσαι επιτέλους να κοιμηθείς καλά; Τότε η τάξη στην κρεβατοκάμαρα είναι απαραίτητη. Αυτό ισχύει για το δωμάτιο, αλλά κυρίως για την γκαρνταρόμπα. Κάντε απολογισμό και καθαρίστε σχολαστικά! Για να είστε πραγματικά επιτυχημένοι, κάντε το βήμα προς βήμα. Απλώστε κάθε ρούχο στο πάτωμα και κοιτάξτε το. Οτιδήποτε δεν φορούσες την περασμένη σεζόν δεν θα χρειαστεί την επόμενη χρονιά.

Συμβουλή: Τα ρούχα που δεν χρειάζονται πλέον δεν πρέπει να πετιούνται στα σκουπίδια, αλλά σε διαδικτυακές πύλες ρούχων. Εδώ μπορείτε να κερδίσετε λίγα ευρώ και να εφαρμόσετε την ολοένα αυξανόμενη ιδέα της βιωσιμότητας.

Βήμα 2: Ανακαλύψτε το στυλ της μόδας σας

Επιλέγοντας τα απόλυτα αγαπημένα σας κομμάτια, μπορείτε να δείτε γρήγορα σε τι βασίζεται πραγματικά το στυλ σας. Το Capsule Wardrobe βασίζεται στην προτίμηση των ουδέτερων και συνδυαστικών χρωμάτων. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερα ρούχα από λιγότερα ρούχα. Κορυφαία χρώματα είναι γκρι, ανθρακί, μπεζ, καφέ, λευκό και μαύρο. Αν αγαπάτε τα έντονα χρώματα, χρησιμοποιήστε τα για αξεσουάρ. Μια έντονο κόκκινο τσάντα, για παράδειγμα, ταιριάζει τέλεια με ένα μαύρο ντύσιμο, αλλά και με μια διακριτική λευκή εμφάνιση.

Βήμα 3: Αγορά νέας μόδας υψηλής ποιότητας

Το Capsule Wardrobe βασίζεται επίσης στην ιδέα της βιωσιμότητας. Τα φθηνά ρούχα κατασκευάζονται κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Αν θέλετε να επενδύσετε σε μια μακροπρόθεσμη γκαρνταρόμπα, καλύτερα να ξοδέψετε μερικά ευρώ παραπάνω. Το βιολογικό βαμβάκι από βιώσιμη παραγωγή όχι μόνο διαρκεί περισσότερο, αλλά απλώς αισθάνεται καλύτερα συναισθηματικά.

Στην αρχή θα είναι λίγο πιο ακριβό στο καλάθι αγορών, αλλά δεν πρέπει να το αφήσετε να σας απογοητεύσει. Αφού έχετε μαζί την γκαρνταρόμπα σας, όλα τα μικρά (και ακριβά) ταξίδια για ψώνια δεν είναι πλέον απαραίτητα γιατί πλέον περιορίζεστε στα βασικά.

Βήμα 4: Φέρτε μια ανάσα φρέσκου αέρα μία φορά κάθε τρίμηνο

Τέσσερις εποχές, τέσσερις αλλαγές ρούχων! Μια φορά το τρίμηνο, η γκαρνταρόμπα της περασμένης σεζόν μπορεί να εξαφανιστεί στην ντουλάπα. Υπάρχουν ρούχα που μπορούν να αλλάξουν; Χρειάζεστε νέα κομμάτια; Χρησιμοποιήστε το χρόνο της ανταλλαγής για να αναλύσετε τα πάντα ξανά. Οι πραγματικοί λάτρεις του μινιμαλισμού περιορίζονται στην πραγματικότητα σε 37 ρούχα στην ντουλάπα τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κρατήσετε μια επισκόπηση και να ταξινομήσετε τα πράγματα εύκολα.

Βήμα 5: Αγοράστε βασικά ή προσθέστε τα στην επιλογή

Υπάρχουν «can-haves» και «must-haves» στην τάση της καψουλινής γκαρνταρόμπας. Τα απολύτως βασικά περιλαμβάνουν μπλε τζιν που ταιριάζει, μπλουζάκι σε απλά χρώματα, λευκό πουκάμισο/μπλούζα, ελαφριά αθλητικά παπούτσια, παλτό, ουδέτερη τσάντα και φυσικά πουλόβερ που μπορεί να συνδυαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Εσείς αποφασίζετε με τι άλλο θα θέλατε να εξοπλίσετε τη βασική γκαρνταρόμπα σας με βάση τις προτιμήσεις σας.

Συμπέρασμα: Η γκαρνταρόμπα Capsule είναι μινιμαλιστική αλλά όχι βαρετή

Το να έχεις λίγα δεν σημαίνει να φοράς την ίδια εμφάνιση κάθε μέρα. Η ιδέα της capsule γκαρνταρόμπας βασίζεται στο συνδυασμό μερικών ρούχων ξανά και ξανά. Αυτό είναι πραγματικά δυνατό αν όλα χτιστούν σε γερά θεμέλια. Απλά δοκιμάστε το – πόσο καιρό μπορείτε να ζήσετε με 37 ρούχα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *