8 λόγοι για να πίνετε τσάι τσουκνίδας

8 επιδράσεις του τσαγιού τσουκνίδας που προάγουν την υγεία

1. Αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό

Τα αποξηραμένα φύλλα τσουκνίδας περιέχουν πολλές φλαβονιώδες. Τέτοιες δευτερεύουσες φυτικές ουσίες είναι υπεύθυνες για το χρώμα σε πολλά λαχανικά και φρούτα. Τα σταφύλια, το πράσινο τσάι και οι μελιτζάνες περιέχουν άφθονα φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή της τσουκνίδας έχουν αντιοξειδωτική δράση και δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες των ενώσεων οξυγόνου. Αυτό αποτρέπει την καταστροφή των κυττάρων και μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα. Τα φλαβονοειδή έχουν επίσης αναλγητική δράση. Το τσάι τσουκνίδας είναι επομένως δημοφιλές ως σπιτική θεραπεία για την ανακούφιση από τον πόνο και τον αντιφλεγμονώδη πόνο στις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια σοβαρών ρευματικών ή αρθριτικών επεισοδίων.

2. Βοηθά στις μολύνσεις της ουροδόχου κύστης

Τα συστατικά της τσουκνίδας έχουν διουρητική δράση. Εάν πάσχετε από λοίμωξη της ουροδόχου κύστης ή θέλετε να ξεπλύνετε μια ουρολοίμωξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τσάι τσουκνίδας για να σας βοηθήσει να βελτιωθείτε με φυσικό τρόπο. Τα βακτήρια και οι λοιμώξεις μπορούν να απεκκριθούν στα ούρα. Η αυξημένη επιθυμία για ούρηση προκαλεί την εξάλειψη περισσότερων βακτηρίων.

3. Αποτελεσματικό για προβλήματα στο στομάχι και στην έμμηνο ρύση

Τα αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά αποτελέσματα των συστατικών μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικά για πόνους στην κάτω κοιλιακή χώρα και κράμπες στο στομάχι. Ένα φλιτζάνι φρέσκο ​​τσάι τσουκνίδας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για τον πόνο στην πλάτη που προκαλείται από την έμμηνο ρύση. Αλλά μην πίνετε πολύ από το διουρητικό και διουρητικό τσάι.

4. Διεγείρει την πέψη

Οι τσουκνίδες και το τσάι που παρασκευάζεται από τα αποξηραμένα φύλλα περιέχουν πικρές ουσίες. Αυτά διεγείρουν την πέψη σε κάθε σταθμό του πεπτικού συστήματος. Ήδη στο στόμα παράγεται περισσότερο σάλιο ως απάντηση στις πικρές ουσίες. Η παραγωγή γαστρικού υγρού αυξάνεται στο στομάχι, ενώ η αυξημένη παραγωγή χολής στο έντερο εξασφαλίζει καλύτερο μεταβολισμό και υγιή πέψη. Το τσάι τσουκνίδας μπορεί επίσης να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την ανώδυνη πέψη.

5. Δρα κατά της κυτταρίτιδας

Σχεδόν κάθε γυναίκα έχει κυτταρίτιδα – άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο. Ο βαθμός στον οποίο επηρεαζόμαστε από τη λεγόμενη φλούδα πορτοκαλιού είναι σε μεγάλο βαθμό γενετικά καθορισμένος. Ωστόσο, η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι χρήσιμοι τρόποι για την αντιμετώπιση ή ακόμα και την πρόληψη δυσάρεστων βαθουλωμάτων. Επιπλέον, το τσάι τσουκνίδας μπορεί να προσφέρει ανακούφιση: Λόγω της διουρητικής του δράσης, διασφαλίζει ότι το αποθηκευμένο νερό μεταφέρεται έξω από τα κύτταρα του σώματος. Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή με λίγες θερμίδες, μπορούμε να σφίξουμε τον συνδετικό μας ιστό.

Στο βίντεο: Αυτοί οι υγιεινοί λόγοι μιλούν για το τσάι τσουκνίδας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *