6 αποτελεσματικές ασκήσεις που πραγματικά βοηθούν κατά του διπλού πηγουνιού

Επίσης συναρπαστικό: Αυτές είναι οι καλύτερες ασκήσεις κατά του κυματισμού των χεριών > >

Η ηλικία παίζει επίσης ρόλο στην ανάπτυξη του διπλού πηγουνιού. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του λόγω της διάσπασης του κολλαγόνου. Η βαρύτητα κάνει τότε το κομμάτι της και κάνει το δέρμα και τυχόν λιπώδη ιστό να κρέμονται κάτω από το πηγούνι.

Για λίγη περισσότερη υποστήριξη στην καταπολέμηση της βαρύτητας, μπορείτε ειδικά να εκπαιδεύσετε και να δυναμώσετε τους μύες του λαιμού και της γνάθου με απλές ασκήσεις. Αυτό εξασφαλίζει σφριγηλό δέρμα στο λαιμό και μπορεί να βοηθήσει ενάντια στο διπλό πηγούνι.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις απλές ασκήσεις για να τονώσετε τους μύες της γνάθου και του λαιμού σας

Υπάρχουν μερικές ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του διπλού πηγουνιού ενισχύοντας τους μυς μέσα και γύρω από την περιοχή του πηγουνιού. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

  • να μασήσει τσίχλα: Αυτή είναι μια απλή άσκηση που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε. Δυναμώνει τους μύες της γνάθου και του λαιμού.
  • Τέντωμα λαιμού: Καθίστε όρθια και τεντώστε το κεφάλι σας προς τα πίσω ώστε να κοιτάτε το ταβάνι. Τώρα φτιάξτε ένα μυτερό στόμα και σφυρίξτε όσο περισσότερο μπορείτε. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές.
  • Ανύψωση πηγουνιού: Καθίστε ή σταθείτε με την πλάτη σας ίσια και τον λαιμό σας τεντωμένο. Σηκώστε το πηγούνι σας προς τον ουρανό ενώ πιέζετε τα χείλη σας μεταξύ τους. Μείνετε σε αυτή τη θέση για περίπου 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές.
  • Άσκηση Platysma: Το πλάτυσμα είναι ο μυς που εκτείνεται από το σαγόνι σας μέχρι το λαιμό σας. Για να ασκήσετε αυτόν τον μυ, ανοίξτε το στόμα σας διάπλατα και τραβήξτε το κάτω χείλος σας πάνω από τα δόντια της κάτω γνάθου σας. Τώρα μετακινήστε την κάτω γνάθο σας πάνω-κάτω. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση αρκετές φορές.
  • Άσκηση με μπάλα του τένις: Κρατήστε μια μπάλα του τένις στον λαιμό σας και πιέστε την σταθερά με το πηγούνι σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση για περίπου 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές.
  • Γλώσσα με μύτη: Βγάλτε τη γλώσσα σας και προσπαθήστε να αγγίξετε την άκρη της μύτης σας με τη γλώσσα σας. Ο στόχος δεν χρειάζεται να είναι να αγγίξετε πραγματικά τη μύτη σας. Με το τέντωμα της γλώσσας, οι μύες της κάτω γνάθου ενεργοποιούνται έντονα. Επαναλάβετε την άσκηση δέκα φορές.

Να θυμάστε ότι αυτές οι ασκήσεις είναι πιο αποτελεσματικές όταν είναι πραγματοποιούνται τακτικά γίνε και Μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής συμπεριλαμβανομένης μιας ισορροπημένης διατροφής και τακτικής άσκησης. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι γενετικοί παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο και αυτές οι ασκήσεις μπορεί να μην είναι αποτελεσματικές για όλους.

Διπλό πηγούνι λόγω υπερβολικού βάρους; Η διατροφή παίζει πλέον σημαντικό ρόλο

Φυσικά, το διπλό πηγούνι μπορεί να προκληθεί και από την αυξημένη συσσώρευση λίπους στο πρόσωπο εάν είστε υπέρβαροι. Το πόσο αυξάνονται τα αποθέματα λίπους στο πρόσωπο είναι πάντα θέμα γενετικής.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από το διπλό πηγούνι λόγω του υπερβολικού βάρους: να αλλάξετε τη διατροφή σας και να χάσετε βάρος.

Ένας υγιεινός συνδυασμός τακτικής άσκησης, αθλητισμού και ισορροπημένης διατροφής θα σας βοηθήσει να επιτύχετε ένα επαρκές έλλειμμα θερμίδων.

Μάθε περισσότερα: Τα πάντα για την απώλεια βάρους > >

Με μια υγιεινή διατροφή και άσκηση, το διπλό πηγούνι σας θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Ένα διπλό πηγούνι μπορεί επίσης να έχει ιατρικά αίτια

Ορμονικές αλλαγές, όπως αυτά που μπορεί να εμφανιστούν κατά την εφηβεία ή την εμμηνόπαυση, μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε διπλό πηγούνι. Επιπλέον, ορισμένες ιατρικές καταστάσεις όπως Προβλήματα θυρεοειδούς ή λεμφοίδημα προάγουν την εμφάνιση διπλού πηγουνιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *