5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: τι είναι;

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αναφέρεται σε μια σειρά συμπτωμάτων που εμφανίζονται λόγω ερεθισμού και βλάβης στο μέσο νεύρο στην περιοχή του καρπού. Είναι τυπικά Πόνος στα δάχτυλα, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, ενόχληση, δυσκαμψία των δακτύλων και πρήξιμο. Ο ερεθισμός και η βλάβη στο μέσο νεύρο προκαλείται από έναν στενό καρπιαίο σωλήνα που πιέζει απευθείας το νεύρο. Το μέσο νεύρο διατρέχει έναν «σωλήνα» που περιβάλλεται από συνδετικό ιστό στην περιοχή του καρπού. Αυτός ο σωλήνας σχηματίζεται από καρπικά οστά και μια εκτεινόμενη ζώνη στερεοποιημένης περιτονίας. Στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, αυτή η περιτονιακή ζώνη συστέλλει το μέσο νεύρο που τρέχει κάτω από αυτό και προκαλεί ερεθισμό. Το μέσο νεύρο διαιρείται στην παλάμη του χεριού και ελέγχει τον αντίχειρα, τον δείκτη, το μεσαίο και τον παράμεσο.

Παρεμπιπτόντως, είναι μια λανθασμένη αντίληψη ότι οι άνθρωποι που κάνουν εργασίες γραφείου έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Οι άνθρωποι που κάνουν βαριά χειρωνακτική εργασία και τακτικά καταπονούν και υπερφορτώνουν τους καρπούς τους είναι πολύ πιο πιθανό να επηρεαστούν.

Διάβασε τώρα: Συμβουλές για οστεοαρθρίτιδα και πόνο τον χειμώνα > >

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη συμπίεση των νεύρων

1. Αιτίες συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα

Η αιτία του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα είναι πάντα μία Στένωση του καρπιαίου σωλήνα, το οποίο στη συνέχεια πιέζει το μέσο νεύρο και το καταστρέφει στην περιοχή του καρπού. Ωστόσο, αυτή η στένωση μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές αιτίες. Συχνά υπάρχει ένα στενός καρπιαίου σωλήνας συγγενής και κληρονομείται. Οι γυναίκες έχουν περίπου τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα από τους άνδρες. Μια άλλη πολύ κοινή αιτία είναι η τακτική χειρωνακτική εργασία και άγχος του καρπού. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα εμφανίζεται πολύ πιο συχνά σε άτομα που κάνουν βαριές και επίπονες χειρωνακτικές εργασίες. Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές που μετακινούνται και χρησιμοποιούν βαρύ εξοπλισμό ή μηχανήματα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα από τους εργαζόμενους γραφείου που κάνουν εργασίες γραφείου και υπολογιστών. Ο καρπιαίος σωλήνας μπορεί επίσης να στενέψει και να τσιμπήσει το μέσο νεύρο αν Κατακράτηση νερού στους καρπούς προκαλούν πάχυνση των συνδέσμων και των τενόντων. Η παχυσαρκία, ο διαβήτης ή οι ορμονικές αλλαγές που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη ή τις διαταραχές του θυρεοειδούς μπορεί να είναι πιθανοί παράγοντες που προκαλούν.

Επίσης συναρπαστικό: Αυτά τα σφάλματα προάγουν την οστεοαρθρίτιδα > >

2. Συμπτώματα νευρικής βλάβης

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα δεν εμφανίζεται απλώς ξαφνικά και απροειδοποίητα. Ο ερεθισμός του μέσου νεύρου που προκαλείται από ένα στενό καρπιαίο σωλήνα είναι αρχικά εμφανής Πόνος στον αντίχειρα, στον δείκτη, στο μεσαίο και στα δάχτυλα αξιοπρόσεχτος. Οι πάσχοντες συχνά αναφέρουν μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα και την παλάμη, και αυτό μπορεί επίσης να συμβεί Λανθασμένες αντιλήψεις και Επιδείνωση της αίσθησης της αφής. Στα αρχικά στάδια της νόσου, τα δάχτυλα συχνά κοιμούνται το βράδυ όταν τα χέρια ξεκουράζονται. Καθώς η συμπίεση των νεύρων προχωρά, συμβαίνει συχνά Κόποι που μπορεί να εκτείνεται από τα δάχτυλα μέχρι το χέρι και τον ώμο. Εάν το σύνδρομο παραμείνει χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη στο νεύρο. Υπάρχει απώλεια ευαισθησίας στα δάχτυλα και την παλάμη Μυϊκή απώλεια στην μπάλα του αντίχειραπου δεν ελέγχεται πλέον σωστά από το τσιμπημένο νεύρο.

3. Διάγνωση συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα

Οι γιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα με διάφορους τρόπους σωματικές εξετάσεις διαγιγνώσκω. Επειδή το ερεθισμένο μέσο νεύρο είναι λιγότερο ευαίσθητο, δώστε Δοκιμή αφής και ευαισθησίας συχνά παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση του καρπιαίου σωλήνα. Μπορούν όσοι επηρεάζονται να χρησιμοποιήσουν το δικό τους; Οι αντίχειρες δεν μπορούν πλέον να απλωθούν σωστά ή εάν δεν παρατηρείτε πλέον ελαφρά αγγίγματα στην παλάμη του χεριού σας, μπορεί να υπάρχει ερεθισμός του μέσου νεύρου. Λόγω της περιορισμένης αίσθησης της αφής, οι ασθενείς μερικές φορές δυσκολεύονται να πιάσουν μικρά αντικείμενα με τα δάχτυλα και τους αντίχειρές τους. Γιατροί Ρυθμός στη διάγνωση επίσης αυτό καρπό στην πλευρά του παλμού Μακριά. Εάν αυτό προκαλεί πόνο, μπορεί να συμπεράνει στένωση καρπιαίου σωλήνα.

Στο βίντεο: Πόνος στον καρπό – Πώς να αναγνωρίσετε έναν σχισμένο σύνδεσμο στο χέρι σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *