4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη φλεγμονή των αρθρώσεων

Τι είναι το κρύο στο ισχίο;

Το κρυολόγημα του ισχίου είναι μια προσωρινή φλεγμονή της εσωτερικής επένδυσης της άρθρωσης του ισχίου. Η φλεγμονή προκαλεί τη διόγκωση αυτής της λεπτής αρθρικής μεμβράνης και προκαλεί έντονο πόνο όταν η άρθρωση του ισχίου κινείται στην υποδοχή. Η φλεγμονή της άρθρωσης του ισχίου δεν προκαλείται από βακτήρια, αλλά φαίνεται να είναι μια καθυστερημένη ανοσολογική απόκριση σε ασθένειες που έχουν ήδη ξεπεραστεί.

Επίσης ενδιαφέρον: Ποιοι εμβολιασμοί κατά των παιδικών ασθενειών είναι σημαντικοί; > >

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μικρά παιδιά και τα παιδιά επηρεάζονται από το κρυολόγημα του ισχίου. Η φλεγμονή χωρίς μικρόβια στην άρθρωση του ισχίου εμφανίζεται συχνότερα μεταξύ πέντε και έξι ετών. Δεν είναι σαφές γιατί εμφανίζεται η φλεγμονή. Υπάρχει υποψία σύνδεσης με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Το κρυολόγημα των ισχίων είναι μια προσωρινή ασθένεια που υποχωρεί από μόνη της μετά από λίγο.

Αυτά πρέπει να ξέρετε για το κρυολόγημα του ισχίου

Συμπτώματα

Η φλεγμονή προκαλεί τη συλλογή ολοένα και περισσότερων υγρών στην κάψουλα της άρθρωσης. Αυτό προκαλεί τέντωμα, πρήξιμο και τελικά έντονο πόνο κατά την κίνηση στην άρθρωση του ισχίου. Αυτό κάνει το περπάτημα, την ορθοστασία και την κίνηση του προσβεβλημένου ποδιού ή ποδιών ενώ κάθεστε ή ξαπλώνετε εξαιρετικά επώδυνο. Ως εκ τούτου, τα πιο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • ξαφνικός πόνος στο ισχίο
  • Πόνος κατά την κίνηση
  • Πόνος που ακτινοβολεί στη βουβωνική χώρα, τους μηρούς και τα γόνατα
  • Τα παιδιά κουτσαίνουν όταν περπατούν
  • κάποια παιδιά αρχίζουν και πάλι να σέρνονται

Ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι η φλεγμονή της άρθρωσης, μπορεί επίσης να εμφανιστεί ελαφρύς πυρετός.

Μπολύ έμπειρος: Με αυτές τις σπιτικές θεραπείες μπορείτε να μειώσετε γρήγορα τον πυρετό > >

αιτίες

Δεν είναι σαφές γιατί εμφανίζεται το κρυολόγημα του ισχίου. Ωστόσο, οι γιατροί γνωρίζουν ότι η φλεγμονή της άρθρωσης δεν προκαλείται άμεσα από μικρόβια. Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι η παιδική ασθένεια είναι μια καθυστερημένη ανοσοαπόκριση, κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά σε μια λοίμωξη που έχει ήδη ξεπεραστεί. Το κρυολόγημα του ισχίου εμφανίζεται συχνά μερικές εβδομάδες μετά από μια λοίμωξη της ανώτερης αναπνευστικής οδού ή του πεπτικού συστήματος. Ωστόσο, οι ακριβείς συνδέσεις δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

διάγνωση

Οι παιδίατροι διαγιγνώσκουν κρυολόγημα ισχίου χρησιμοποιώντας απεικονιστικές τεχνικές. Κατά κανόνα, η υπερηχογραφική εξέταση, γνωστή και ως υπερηχογράφημα, χρησιμοποιείται για να ρίξει μια ματιά στην αντίστοιχη άρθρωση του ισχίου. Οι γιατροί μπορούν να πουν με σχετική βεβαιότητα εάν πρόκειται για κρυολόγημα ισχίου. Η διόγκωση της αρθρικής κάψουλας συνήθως φαίνεται καθαρά στην υπερηχογραφική εικόνα. Προκειμένου να αποκλειστούν πιθανές άλλες αιτίες του οιδήματος, οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακτινογραφίες. Οποιαδήποτε προβλήματα και ανωμαλίες στα οστά και τη δομή των οστών θα γίνουν εμφανή εδώ. Τα δείγματα αίματος είναι επίσης χρήσιμα. Ως μέρος της διαφορικής διάγνωσης – δηλαδή για τον αποκλεισμό άλλων αιτιών πόνου στο ισχίο – το δείγμα αίματος μπορεί να εξεταστεί για την παρουσία ορισμένων επιπέδων φλεγμονής. Εάν εντοπιστούν τέτοιοι δείκτες στο αίμα, οι βακτηριακές λοιμώξεις της άρθρωσης του ισχίου θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν πιθανό έναυσμα για τα συμπτώματα.

Διαβάστε αμέσως: Αυτό σημαίνουν τα επίπεδα φλεγμονής στο αίμα > >

Θεραπεία

Αρχικά, οι γιατροί πρέπει να διαγνώσουν ποιος τύπος φλεγμονής των αρθρώσεων υπάρχει. Στην περίπτωση της βακτηριακής φλεγμονής, εκτός από τον πόνο, υπάρχει και πυρετός και ζεστό κοκκινισμένο δέρμα στην περιοχή του ισχίου. Τέτοιες φλεγμονές πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπίζονται.

Ωστόσο, εάν ένας γιατρός έχει διαγνώσει μη βακτηριακό κρυολόγημα ισχίου, δεν χρειάζεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Η φλεγμονή συνήθως επουλώνεται από μόνη της μέσα σε λίγες μέρες. Κατά την περίοδο της ενεργού φλεγμονής, ωστόσο, είναι λογικό να προστατεύουμε τις αρθρώσεις του ισχίου των παιδιών και να τους δίνουμε λίγη ξεκούραση.

Επίσης συναρπαστικό: Τι βοηθά με τον πόνο στους καρπούς όταν κάνετε αθλήματα > >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *