4 επιπτώσεις στην υγεία σας

Έτσι λειτουργεί το τσάι ginkgo: 4 εφέ

Κυκλοφοριακό αποτέλεσμα

Τα ειδικά συστατικά των φύλλων ginkgo έχουν θετική επίδραση στην υγεία του αίματος. Μειώνουν την πήξη του αίματος και έτσι αυξάνουν τον ρυθμό ροής του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι το τσάι ginkgo μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό θεραπευτικό τσάι για μια σειρά από παθήσεις. Όποιος υποφέρει από κρύα χέρια και πόδια λόγω κυκλοφορικών προβλημάτων μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος με ένα φλιτζάνι τσάι ginkgo.

Ενισχυμένη απόδοση μνήμης

Το τσάι που παρασκευάζεται από αποξηραμένα φύλλα του δέντρου ginkgo λέγεται ότι βελτιώνει τη μνήμη. Λέγεται συχνά ότι το τσάι έχει επίδραση κατά της εξέλιξης του Αλτσχάιμερ. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Ωστόσο, σε εργαστηριακές μελέτες, τα συστατικά των φύλλων έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα στην προστασία των νευρικών κυττάρων και φαίνεται να υποστηρίζουν ουσίες σηματοδότησης στον εγκέφαλο. Το τσάι Ginkgo είναι επομένως πολύ δημοφιλές για όσους δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν.

Αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα

Τα φλαβονοειδή μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα στη γενική υγεία. Οι φυσικές φυτικές βαφές έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μπορούν να βοηθήσουν τη φλεγμονή στο σώμα να υποχωρήσει πιο γρήγορα. Τα φλαβονοειδή με τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις τους θα μπορούσαν επίσης να είναι χρήσιμα για πεπτικά προβλήματα. Σε μελέτες, οι ερευνητές έχουν ήδη παρατηρήσει ότι τα φλαβονοειδή μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια ισορροπημένη διατροφή που είναι πλούσια σε φυσικά φλαβονοειδή. Το τσάι Ginkgo μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Επίσης ενδιαφέρον: Αυτές οι τροφές αυξάνουν την αρτηριακή πίεση > >

Μπορεί να βοηθήσει σε διαταραχές ύπνου

Τα αφεψήματα που παρασκευάζονται από φύλλα ginkgo μπορούν μερικές φορές να βοηθήσουν στην αϋπνία και να έχουν μια ηρεμιστική δράση. Οι ερευνητές μπόρεσαν να παρατηρήσουν μια βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου σε άτομα που υπέφεραν από διαταραχές ύπνου και κατάθλιψη αφού κατανάλωναν εκχύλισμα ginkgo. Ο βαθμός στον οποίο αυτό το αποτέλεσμα μπορεί επίσης να αποδειχθεί σε τσάγια και αφεψήματα πρέπει να διερευνηθεί επιστημονικά.

Στο βίντεο: Αυτό είναι που κάνει το δέντρο ginkgo τόσο μοναδικό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *