4 ενδείξεις για το αν ο σύντροφός σας κολλάει συνεχώς

Pseudologia phantasica: Είναι ο σύντροφός σας διαβόητος ψεύτης;

Σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση 19 μελετών που διεξήχθησαν από επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ανθρώπινης Ανάπτυξης Max Planck, ο μέσος άνθρωπος λέει ψέματα για δύο φορές την ημέρα. Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ατόμων. Μερικοί άνθρωποι λένε ψέματα πολύ λιγότερο συχνά, ενώ άλλοι λένε ψέματα 25 ψέματα την ημέρα λέγω.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι Οι άνδρες λένε ψέματα πιο συχνά από τις γυναίκες. Οι νεότεροι λένε επίσης ψέματα πιο συχνά από τους ηλικιωμένους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ψέμα δεν είναι απαραίτητα κακό. Για παράδειγμα, μερικές φορές μπορεί να είναι απαραίτητο να πείτε ψέματα για να προστατέψετε τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις, το ψέμα μπορεί να είναι επιβλαβές. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι και αυτό Συγκρούσεις, απώλεια εμπιστοσύνης ακόμα και βία οδηγω.

Η γραμμή μεταξύ «φυσιολογικών» και παθολογικών ψεμάτων δεν είναι πάντα σαφής. Γενικά, ένα ψέμα θεωρείται παθολογικό αν είναι

  • τακτικά και επανειλημμένα
  • χωρίς προφανή λόγο
  • να προκαλέσουν κακό σε άλλους, είναι φτιαγμένο.

Οι άνθρωποι που λένε ψέματα παθολογικά υποφέρουν συχνά από ένα ψυχολογική διαταραχή, όπως Β. μια ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας ή μια οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

Συναρπαστικός: Borderline: Αισθήματα εκτός ελέγχου>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *