3 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε σαν μωρό από εδώ και πέρα

Μόνο με έναν ήρεμο, ξεκούραστο ύπνο μπορούμε να περάσουμε τη μέρα με τη μέγιστη απόδοση και με καλή διάθεση. Εάν δεν κοιμόμαστε αρκετά ή η ποιότητα του ύπνου μας είναι μειωμένη, είμαστε κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, με κακή διάθεση και όχι πολύ παραγωγικοί. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές ύπνου για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη νυχτερινή σας ξεκούραση.

3 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε σαν μωρό από εδώ και πέρα

1. Ακολουθήστε μια διατροφή που προάγει τον ύπνο

Στην πραγματικότητα, το δείπνο δεν επηρεάζει μόνο τη σιλουέτα σας, αλλά και τον ύπνο σας. Οι τροφές με πολλά λιπαρά έχουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο στομάχι και επομένως μπορεί να περάσει έως και εννέα ώρες στο πεπτικό σας όργανο. Αυτό όχι μόνο καθιστά πιο δύσκολο τον ύπνο, αλλά μειώνει επίσης την ποιότητα του ύπνου σας καθώς ο γαστρεντερικός σας σωλήνας συνεχίζει να αγωνίζεται με την πέψη. Ιδανικά, αντικαταστήστε το λιπαρό μπιφτέκι με πιο ελαφριά πιάτα με αξιοπρεπή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Εκτός από τα αυγά, το πλιγούρι βρώμης θεωρείται επίσης πραγματικό βοήθημα ύπνου, καθώς οι νιφάδες δημητριακών ενθαρρύνουν το σώμα να παράγει την ορμόνη του ύπνου Μελατονίνη τόνωση. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε με φειδώ ωμή τροφή το βράδυ, καθώς το πεπτικό μας σύστημα είναι απασχολημένο με αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα λαχανικά στον ατμό ή βραστά βοηθούν περισσότερο τον ύπνο.

2. Χρησιμοποιήστε πόρους

Εκτός από ένα υψηλής ποιότητας στρώμα που δεν πρέπει να κρεμάει, μια κουβέρτα που αναπνέει αλλά ταυτόχρονα αρκετά ζεστή συμβάλλει επίσης σε έναν ξεκούραστο ύπνο χωρίς ενοχλήσεις. Το μαξιλάρι δεν πρέπει να είναι πολύ παχύ, αλλά θα πρέπει να παρέχει ένα μαλακό μαξιλάρι για το κεφάλι και το λαιμό σας. Εκτός από αυτόν τον βασικό εξοπλισμό, υπάρχουν πλέον πρόσθετα βοηθήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε και να παραμείνετε κοιμισμένοι. Ανησυχείτε λοιπόν Μάσκες ύπνου και Ωτοασπίδες περίπου βαρύ Κουβέρτες ζυγισμένες για να κοιμάσαι πιο ήσυχα – γιατί από κάτω νιώθεις αγκαλιά και ασφάλεια. Αυτό μας χαλαρώνει ακόμα περισσότερο και μπορεί να βοηθήσει ακόμη και σε διαταραχές ύπνου.

Υπόδειξη: Η ζυγισμένη κουβέρτα Cura Pearl Classic από την Cura της Σουηδίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Η κουβέρτα γεμάτη με στρογγυλές κομμένες γυάλινες χάντρες τυλίγει το σώμα σας και ασκεί απαλή πίεση στα αισθητήρια κύτταρα του δέρματός σας. Αυτό διεγείρει την αυξημένη απελευθέρωση των ορμονών για την καλή αίσθηση και έχει μια ηρεμιστική δράση. 90 τοις εκατό χρηστών μιας ζυγισμένης κουβέρτας από το CURA της Σουηδίας δήλωσαν σε έρευνες ότι μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν κοιμήσου καλύτερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *