3 συμβουλές για να ενισχύσετε την υγεία του εντέρου σας

3 συμβουλές για να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου σας

1. Τρώτε περισσότερα ωμά λαχανικά

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για πιπεριές, καρότα ή σέλινο – τα ωμά λαχανικά δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και ένα σνακ φιλικό προς το έντερο και επομένως πρέπει να βρίσκονται στο μενού κάθε μέρα. Γιατί: Τα ωμά λαχανικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Αυτά είναι δύσπεπτα συστατικά της τροφής που αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων και διεγείρουν την εντερική κίνηση. Αυτό αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα και υποστηρίζει την τακτική πέψη. Επιπλέον, πολλές ωμές τροφές περιέχουν φυσικά πρεβιοτικά, τα οποία χρησιμεύουν ως τροφή για υγιή εντερικά βακτήρια. Αυτά τα πρεβιοτικά προάγουν την ανάπτυξη και τη δραστηριότητα των ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο, τα οποία με τη σειρά τους βελτιώνουν την εντερική χλωρίδα και υποστηρίζουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Ένα άλλο θετικό σημείο: Τα ωμά φρούτα και λαχανικά περιέχουν φυσικά ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη. Αυτά τα ένζυμα μπορούν να διευκολύνουν τη διάσπαση των τροφίμων και να βελτιώσουν τις πεπτικές διαδικασίες στα έντερα.

2. Μασήστε καλά

Μασάτε μόνο για λίγο και καταπιείτε κυριολεκτικά το φαγητό σας; Είναι καλύτερα να το αποφύγετε στο μέλλον για να προωθήσετε την υγεία του εντέρου σας. Με το σχολαστικό μάσημα, η τροφή διασπάται καλύτερα και αναμιγνύεται με το σάλιο, κάνοντας τη διαδικασία της πέψης ευκολότερη. Τα ένζυμα στο σάλιο αρχίζουν να προ-χωνεύουν τους υδατάνθρακες στο στόμα. Όταν η τροφή μασηθεί καλά, εισέρχεται στο στομάχι σε μικρότερα κομμάτια, γεγονός που διευκολύνει την περαιτέρω πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, το σχολαστικό μάσημα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι πιο γρήγορα και να μειώσετε τον κίνδυνο φουσκώματος.

Επίσης ενδιαφέρον: Πόσο καιρό πρέπει να μασάω το φαγητό μου; >>

3. Μασάζ στην κοιλιά

Και ένα απαλό μασάζ στο στομάχι είναι επίσης ένα όφελος για τα έντερά μας. Τονώνει τους εντερικούς μύες και διεγείρει τις φυσικές κινήσεις των εντέρων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης και στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Το απαλό μασάζ στο στομάχι μπορεί επίσης να απελευθερώσει παγιδευμένα αέρια και να προωθήσει τη χαλάρωση των εντερικών μυών, η οποία εξουδετερώνει τον μετεωρισμό. Ένα άλλο πλεονέκτημα: η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της κοιλιάς βελτιώνεται από τις κινήσεις, κάτι που με τη σειρά του έχει θετική επίδραση στην παροχή θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου στα κύτταρα του εντέρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *