3 εκπληκτικά συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν αλλεργία

Η άνοιξη μας χαρίζει μεγαλύτερες και πιο ζεστές μέρες και επιτρέπει στα δέντρα και τους θάμνους να ανθίσουν. Και εδώ ξεκινά η ενοχλητική περίοδος γύρης για πολλούς αλλεργικούς. Τα τυπικά σημάδια του αλλεργικού πυρετού περιλαμβάνουν καταρροή, καταρροή και κόκκινα μάτια και φαγούρα.

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Πληροφοριών για τις Αλλεργίες, περίπου το 15 τοις εκατό όλων των ενηλίκων σε αυτή τη χώρα πάσχουν από αλλεργικό πυρετό. Οι γυναίκες συνήθως επηρεάζονται ελαφρώς πιο συχνά από τους άνδρες. Ο αλλεργικός πυρετός είναι η πιο κοινή μορφή αλλεργίας. Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού ταξινομεί την αβλαβή γύρη ως επικίνδυνα παθογόνα, έτσι ώστε να εμφανίζεται μια ανοσολογική αντίδραση, να σχηματίζεται ισταμίνη και να εμφανίζονται οι τυπικές αμυντικές αντιδράσεις του σώματος. Η γύρη χόρτου και δημητριακών ειδικότερα, καθώς και πρώιμα ανθισμένα δέντρα όπως η φουντουκιά, η σκλήθρα και η σημύδα, είναι μεταξύ των ενόχων.

Πίσω από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κρύβεται ο αλλεργικός πυρετός

Δυστυχώς, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να αναγνωρίσουμε τον αλλεργικό πυρετό ως τέτοιο – ειδικά εάν τα τυπικά συμπτώματα αλλεργίας είναι ήπια ή υποφέρετε από άλλα συμπτώματα. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικά σημάδια που συνήθως δεν σχετίζονται άμεσα με μια αλλεργία.

1. Εξαιρετική κούραση

Νιώθετε συχνά εξαντλημένοι τον τελευταίο καιρό και υποφέρετε από έντονη κούραση; Φυσικά, η εξάντληση ή ο πολύ λίγος ύπνος θα μπορούσε να είναι η εξήγηση. Αλλά μια άλλη αιτία θα μπορούσε να είναι μια πιθανή αλλεργία στη γύρη. Επιπλέον, αλλεργικά συμπτώματα όπως η βουλωμένη μύτη μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο τη νύχτα, γεγονός που επίσης οδηγεί σε περισσότερη κούραση.

2. Άσθμα

Όταν οι άνθρωποι μιλούν για αλλεργική ρινίτιδα, συχνά μιλούν για αλλαγή ορόφου. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η αλλεργία μπορεί να μεταναστεύσει από την ανώτερη αναπνευστική οδό στην κατώτερη. Το αποτέλεσμα: αλλεργικό άσθμα. Αυτό γίνεται αντιληπτό, μεταξύ άλλων, μέσω της δύσπνοιας, του αυξημένου βήχα και του σφυρίσματος κατά την αναπνοή.

3. Γαστρεντερικά προβλήματα

Τα σχετικά σπάνια αλλά πιθανά συμπτώματα του αλλεργικού πυρετού περιλαμβάνουν επίσης γαστρεντερικά προβλήματα όπως διάρροια και μετεωρισμός. Αυτό συμβαίνει εάν έχετε εισπνεύσει και καταπιεί τη γύρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *