3 ασυνήθιστες ιδέες για εκείνον και εκείνη

Φτιάξτε μόνοι σας βιώσιμα χριστουγεννιάτικα δώρα: 3 γλυκές ιδέες για χειροτεχνίες

1. Μπάλες με σπόρους φιλικές προς τις μέλισσες

Για ένα βιώσιμο δώρο με ένα ευημερούν μέλλον, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας μπάλες με σπόρους φιλικές προς τις μέλισσες. Ανακατέψτε χώμα, σκόνη αργίλου και σπόρους λουλουδιών της επιλογής σας. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Τυλίξτε τα όμορφα και έχετε ένα δώρο που όχι μόνο φέρνει χαρά, αλλά κάνει και τις μέλισσες χαρούμενες.

2. Ανακυκλωμένα γυάλινα φανάρια

Συλλέξτε άδεια βάζα, είτε είναι βάζα μαρμελάδας, βάζα μασάζ ή δοχεία γιαουρτιού. Διακοσμήστε τα ποτήρια με όμορφες κορδέλες, αποξηραμένα λουλούδια ή φύλλα. Γεμίστε τα ποτήρια με άμμο και τοποθετήστε μέσα φωτάκια τσαγιού. Αυτά τα ανακυκλωμένα φανάρια δεν είναι μόνο φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και μια ζεστή ιδέα δώρου.

3. Τυπώστε υφασμάτινες χαρτοπετσέτες με φυτικές βαφές

Αποκτήστε λευκές υφασμάτινες χαρτοπετσέτες κατασκευασμένες από βιώσιμα υλικά. Βρείτε φύλλα με ενδιαφέροντα σχήματα ή εκτυπώστε εικόνες φυτών από το Διαδίκτυο. Μουλιάζουμε τα φύλλα σε φυτικές βαφές και τα τοποθετούμε στις χαρτοπετσέτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφυρί ή μια σκληρή βούρτσα για να μεταφέρετε τα σχέδια των φυτών στις χαρτοπετσέτες. Ένα προσωπικό και φιλικό προς το περιβάλλον δώρο!

Άλλες υπέροχες ιδέες μας αφήνουν μια μόνιμη εντύπωση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *