Όταν τα παιδιά έχουν συνεχώς πυρετό

Θεραπεία του συνδρόμου PFAPA

Η θεραπεία του συνδρόμου PFAPA στοχεύει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των επιθέσεων. Αυτό γίνεται συνήθως με φαρμακευτική θεραπεία, η οποία εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και πρέπει να προσαρμόζεται εξατομικευμένα στον ασθενή.

Οι πιθανές θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν:

1. Κορτικοστεροειδή

Μια σύντομη πορεία θεραπείας με τεχνητά παραγόμενες ορμόνες (κορτικοστεροειδή), όπως η αντιφλεγμονώδες και αντιαλλεργικό δραστικό συστατικό Η πρεδνιζόνη, μπορεί να προσφέρει ταχεία ανακούφιση από τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια μιας οξείας προσβολής. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, αυτά τα φάρμακα μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

2. Κολχικίνη

Η κολχικίνη είναι α αρχικά φυτική ιατρική, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Λόγω των αντιφλεγμονωδών επιδράσεών του, έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό στη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των εξάρσεων του PFAPA.

3. ΜΣΑΦ

Το ΜΣΑΦ σημαίνει «μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο». Αυτά τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως ιβουπροφαίνη ή ναπροξένη μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και τον πυρετό που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης.

4. Αμυγδαλεκτομή

ο χειρουργική αφαίρεση των αμυγδαλών μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εξάρσεων της νόσου σε ορισμένους ασθενείς με σύνδρομο PFAPA.

Ενδιαφέρων: Αδενικός πυρετός Pfeiffer: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νόσο >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *