Όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή αναπνοή

Το Pilates δυναμώνει και τεντώνει ολόκληρο το σώμα και ιδιαίτερα τους μυς της πλάτης και της κοιλιάς με ήπιο αλλά πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Η αναπνοή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Όποιος στέκεται στο στρώμα γυμναστικής και δοκιμάζει Pilates για πρώτη φορά μπορεί αρχικά να εκπλαγεί με το πόσο ιδιαίτερο και ασυνήθιστο είναι Τεχνική αναπνοήςπου εφαρμόζεται. Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, μπορείτε να θυμάστε: Στην αρχή κάθε άσκησης Pilates, εισπνεύστε από τη μύτη σας και εκπνεύστε ξανά με το στόμα ελαφρώς ανοιχτό κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Pilates: η σωστή τεχνική αναπνοής

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σωστή αναπνοή Pilates, ζητήσαμε συμβουλές από έναν ειδικό. Natalia Cichos-Terrero είναι προπονητής Pilates και θα σας εξηγήσει ακριβώς τι είναι σημαντικό όσον αφορά την αναπνοή και ποιες χρήσιμες συμβουλές, ειδικά οι αρχάριοι, πρέπει να λάβουν υπόψη στην αρχή.

Αγαπητή κα Cichos-Terrero, μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί η αναπνοή είναι τόσο σημαντική στο Pilates;

«Αυτό που διακρίνει την κλασική μέθοδο Pilates από άλλα είδη προπόνησης είναι οι έξι αρχές: έλεγχος, συγκέντρωση, κεντράρισμα, ακρίβεια, ροή κίνησης και αναπνοή. Και για πολλούς, η αναπνοή είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο δύσκολες αρχές που πρέπει να εφαρμοστούν στην προπόνηση Pilates. Είναι σημαντικό ότι το Αναπνέετε πάντα σε αρμονία με την άσκηση πρέπει να είναι. Το ενισχύει αυτό Αποτελεσματικότητα ασκήσεων και βελτιώνει τον έλεγχο της στάσης και της ευθυγράμμισης. Η αναπνοή είναι επίσης απαραίτητη όταν πρόκειται για την ενεργοποίηση και τον έλεγχο της δύναμης – των βαθιών μυών. Μόνο με σωστή αναπνοή μπορούν οι κοιλιακοί μύες να διατηρηθούν σε μια συγκεκριμένη βασική ένταση και ο πυρήνας του σώματος να σταθεροποιηθεί».

Πώς λειτουργεί η σωστή αναπνοή Pilates;

«Το Pilates βασίζεται σε έναν ειδικό τύπο αναπνοής: την πλευρική αναπνοή.
Εισπνέετε από τη μύτη σας στο πλάι και το πίσω μέρος του στήθους σας και εκπνέετε ξανά από το ελαφρώς ανοιχτό στόμα σας. Όταν εισπνέετε, το στήθος διαστέλλεται στο πλάι, όταν εκπνέετε κλείνει ξανά και οι πλευρικές καμάρες τραβούν το ένα προς το άλλο σαν μικροί μαγνήτες. Αυτό δίνει την αίσθηση ενός κορσέ που κλείνει γύρω από τη μέση του σώματος.»

Πώς να: Pilates Breathing με τη Natalia Cichos-Terrero

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *