Χάστε βάρος κάνοντας σχοινάκι: Έτσι λειτουργεί!

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του σχοινιού

Όποιος προπονείται τακτικά με το σχοινί μπορεί να επωφεληθεί από πολλά οφέλη για την υγεία. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

 • Βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία: Το σχοινάκι είναι μια εξαιρετική μορφή αερόβιας άσκησης (δηλαδή προπόνηση αντοχής) που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού.
 • Αυξημένη οστική πυκνότητα: Το σχοινάκι είναι επίσης μια τέλεια προπόνηση για να αυξήσετε την οστική σας πυκνότητα. Το τακτικό σχοινάκι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και των καταγμάτων των οστών αργότερα στη ζωή.
 • Βελτιωμένος συντονισμός και ισορροπία: Το σχοινάκι απαιτεί καλό συντονισμό και ισορροπία, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση αυτών των δεξιοτήτων.
 • Δολοφόνος θερμίδων: Με το σχοινάκι καίτε πολλές θερμίδες – μέχρι 500 σε μόλις 30 λεπτά – και χάστε τα περιττά κιλά σε χρόνο μηδέν!
 • Φάρμακα κατά του στρες: Ακόμα και στα δικά μας ψυχική υγεία Το σχοινάκι μπορεί να έχει θετική επίδραση και να προσφέρει ανακούφιση από το άγχος και την ένταση. Μια μελέτη του 2021 διαπίστωσε ότι οι ενήλικες που πηδούσαν σχοινί είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές.

Είναι καλό το σχοινάκι για το λίπος στην κοιλιά;

Ναι, το σχοινάκι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Γιατί: Είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική άσκηση που καταπονεί ολόκληρο το σώμα και ταυτόχρονα διεγείρει την καύση λίπους.

Συναρπαστικός: Αυτά τα αθλήματα καίνε τις περισσότερες θερμίδες >>

Αλλά γιατί είναι έτσι; Όταν πηδάτε με σχοινί, όχι μόνο δυναμώνετε την καρδιά σας, αλλά προκαλείτε και τους μυς σας. Λειτουργούν τα πόδια, τα χέρια, οι ώμοι και φυσικά οι κοιλιακοί μύες. Αυτή η δραστηριότητα σε όλο το σώμα αυξάνει τον μεταβολισμό σας και σας βοηθά να κάψετε θερμίδες.

Πόσο καιρό πρέπει να πηδάτε με σχοινί για να χάσετε βάρος;

Το πόσο συχνά και για πόσο καιρό πρέπει να εξασκείτε στο σκοινάκι εξαρτάται πάντα από μεμονωμένους παράγοντες. Ωστόσο, μπορείτε να επιτύχετε ένα μεγάλο αποτέλεσμα ακόμη και με μικρά διαστήματα. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι πηδάτε με σχοινί για 10 λεπτά. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μπορείτε ήδη κάψτε έως και 100 θερμίδες. Εάν το κάνετε τακτικά, όπως τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την κατανάλωση θερμίδων σας.

Επίσης ενδιαφέρον: Ασκήσεις για απώλεια βάρους: ποιες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές;

Εκτός από την καύση λίπους, το σχοινάκι δυναμώνει και τους κοιλιακούς μυς. Κάθε φορά που πηδάς και προσγειώνεσαι, οι κοιλιακοί μύες συσπώνται για να σταθεροποιήσουν τη σπονδυλική σου στήλη. Αυτή η συνεχής σύσπαση και απελευθέρωση λειτουργεί ως ένα είδος προπόνησης για τους κοιλιακούς μυς σας, ενισχύοντάς τους.

Σπουδαίος: Η υγιεινή διατροφή είναι εξίσου σημαντική για την απώλεια λίπους στην κοιλιά. Συνδυάστε το σχοινάκι με μια ισορροπημένη διατροφή για βέλτιστα αποτελέσματα. Διαβάστε επίσης το άρθρο μας: Χάστε βάρος υγιεινά: Πώς να χάσετε βάρος βιώσιμα >>

Σχοινάκι: Το άθλημα μπορεί να έχει αυτά τα μειονεκτήματα

Εάν σκέφτεστε το άλμα με σχοινί ως μέθοδο απώλειας βάρους, υπάρχουν μερικά πιθανά μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε. Εάν έχετε αμφιβολίες, μιλήστε με το γιατρό σας εκ των προτέρων.

 1. Στρες στις αρθρώσεις: Όταν πηδάτε με σχοινί, προσγειώνεστε με κάποιο αντίκτυπο στις αρθρώσεις σας, ειδικά στα γόνατα και τους αστραγάλους σας. Εάν είστε υπέρβαροι ή έχετε ήδη προβλήματα στις αρθρώσεις, αυτό το είδος καταπόνησης μπορεί να είναι επώδυνο και να οδηγήσει σε τραυματισμό.

  Παράδειγμα: Φανταστείτε ότι έχετε ήδη πόνο στο γόνατο από προηγούμενο τραυματισμό. Το σχοινάκι θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στα γόνατά σας και να επιδεινώσει τον πόνο.

 2. Μονόπλευρη φόρτωση: Όταν πηδάτε με σχοινί, χρησιμοποιείτε κυρίως τους μύες της κνήμης και του ποδιού σας. Άλλες μυϊκές ομάδες, όπως το πάνω μέρος του σώματος ή ο πυρήνας, δεν χρησιμοποιούνται τόσο πολύ. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανισορροπία στους μύες σας.

  Παράδειγμα: Εάν εστιάσετε μόνο στο σχοινάκι, τα χέρια και οι ώμοι σας θα μπορούσαν να παραμεληθούν, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μυϊκές ανισορροπίες μακροπρόθεσμα.

 3. Ανία και μονοτονία: Για μερικούς ανθρώπους, το διαρκές σχοινάκι μπορεί να γίνει μονότονο. Εάν δεν έχετε αρκετή ποικιλία στη ρουτίνα προπόνησής σας, μπορεί να χάσετε το ενδιαφέρον σας.

  Παράδειγμα: Εάν εστιάζετε μόνο στο σχοινάκι κάθε μέρα, μπορεί σύντομα να χάσετε το κίνητρο να παραμείνετε δραστήριοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *