Φυσικά αραιωτικά αίματος: 19 σπιτικές θεραπείες

Συχνά η αιτία βρίσκεται στο Τρόπος ζωής και διατροφή. Η έλλειψη άσκησης κάνει το αίμα να ρέει πιο αργά στις φλέβες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων στα τοιχώματα των αγγείων Κίνδυνος θρόμβωσης αυξάνουν. Σε σχέση με το υπερβολικό βάρος και το κάπνισμα, ο κίνδυνος αυξάνεται. Εκτός από τη λανθασμένη διατροφή και την πολύ λίγη άσκηση, οι ασθένειες και τα φάρμακα μπορούν επίσης να κάνουν το αίμα να ρέει πιο αργά. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Διαβήτης
 • Διαταραχή του μεταβολισμού των λιπιδίων
 • Χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα όπως ρευματισμοί, όγκοι ή αυτοάνοσα νοσήματα
 • Διαταραχή πήξης
 • Έλλειψη άσκησης (επίσης λόγω του περιορισμού στο κρεβάτι)
 • Κάπνισμα (συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία ενώ προκαλεί βλάβη στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων)
 • Ανθυγιεινή διατροφή με ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά
 • Υψηλή χοληστερόλη
 • υψηλή πίεση του αίματος
 • Υπέρβαρος
 • φαρμακευτική αγωγή
 • Έλλειψη υγρών
 • Ορμονικά σκευάσματα όπως το αντισυλληπτικό χάπι

Φυσικά αραιωτικά αίματος

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες τα τελευταία χρόνια, οι τροφές που αραιώνουν το αίμα και τα συμπληρώματα διατροφής περιλαμβάνουν τα ακόλουθα. Σε κανονικές δόσεις, ο συνδυασμός δύο ή περισσότερων φυσικών θεραπειών δεν προκαλεί παρενέργειες. Εάν υπάρχει αβεβαιότητα, συμπεριλαμβανομένου του πώς π.χ. ο Β. που ανέχεται ένα φάρμακο για την αραίωση του αίματος με φυσικά αραιωτικά αίματος, θα πρέπει πάντα να Συμβουλευτείτε το γιατρό σας Κρατήστε! Για τα υγιή άτομα, ωστόσο, μια δίαιτα που περιέχει αραιωτικά του αίματος δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς οι φυσικές θεραπείες γενικά έχουν θετική επίδραση στην υγεία και επομένως και στη ροή του αίματος.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των φυσικών αραιωτικών αίματος

Πλεονεκτήματα

 • Τα φυσικά αραιωτικά αίματος όχι μόνο διατηρούν το αίμα υγρό, αλλά υποστηρίζουν και ολόκληρο τον μεταβολισμό με τα θρεπτικά συστατικά τους.
 • Επειδή είναι δύσκολο να υπερδοσολογηθούν, υπάρχουν πολύ λίγες έως καθόλου παρενέργειες.
 • Τα φυσικά αραιωτικά αίματος μπορούν να έχουν προληπτική επίδραση στο παχύρρευστο αίμα σε υγιείς ανθρώπους.

Μειονεκτήματα

 • Φυσικά αραιωτικά αίματος μην αντικαταστήσετε γιατρό και καμία ιατρική περίθαλψη.
 • Τα φυσικά αραιωτικά αίματος δεν λειτουργούν αμέσως, αλλά πρέπει να καταναλώνονται τακτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι καλύτερες τροφές για την αραίωση του αίματος

Κανέλα

Για να εμποδίσετε την πήξη του αίματος, μπορείτε να καταναλώσετε κανέλα. Η κανέλα με τη μορφή εκχυλισμάτων υψηλής δόσης όπως το απόσταγμα κανέλας ή το αιθέριο έλαιο κανέλας έχει αντιπηκτική δράση. Ένα υδατικό εκχύλισμα, π.χ. Β. Το τσάι κανέλας δεν έχει καμία επίδραση στην αραίωση του αίματος.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι γνωστό ως φυσικό αραιωτικό του αίματος. Το τζίντζερ έχει ιδιαίτερα αραιωτικό αποτέλεσμα όταν λαμβάνεται σε υψηλές δόσεις. Με το τζίντζερ ως τσάι ή στο φαγητό, η ποσότητα που καταναλώνεται είναι πολύ μικρή για θεραπεία, επομένως χρησιμεύει περισσότερο ως προληπτικό μέτρο καθώς βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια άλλη εναλλακτική λύση στα φαρμακευτικά φάρμακα. Με την κατανάλωση του μπορείτε να αποτρέψετε καρδιαγγειακές παθήσεις. Το σκόρδο περιέχει αντιβιοτικές ιδιότητες, οι οποίες μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης και αναστέλλουν την πήξη του αίματος. Υπάρχει επίσης η υποψία ότι έχει δράση αραίωσης του αίματος, αν και αυτό δεν έχει ακόμη ερευνηθεί ειδικά.

κουρκούμη

Το μπαχαρικό κουρκουμά έχει τόνους θετικών ιδιοτήτων και υποστηρίζει το συκώτι, τα δόντια και βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Ο κουρκουμάς είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για την αραίωση του αίματος καθώς το μπαχαρικό εμποδίζει τα αιμοπετάλια να συσσωρευτούν μεταξύ τους και έτσι εμποδίζει το σχηματισμό θρόμβων αίματος. Μια κορεατική μελέτη από το 2012 διαπίστωσε ότι το δραστικό συστατικό κουρκουμίνη έχει τόσο ισχυρό αποτέλεσμα αραίωσης του αίματος που το φάρμακο μπορεί να διαγραφεί εντελώς εάν λαμβάνεται καθημερινά.

Βρομελίνη

Το ένζυμο βρωμελίνη λαμβάνεται από τον ανανά. Το σπιτικό φάρμακο είναι κατάλληλο ως φυσική εναλλακτική λύση γιατί εμποδίζει το σχηματισμό θρόμβων αίματος, μειώνει την πήξη του αίματος και προστατεύει την καρδιά.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Η υγιής ροή του αίματος συμβαίνει μέσω των επιδράσεων των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μπορούν να καταναλωθούν ως συμπληρώματα διατροφής ή με τη μορφή ελαίων υψηλής ποιότητας όπως η κάνναβη και το λινέλαιο. Τα άλφα-λινελαϊκά οξέα στα φυτικά λίπη ιδιαίτερα έχουν θετική επίδραση στη ροή του αίματος αραιώνοντας το αίμα.

Νατοκινάση

Το ένζυμο νατοκινάση, που λαμβάνεται από σπόρους σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση, έχει αντιπηκτική δράση και αποτρέπει τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων. Δεδομένου ότι είναι ένα μεμονωμένο ένζυμο, η λάθος δόση μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αραίωση του αίματος.

Γκότζι μπέρι

Θεωρείται επίσης φυσικό αραιωτικό του αίματος: το goji berry. Σε συνδυασμό με φαρμακευτικά προϊόντα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί το μείγμα των δύο συστατικών μπορεί να προάγει την πήξη του αίματος αντί να την αναστέλλει.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολύ κακάο – ένα ισχυρό αραιωτικό του αίματος. Τα ενεργά συστατικά OPC (ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες) και η υψηλής συγκέντρωσης φυτική ουσία φλαβονοειδή που περιέχονται στο κακάο αναστέλλουν την πήξη του αίματος. Τα φλαβονοειδή βρίσκονται κυρίως σε λαχανικά όπως το κόκκινο λάχανο και τα παντζάρια και σε φρούτα όπως τα μήλα.

Ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες (OPC)

Το OPC βρίσκεται ιδιαίτερα στο κόκκινο κρασί και στα εκχυλίσματα σπόρων σταφυλιού και στο κακάο. Λαμβάνεται από σπόρους σταφυλιού ή τη φλούδα και τη φλούδα των φρούτων. Το αντιοξειδωτικό προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία από τη διείσδυση των ελεύθερων ριζών, ανακουφίζει από το πρήξιμο και εξασφαλίζει καλύτερη ροή αίματος. Μπορείτε να αγοράσετε OPC στα φαρμακεία.

πιπέρι καγιέν

Το συστατικό καψαϊκίνη, που περιέχεται στο πιπέρι καγιέν, προάγει την κυκλοφορία του αίματος, έχει αγγειοδιασταλτική και αραίωση του αίματος. Είναι καλύτερο να καταναλώνετε ωμό πιπέρι καγιέν σε χυμούς ή σαλάτες. Έχετε ισχυρότερο αποτέλεσμα με υψηλή δόση καψαϊκίνης από συμπληρώματα διατροφής. Και εδώ, καλό είναι να συζητήσετε τη δοσολογία με έναν γιατρό.

Τσουκνίδες

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι τσουκνίδες έχουν χαλαρωτική επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία. Το φαρμακευτικό βότανο εμποδίζει την υπερβολική πήξη του αίματος και έτσι βοηθά στην αραίωση του αίματος. Ωστόσο, δεν μιλάμε για το πράσινο φύλλο, αλλά για το τσάι τσουκνίδας, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε μελέτες.

Λευκάγκαθα

Τα άνθη και τα φύλλα του κράταιγου περιέχουν Φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, οι οποίες είναι καλές για τη ροή του αίματος στην καρδιά και επομένως μειώνουν τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων αίματος. Αυτό αραιώνει το αίμα και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού. Το Hawthorn μπορεί να ληφθεί ως βάμμα, εκχύλισμα ή τσάι.

βασιλικός

Λέγεται ότι τα φύλλα βασιλικού έχουν δράση αραίωσης του αίματος. Άλλα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το λάχανο έχουν επίσης θετική επίδραση στην αραίωση του αίματος. Συνιστάται να τρώτε τακτικά πράσινα λαχανικά και φυλλώδη λαχανικά.

ακτινίδια

Το ακτινίδιο και ο ανανάς περιέχουν το ένζυμο βρωμελίνη, το οποίο έχει θετική επίδραση στην αραίωση του αίματος. Η τακτική κατανάλωση ακτινιδίων και ανανάδων μπορεί να υποστηρίξει την κυκλοφορία του αίματος χωρίς προβλήματα.

Κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια είναι επίσης γνωστά ως σπιτική θεραπεία για την αραίωση του αίματος και έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη και ενισχυτική δράση στην καρδιά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμη και η κατανάλωση μισού κρεμμυδιού καθημερινά μπορεί να έχει θετική επίδραση.

ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία μας. Προωθεί τη ροή του αίματος, έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση και επομένως μειώνει επίσης τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων. Σύμφωνα με μελέτες, η εβδομαδιαία κατανάλωση ελαιολάδου οδηγεί σε χαμηλότερη δραστηριότητα των αιμοπεταλίων και η κατανάλωση πολλές φορές την εβδομάδα οδηγεί ακόμη και στις καλύτερες τιμές πήξης του αίματος. Μπορείτε επομένως να αποτρέψετε τόσο τη θρόμβωση όσο και την εμβολή καταναλώνοντας τακτικά ελαιόλαδο.

ντομάτες

Το δραστικό συστατικό WSTC, το οποίο περιέχεται στις ντομάτες, έχει το ίδια επίδραση στη συσσώρευση των αιμοπεταλίων μας με το φάρμακο ASS 100. Εάν καταναλώνετε το φαγητό τακτικά, μπορείτε να επιτύχετε ακόμη και το ένα τρίτο του φαινομένου ASA – όλα φυσικά, χωρίς ιατρική συνταγή και χωρίς παρενέργειες! Το δραστικό συστατικό εξασφαλίζει υγιή κυκλοφορία του αίματος και μπορεί θεωρητικά να ανιχνευθεί άμεσα και μετρήσιμα.

λεμόνια

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή, τα οποία βελτιώνουν την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και επομένως μπορούν να βοηθήσουν στην αραίωση του αίματος.

Επίσης ενδιαφέρον: Καρδιακή προσβολή στις γυναίκες: Δώστε προσοχή σε αυτά τα 7 συμπτώματα >>

Bonus tip: κολύμπι

Η άσκηση φέρνει σε λειτουργία το σώμα μας και ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα. Το άθλημα αντοχής είναι το πιο φυσικό φάρμακο για καρδιακά προβλήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση και παχύρρευστο αίμα. Το κολύμπι είναι ιδιαίτερα καλό για… Αντλία φλεβών να τονώσουμε τα πόδια μας. Όχι μόνο θα κάνει φλεβική επιστροφή στην καρδιά με την ενεργοποίηση του ποδιού και Οι μύες της γάμπας οδηγείται. Επίσης το Πίεση νερού, που επηρεάζει συνεχώς το σώμα μας όταν κολυμπάμε, αναγκάζει το χρησιμοποιημένο -δηλαδή φτωχό σε οξυγόνο- αίμα να ρέει πίσω στην καρδιά και στη συνέχεια να τροφοδοτείται με νέο οξυγόνο από τους πνεύμονες. Αυτό αποτρέπει τη συγκέντρωση παχύρρευστου αίματος στα πόδια. Ίσως το καλύτερο μέτρο για να αποκτήσετε ένα για την πρόληψη της θρόμβωσης.

Επίσης ενδιαφέρον: Καρδιακή προσβολή στους άνδρες: Δώστε προσοχή σε αυτά τα 5 συμπτώματα >>

Μέτρα για την πρόληψη του παχύρρευστου αίματος

Το καλύτερο προληπτικό μέτρο είναι να το λαμβάνετε καθημερινά ασκηθείτε και ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Βοηθάει να σηκώνεστε τακτικά στη δουλειά, να πηγαίνετε μια βόλτα, να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και να κάνετε αθλήματα. Η κίνηση διεγείρει τη ροή του αίματος. Μεγάλο ρόλο παίζει και η διατροφή. Ενας ισορροπημένο και διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και καλά λίπη αποτρέπει το σχηματισμό εναποθέσεων στα αγγεία όπου μπορούν να σχηματιστούν θρόμβοι αίματος. Το κάπνισμα και το αλκοόλ πρέπει να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε καθημερινά πιείτε αρκετά και πιείτε τουλάχιστον 1,5 με 2 λίτρα νερό. Επειδή το νερό διασφαλίζει ότι το αίμα σας παραμένει λεπτόρρευστο και δεν συσσωρεύεται. Η καρδιά μας ωφελεί επίσης όταν πίνετε πολύ. Επειδή το παχύρρευστο αίμα αυξάνει την αρτηριακή πίεση, η οποία επιβαρύνει την καρδιά μας.

Πώς συνδέονται μεταξύ τους το αλκοόλ και τα αραιωτικά του αίματος;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *