Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό: απλές συνταγές

Τα κρίσιμα συστατικά, όπως το αλκοόλ και το αλουμίνιο, συχνά κρύβονται στο αποσμητικό. Μεταξύ άλλων, δρουν ενάντια στις βρεγμένες μασχάλες και τη μυρωδιά του ιδρώτα. Ωστόσο, μπορούν να εισέλθουν στο σώμα μέσω μικρών τραυματισμών στο δέρμα, όπως αυτοί που προκαλούνται κατά το ξύρισμα των μασχαλών. Η αυξημένη πρόσληψη αλουμινίου λέγεται ότι έχει βλαβερή επίδραση στον οργανισμό μας. Ακόμα κι αν αυτή η δήλωση δεν έχει ακόμη αποδειχθεί πλήρως από μελέτες, η μείωση της πρόσληψης αλουμινίου δεν μπορεί να κάνει κακό – και από εκεί ακριβώς προέρχεται σπιτικά καλλυντικά και σε αυτή την περίπτωση σπιτικά αποσμητικά στο παιχνίδι.

Φτιάξε το δικό σου αποσμητικό: Αυτό πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων!

Στο σπιτικά αποσμητικά Μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας τα συστατικά. Μπορείς το δικό σου Αποσμητικό σπρέι χωρίς αρώματα και χημικά συστατικά και προσθέστε επιπλέον συστατικά, όπως απαραίτητα αρώματα, όπως θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διασφαλίσετε ότι μόνο αβλαβή συστατικά υπάρχουν στα καλλυντικά σας και φτάνουν στο δέρμα σας.

Μπορείτε να βρείτε άδεια δοχεία για αποσμητικά υγρών ή κρέμας, μικρά μπουκάλια σπρέι ή δοχεία με αντλία σπρέι στα φαρμακεία ή να χρησιμοποιήσετε παλιά δοχεία που πρέπει να καθαρίσετε καλά εκ των προτέρων.

Πόσο διαρκεί το σπιτικό αποσμητικό;

Ως εμπειρικός κανόνας, μπορείτε να θυμάστε: όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε νερό, τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια ζωής. Το σπιτικό σας αποσμητικό θα διαρκέσει περίπου τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες. Εάν έχετε μερικές σταγόνες επιπλέον Βιταμίνη Ε Προσθέστε στο ζεστό μείγμα, ακόμα περισσότερο! Η βιταμίνη Ε όχι μόνο καθυστερεί τα έλαια στο αποσμητικό σας να ταγγίσουν, αλλά είναι επίσης ιδιαίτερα θρεπτική για το δέρμα και, ως ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά, προστατεύει από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές πιτσιλιές χυμό λεμονιού βάλε το αποσμητικό σου. Το κιτρικό οξύ που περιέχει έχει αντιβακτηριδιακή δράση και μπορεί να παρατείνει λίγο τη διάρκεια ζωής.

Επίσης υψηλό ποσοστό αλκοόλ έχει συντηρητική δράση, είναι αποτελεσματικό κατά των βακτηρίων και αναστέλλει την ανάπτυξη μούχλας. Ωστόσο, η προσθήκη αλκοόλης μπορεί να οδηγήσει σε δυσανεξίες, όπως ερεθισμό και ξηρότητα του δέρματος και επομένως συνιστάται μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Αποθηκεύστε το αντιιδρωτικό σας σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, το ψυγείο είναι το καλύτερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *