Φλεγμονώδης κλειτορίδα: πιθανές αιτίες

Επίσης ενδιαφέρον: Αυτοί οι τύποι αιδοίου υπάρχουν >>

Η κλειτορίδα πονάει: συμπτώματα

Η πλειοψηφία των γυναικών υποφέρει από πόνο στην οικεία περιοχή τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Επειδή η κλειτορίδα και οι πολλές νευρικές απολήξεις της είναι τόσο ευαίσθητες, μπορεί επίσης να εμφανιστούν προβλήματα σε αυτό το μέρος του σώματος. Ο πόνος στην κλειτορίδα είναι όταν υπάρχει αίσθηση καψίματος, τσιμπήματος ή τραβήγματος στην κλειτορίδα. Ανάλογα με την αιτία, η επώδυνη κλειτορίδα μπορεί να συνοδεύεται από επιπλέον συμπτώματα όπως φαγούρα, κάψιμο, ερυθρότητα ή πόνο κατά την ούρηση.

Υπάρχουν σπιτικές θεραπείες για μια φλεγμονώδη κλειτορίδα;

Ο πόνος στον αιδοίο και την κλειτορίδα μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές αιτίες. Μην πειραματίζεστε με οικιακές θεραπείες για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αναζητήστε ιατρική συμβουλή γρήγορα. Εάν ο γυναικολόγος σας έχει κάνει μια διάγνωση, κρέμες, αλοιφές ή φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν.

  • Ανάλογα με το τι προκαλεί τη φλεγμονή, είναι δυνατές διαφορετικές θεραπείες. Οι λοιμώξεις αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά. Εάν πρόκειται για μύκητα στην οικεία περιοχή, οι αντιμυκητιακές αλοιφές μπορούν να βοηθήσουν.

Κίνδυνος: Μερικές φορές η κλειτορίδα μπορεί να ερεθιστεί πολύ κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα έντονου έρωτα ή αυνανισμού. Το δυνατό τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει μικρές εκδορές στο δέρμα. Λίγες ώρες, μερικές φορές ακόμη και λίγες μέρες αργότερα, η κλειτορίδα μπορεί να είναι ακόμα κόκκινη και επώδυνη. Τώρα δώσε της λίγο ξεκούραση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *