Φάρμακο κατά των μεταστάσεων: νέα μέθοδος καταπολέμησης όγκων

Ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο φάρμακο που θα μπορούσε να σταματήσει την ανάπτυξη του όγκου. Το φάρμακο περιέχει Νανοσωματίδια, τα οποία συσσωρεύονται στον ιστό ενός ήδη ανιχνευμένου όγκου. Σε αντίθεση με τον υγιή ιστό, αυτός ο άρρωστος ιστός είναι γεμάτος τρύπες και επομένως προσφέρει στα σωματίδια καλές ευκαιρίες για επίθεση.

Τα νανοσωματίδια καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα

Τα νανοσωματίδια είναι επικαλυμμένα με μια φωτοευαίσθητη ουσία. Όταν ακτινοβολούνται με φως, απορροφούν την ενέργεια του φωτός και έτσι ενεργοποιούνται. Σε αυτή την κατάσταση δημιουργούνται τα νανοσωματίδια χημικές αντιδράσεις που καταστρέφουν τα κύτταρα του όγκου. Τα ενεργοποιημένα νανοσωματίδια προκαλούν οξειδωτικό στρες στα καρκινικά κύτταρα. Αυτή είναι μια ανισορροπία μεταξύ των ελεύθερων ριζών και των ριζοκαθαριστών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρική βλάβη και προβλήματα με τις μεταβολικές διεργασίες. Αυτό το οξειδωτικό στρες ειδοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού στη συνέχεια αναγνωρίζουν τα κατεστραμμένα καρκινικά κύτταρα ως ξένα και αρχίζουν να τα καταπολεμούν.

Ωστόσο, τα νανοσωματίδια δεν επιτίθενται μόνο σε αυτά Καρκινικά κύτταρα στον όγκο, αλλά και όλα τα κύτταρα του σώματος που μοιάζουν με τα κατεστραμμένα καρκινικά κύτταρα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης το Μεταστάσειςπου έχουν εξαπλωθεί σε όλο το σώμα καθώς εξελίσσεται η ασθένεια.

  • Πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. Αυτές οι έρευνες είναι πιθανό να διαρκέσουν αρκετά χρόνια.
  • Αυτή τη στιγμή διεξάγεται πρωτοποριακή έρευνα στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, στις Κέντρο Νανοθεραπείας Πολλαπλού Μυελώματος διεξήχθη. Τρία πιλοτικά έργα με νανοσωματίδια εκτελούνται εδώ.

Συναρπαστικός: Συμπληρώματα διατροφής: Μελέτη δείχνει αυξημένο κίνδυνο καρκίνου >>

ο Το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο προβλέπει περίπου 510.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου το 2022 Στα γερμανικά. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 1.400 νέα κρούσματα την ημέρα. Οι πιο συχνοί τύποι καρκίνου στη Γερμανία είναι ο καρκίνος του μαστού (25%), ο καρκίνος του παχέος εντέρου (20%), ο καρκίνος του προστάτη (20%) και ο καρκίνος του πνεύμονα (12%).

Η θνησιμότητα από καρκίνο έχει μειωθεί σημαντικά στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Περίπου 230.000 άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο το 2020. Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό θνησιμότητας 110 ανά 100.000 κατοίκους.

Συναρπαστικός: Εμβολιασμός κατά του καρκίνου: θεραπεία mRNA με μεγάλες δυνατότητες >>

Η νανοτεχνολογία ως μεγάλη ελπίδα στη θεραπεία του καρκίνου

Η νανοτεχνολογία θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη θεραπεία του καρκίνου στο μέλλον. Φάρμακα όπως αυτό που αναφέρεται εδώ θα μπορούσαν να είναι έτοιμα για χρήση σε λίγα χρόνια.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι επίσης πεπεισμένη για τις δυνατότητες της νανοτεχνολογίας. Στο μέλλον, θα μπορούσαν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν τα λεγόμενα «οχηματαγωγά για ναρκωτικά» με βάση το νανο. Τα νανοσωματίδια με ενεργά συστατικά κατά συγκεκριμένων όγκων θα μπορούσαν να προγραμματιστούν ώστε να διακρίνουν τον υγιή και τον άρρωστο ιστό. Τα σωματίδια στη συνέχεια προσκολλώνται στα κύτταρα του όγκου και απελευθερώνουν το δραστικό συστατικό με στοχευμένο τρόπο. Η χημειοθεραπεία θα μπορούσε να αντικατασταθεί.

Συμβουλή ανάγνωσης: Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ανιχνεύει τον καρκίνο του δέρματος με ποσοστό επιτυχίας 100 τοις εκατό >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *