«Υπάρχουν πολλά που πρέπει να διευκρινιστούν σχετικά με την εμμηνόπαυση»

Η εμμηνόπαυση περνά από διάφορες φάσεις

Η εμμηνόπαυση θεωρείται από καιρό θέμα ταμπού. Αυτό αλλάζει αργά αλλά σταθερά. Οι γυναίκες γίνονται πιο ανοιχτές, ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την εμμηνόπαυση και, κυρίως, για τις ερωτήσεις – όπως μας λέει η Anna Stamm στη ζωτική ομιλία των ειδικών μας.

Όταν ξεκίνησα τον λογαριασμό μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατήρησα ότι υπήρχαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με την εμμηνόπαυση και ότι πολλές γυναίκες δεν γνώριζαν τίποτα γι ‘αυτό. Δεν το γνώριζα πριν.

Όταν μιλάμε για εμμηνόπαυση, εννοούμε μια περίοδο γεμάτη ορμονικές και σωματικές αλλαγές κατά την οποία τελειώνει η γονιμότητα, δηλαδή η γονιμότητα.
Η εμμηνόπαυση μπορεί να χωριστεί σε διάφορες φάσεις:

  • Προεμμηνόπαυση
  • Περιεμμηνόπαυση
  • εμμηνόπαυση
  • Μεταεμμηνόπαυση

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν κατά την εμμηνόπαυση

Κάθε γυναίκα περνά την εμμηνόπαυση ξεχωριστά. Μερικές γυναίκες μετά βίας παρατηρούν αλλαγές, ενώ άλλες υποφέρουν από συμπτώματα όπως: Εξάψεις και ιδρώτες, λήθη, πτώση της λίμπιντο, πόνος στις αρθρώσεις και στους μύες, κατακράτηση νερού και ξηρό δέρμα. Μπορεί επίσης να υπάρχουν προβλήματα «παρακάτω». Έτσι μπορεί Λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, κολπική ξηρότητα και ακράτεια εμφανίζομαι.

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής με τακτική άσκηση και μια φυτική διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε καλά την εμμηνόπαυση. Ορμονικά και φυτικά φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση των προβλημάτων της ουροδόχου κύστης ή της ξηρότητας του κόλπου. «Η θεραπεία θα πρέπει να προσαρμόζεται ξεχωριστά στα συμπτώματα», συμβουλεύει η Anna Stamm.

Ο γυναικολόγος συνιστά επίσης τη λεγόμενη ιατρική νου-σώματος, η οποία ασχολείται με το πώς να παραμείνετε υγιείς στον σημερινό κόσμο που κινείται γρήγορα. Μια προσεκτική προσέγγιση και μια ακριβής αίσθηση του τι είναι καλό και τι όχι είναι απαραίτητα.

Clarissa Corrêa da Silva: The Voice of the Vital Podcast

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για την τηλεοπτική παρουσιάστρια και επιστημονική συντάκτρια Clarissa Corrêa da Silva; Υπάρχει περισσότερο περιεχόμενο από αυτήν στο Instagram και στο Facebook. Το νέο σας παιδικό βιβλίο μη μυθοπλασίας “Ο υπέροχος εαυτός μου“ κυκλοφόρησε φέτος από τον εκδοτικό οίκο παιδικών βιβλίων cbj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *