Υγιές ή όχι; 5 λόγοι για το λάδι

4. Αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό: σησαμέλαιο ως φυσική θεραπεία

Παραδοσιακά, το σησαμέλαιο χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέδα ως λάδι μασάζ επειδή αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες κατέχει. Η απαλή εξωτερική εφαρμογή στο δέρμα μπορεί να βοηθήσει Πόνος και φλεγμονή βοήθεια. Ένα ζεστό μπάνιο με σησαμέλαιο ή ένα χαλαρωτικό μασάζ με αυτό το φυσικό λάδι μπορεί όχι μόνο να προάγει τη σωματική ευεξία, αλλά και να προσφέρει ψυχική χαλάρωση.

5. Περιποίηση δέρματος από μέσα: Σησαμέλαιο για λαμπερό δέρμα

Το σησαμέλαιο είναι επίσης από μέσα Ελιξίριο ομορφιάς. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο λάδι, συμπεριλαμβανομένου του ψευδαργύρου, υποστηρίζουν την παραγωγή κολλαγόνου και συμβάλλουν σε υγιές, λαμπερό δέρμα. Οι ήδη αναφερθείσες αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σησαμέλαιου δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Γιατί: Οι ουσίες που περιέχει, όπως η σησαμόλη και η σησαμίνη, βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες – και έτσι επιβραδύνουν το δικό σας Γήρανση του δέρματος.

Ένα κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο στη διατροφή σας θα μπορούσε να είναι ένας εύκολος τρόπος για φυσικά όμορφο δέρμα.

Διαβάστε σχετικά: Βιταμίνη Ε για το δέρμα: Γιατί είναι τόσο σημαντική >>

Το σησαμέλαιο περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα;

Το σησαμέλαιο είναι γενικό όχι ιδιαίτερα πλούσιος των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. 100 γραμμάρια σησαμέλαιου περιέχουν περίπου 0,3 γραμμάρια ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτή είναι μια πολύ μικρή ποσότητα και δεν αρκεί για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Το σησαμέλαιο περιέχει κυρίως ακόρεστα λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα ελαϊκό οξύ (ένα ωμέγα-9 λιπαρό οξύ). Εάν θέλετε να συμπεριλάβετε συγκεκριμένα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στη διατροφή σας ιχθυέλαιο, λινέλαιο ή έλαιο φυκιών καλύτερες πηγές για αυτό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το σησαμέλαιο;

Το σησαμέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα για την προετοιμασία του φαγητού. Είναι ένα καλό μαγειρικό λάδι για τηγάνισμα, μαγείρεμα και ψήσιμο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λάδι αγνό ή ως συστατικό σε ντρέσινγκ για σαλάτες, ντιπ και μαρινάδες.

Το σησαμέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε το για να περιποιηθείτε και να προστατέψετε το δέρμα, τα μαλλιά ή τα νύχια σας.

Πηγές:

Journal of Medicinal Food: Αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δραστηριότητες των μη λιπιδικών (υδατικών) συστατικών του σησαμέλαιου: Πιθανή χρήση στην αθηροσκλήρωση

Έρευνα τροφίμων και διατροφής: Το εντερικό σησαμέλαιο ανακουφίζει θεραπευτικά τη σοβαρότητα της νόσου σε πειραματική οστεοαρθρίτιδα σε αρουραίους

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *