Τώρα η σύζυγος του Μπρους Γουίλις, Έμα Χέμινγκ-Γουίλις, μιλάει ανοιχτά

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια;

Η μετωποκροταφική άνοια (FTD) είναι μια ομάδα διαταραχών που προκαλούνται από την προοδευτική απώλεια νευρικών κυττάρων σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, ιδιαίτερα στον μετωπιαίο και κροταφικό λοβόσημειώνεται. Αυτές οι περιοχές είναι υπεύθυνες για την προσωπικότητα, τη συμπεριφορά και τη γλώσσα.

Τα συμπτώματα της FTD μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή του εγκεφάλου που επηρεάζεται και περιλαμβάνουν αλλαγές στη συμπεριφορά και την προσωπικότητα, Δυσκολίες με τη γλώσσα και την ομιλία (αφασία)και σε ορισμένες περιπτώσεις και κινητικά προβλήματα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η FTD είναι μια σπάνια ασθένεια και διαφέρει από άλλες μορφές άνοιας, όπως το Αλτσχάιμερ, με πολλούς τρόπους. Ενώ η απώλεια μνήμης είναι συχνά ένα πρώιμο σύμπτωμα στη νόσο του Αλτσχάιμερ, αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα στην περίπτωση FTD.

Όπως συμβαίνει με όλες τις μορφές άνοιας, προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για το FTD, αλλά υπάρχουν θεραπείες και θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Συμπτώματα μετωποκροταφικής άνοιας: Τι είναι η αφασία;

Ο όρος αφασία προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και σημαίνει «αφωνία». Αλλά η αφασία δεν έχει καμία σχέση με την κατάπληξη και την αμηχανία. Σε αυτούς που επηρεάζονται, το γλωσσικό κέντρο στον εγκέφαλο είναι κατεστραμμένο και μερικές φορές χάνουν εντελώς την ικανότητα να σχηματίζουν ή να κατανοούν τη γλώσσα. Υπάρχουν διάφορες μορφές αφασίας. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις εγκεφαλικής βλάβης, οι πάσχοντες δεν μπορούν να μιλήσουν ή να κατανοήσουν τη γλώσσα. Επίσης χάνουν την ικανότητα ανάγνωσης και γραφής. Συγκεντρώσαμε τις πιο σημαντικές πληροφορίες για την αφασία για εσάς εδώ.

Σε περίπτωση που Μπρους Γουϊλίς Αρχικά θεωρήθηκε ότι η ακοή του σταρ του Χόλιγουντ είχε επηρεαστεί από τα γυρίσματα της σειράς ταινιών “Die Hard”. Η σύζυγος του Bruce Willis, Emma Heming-Willis, φροντίζει από τότε τον άρρωστο σύζυγό της και μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση του συζύγου της σε ένα βίντεο στο Instagram. Πρέπει να φροντίσει τον εαυτό της και την οικογένειά της. “Είναι δύσκολο για μένα. Αλλά πάντα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ”, είπε η 45χρονη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *