Το Öko-Test εκπλήσσει: Τα βιολογικά πατατάκια, από όλα, αποτυγχάνουν!

Αυτή είναι η μόνη μάρκα βιολογικών προϊόντων που βαθμολογείται “πολύ καλή”.

Ο μόνος κατασκευαστής που φαίνεται να έχει το πρόβλημα με τα ακρυλαμίδια και τα υπολείμματα ορυκτελαίων υπό έλεγχο είναι η FZ Organic Food. Η εταιρεία παράγει το Πιπεριές πατατάκια Dennreeπου περιλαμβάνονται στο eco-test “πολύ καλά” αποκόβω.

 • ο Τα βιολογικά τσιπ από την Dennree είναι οι γενικοί νικητές του τεστΑκόμη και για τα συμβατικά πατατάκια δεν υπήρχε βαθμολογία «πολύ καλή».

Τι κάνει τόσο ξεχωριστούς τους νικητές των τεστ της Dennree:

 • μόνο μικρά ίχνη ακρυλαμιδίου
 • χωρίς υπολείμματα ορυκτελαίων
 • όχι φυτοφάρμακα
 • χωρίς γεύσεις
 • χωρίς ενισχυτικά γεύσης

Αλλά θυμίσου: Θα πρέπει να απολαμβάνετε πατατάκια μόνο με μέτρο. Τα πατατάκια είναι πλούσια σε αλάτι και λιπαρά και περιέχουν πολλές θερμίδες. Ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, μερικά πατατάκια μπορεί να καταλήξουν στο στομάχι σας – αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε με τα τραγανά πατατάκια.

Οι μάρκες από το discounter είναι καλύτερες από τις βιολογικές μάρκες στο eco test

Σε σύγκριση με τους εκπροσώπους βιολογικών τσιπ πατάτας, οι συμβατικές μάρκες είχαν καλύτερες επιδόσεις. Έξι συμβατικές μάρκες βγήκαν από τη δοκιμή με βαθμό “καλό”, συμπεριλαμβανομένων των μάρκες έκπτωσης από

Ωστόσο, τα συμβατικά τσιπ εξακολουθούν να μην είναι υγιή. Υπολείμματα ορυκτελαίων βρέθηκαν επίσης εδώ – αν και οι κατασκευαστές φαίνεται να έχουν το πρόβλημα με το ακρυλαμίδιο καλύτερα υπό έλεγχο.

Φτιάξτε τα δικά σας πατατάκια: Έτσι μπορείτε να φτιάξετε μια πιο υγιεινή εκδοχή στο σπίτι

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε εύκολα πατατάκια στο σπίτι. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείτε φρέσκα υλικά και δεν χρησιμοποιείτε πρόσθετα όπως στη βιομηχανία τροφίμων, τα σπιτικά τσιπς μπορούν να θεωρηθούν μια ελαφρώς πιο υγιεινή επιλογή. Έχετε επίσης τον έλεγχο της περιεκτικότητας σε λίπος και αλάτι των τσιπς DIY.

Χρειάζεσαι:

 • πατάτες
 • Έλαιο (π.χ. ηλιέλαιο ή κραμβέλαιο)
 • Αλάτι ή μπαχαρικά για γεύση

Και έτσι λειτουργεί:

 1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ξεπλένουμε καλά για να φύγουν τυχόν βρομιές.
 2. Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Μπορείτε να το κάνετε είτε με το χέρι με ένα κοφτερό μαχαίρι είτε να χρησιμοποιήσετε μαντολίνο ή επεξεργαστή τροφίμων για να κόψετε ομοιόμορφες φέτες.
 3. Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήστε τις να μουλιάσουν για περίπου 30 λεπτά. Αυτό αφαιρεί το υπερβολικό άμυλο και κάνει τα πατατάκια πιο τραγανά.
 4. Στραγγίστε το νερό και στεγνώστε τις φέτες πατάτας με μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
 5. Τώρα αλείφουμε τις φέτες πατάτας με λάδι και τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
 6. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά, γυρίζοντας κατά διαστήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *