Το νερό από τη βρύση εξοικονομεί πλαστικό και προστατεύει το περιβάλλον

Τι κοινό έχουν οι αριθμοί 2, 47 και 17,4 όσον αφορά το νερό

Σύμφωνα με έρευνα της German Environmental Aid, κάθε ώρα μόνο στη Γερμανία 2 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης μεθυσμένος άδειος. Αυτό είναι ανά ημέρα 47 εκατομμύρια μπουκάλια και υπολογίζεται σε ένα έτος, το άθροισμα είναι περίπου 17,4 δισεκατομμύρια μπουκάλια από πλαστικό. Κάθε Γερμανός χρησιμοποιεί περίπου 210 πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης ετησίως, με αποτέλεσμα ένα συνολικό μερίδιο αγοράς 52,2 τοις εκατό για αυτή τη μορφή συσκευασίας ποτών.

Αν σκεφτείτε ότι περίπου το 70 τοις εκατό των φιαλών μιας χρήσης που παράγονται στη Γερμανία είναι κατασκευασμένα από παρθένο υλικό, γίνεται σαφές πόσο επιβλαβές είναι αυτό για το κλίμα και το περιβάλλον. Επομένως, είναι λογικό να εργαστείτε για μεγαλύτερη βιωσιμότητα στο δικό σας περιβάλλον. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πίνοντας λιγότερο νερό σε πλαστικά μπουκάλια από το σούπερ μάρκετ και περισσότερο νερό από τη βρύση στο σπίτι. Ο Jörn Lohmann, διευθύνων σύμβουλος της HYTECON Development and Production GmbH, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην επεξεργασία νερού, λέει σχετικά με το θέμα του πόσιμου νερού: «Αν πίνετε νερό από τη βρύση, αποφεύγετε την παραγωγή και τη μεταφορά φιαλών μεταλλικού νερού και έτσι ανακουφίζετε επιβάρυνση του περιβάλλοντος και προστασία του κλίματος».

Τεχνολογία UVC LED – αποτελεσματική επεξεργασία νερού στους δικούς σας τέσσερις τοίχους

Οι περιφερειακοί προμηθευτές νερού κάνουν ήδη ό,τι μπορούν για να καθαρίσουν το νερό που προορίζεται για νοικοκυριά, ώστε να μπορεί να πίνεται απευθείας από τη βρύση χωρίς καμία ανησυχία. Ωστόσο, ιδιαίτερα ξεπερασμένα καλώδια και σωλήνες σε κτίρια προκαλούν τη διαρροή βαρέων μετάλλων, ρύπων ή χημικών ουσιών στα υπόγεια ύδατα, ακόμη και αν ακούσια. Οι ουσίες που είναι δύσκολο να βιοαποικοδομηθούν απαιτούν ειδική επεξεργασία προκειμένου να διηθηθούν από το πόσιμο νερό.

Τα UVC LED σε συνδυασμό με το ήδη γνωστό φίλτρο ενεργού άνθρακα είναι μια εντελώς νέα τεχνολογία. Η εταιρεία Herford HYTECON, για παράδειγμα, έχει αναπτύξει μια συσκευή εύκολης εγκατάστασης και λειτουργίας που συνδυάζει και τις δύο μεθόδους και με αυτόν τον τρόπο αφαιρεί το 99,99 τοις εκατό όλων των ακαθαρσιών από το νερό. Το φίλτρο ενεργού άνθρακα είναι υπεύθυνο για τα μικρότερα μέρη, όπως υπολείμματα φαρμάκων, βαρέα μέταλλα ή άλλους ρύπους. τα UVC LED με την πατενταρισμένη τεχνολογία Dynamic Twist είναι διαθέσιμα για βακτήρια, ιούς και άλλα μικροσκοπικά μικρόβια και φροντίζουν για την απολύμανση.

Αυτό που δεν αφαιρείται από το νερό με αυτόν τον τύπο επεξεργασίας νερού είναι σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός. Παραμένουν στο πόσιμο νερό και μπορούν να απορροφηθούν με το νερό.

Ένας τέτοιος καθαριστής νερού μπορεί να εγκατασταθεί ακριβώς μπροστά από τη βρύση με λίγα μόνο απλά βήματα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν όχι μόνο να απολαμβάνουν απόλυτα καθαρό πόσιμο νερό, αλλά και να παίρνουν νερό με γεύση και άρωμα. Το πλεονέκτημα της τοποθέτησης είναι ότι η μόλυνση που εμφανίζεται μόνο στα τελευταία μέτρα παλαιών σωλήνων λόγω σωματιδίων που εξέρχονται από το υλικό του σωλήνα απομακρύνεται αξιόπιστα από τη συσκευή επεξεργασίας νερού.

Μια σημαντική πτυχή όσον αφορά το πόσιμο νερό είναι η υγεία. Όσο καλύτερα επεξεργάζεται το πόσιμο νερό, τόσο λιγότερος υπάρχει ο κίνδυνος απορρόφησης επιβλαβών ουσιών, οι οποίες στη συνέχεια μπορεί να συσσωρευτούν στον οργανισμό και, στη χειρότερη περίπτωση, να προκαλέσουν ασθένειες ή παράπονα. Ειδικά τα βαρέα μέταλλα μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία.

Το πόσιμο νερό από τη βρύση προστατεύει τους πόρους και το περιβάλλον και εξοικονομεί χρήματα

Αν και το μεταλλικό νερό είναι συνήθως φθηνό, η συνεχής αγορά νερού επιβαρύνει το πορτοφόλι των νοικοκυριών. Έχει αποδειχθεί ότι η επεξεργασία του νερού στη δική σας κουζίνα και η χρήση του πόσιμου νερού που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι περίπου 260 φορές φθηνότερη ανά λίτρο από την αγορά πόσιμου νερού σε πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ποσότητες πλαστικών φιαλών μιας χρήσης που αναφέρθηκαν στην αρχή, είναι σαφές ότι η χρήση πόσιμου νερού από τη βρύση οδηγεί σε σημαντική μείωση των πλαστικών φιαλών, γεγονός που συμβάλλει στην προστασία των πόρων και του περιβάλλοντος. Ωστόσο, εάν πρέπει να παραχθούν και να γεμιστούν λιγότερα μπουκάλια, η μεταφορά τους στο σημείο πώλησης δεν είναι απαραίτητη. Και τα δύο έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών CO₂, πράγμα που σημαίνει ότι τα νοικοκυριά συμβάλλουν στην προστασία του κλίματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *