Το εγκεφαλικό εμφύτευμα επιτρέπει την ομιλία μέσω των σκέψεων

Συγκινητική μελέτη: Το εμφύτευμα εγκεφάλου επιτρέπει την ομιλία μέσω των σκέψεων

Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο πολύ αργά και δυσκίνητα βοηθήματα διαθέσιμα για άτομα που δεν μπορούν πλέον να μιλήσουν. Ο καλύτερος ρυθμός αναγνώρισης ομιλίας είναι η μισή ταχύτητα με την οποία ομιλούν οι άνθρωποι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σημερινά εμφυτεύματα έχουν μόνο λίγους αισθητήρες εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ έχουν λοιπόν υψηλής πυκνότητας, εξαιρετικά λεπτούς και ευέλικτους αισθητήρες εγκεφάλου αναπτηγμένος. Αυτοί οι αισθητήρες είναι τόσο μικροί που 256 από αυτούς χωρούν σε ένα κομμάτι εύκαμπτου πλαστικού μεγέθους γραμματοσήμου.

Αυτή η υψηλή πυκνότητα είναι απαραίτητη επειδή οι νευρώνες που είναι ελάχιστα διαχωρισμένοι μεταξύ τους μπορεί να έχουν πολύ διαφορετικά μοτίβα δραστηριότητας κατά τον συντονισμό της ομιλίας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διακρίνουμε τα σήματα από τα γειτονικά εγκεφαλικά κύτταρα προκειμένου να κάνουμε ακριβείς προβλέψεις σχετικά με την προβλεπόμενη ομιλία.

Η μετάφραση είναι σωστή στο 40 τοις εκατό των περιπτώσεων

Οι ερευνητές έχουν ήδη δοκιμάσει το εμφύτευμα σε μια γρήγορη δοκιμή σε ασθενείς. Ο καθένας τους είχε μόνο 15 λεπτά για να ολοκληρώσει το πείραμά του. Το αποτέλεσμα: Στο 40 τοις εκατό των περιπτώσεων, ο αποκωδικοποιητής μετέφρασε τα σήματα του εγκεφάλου στη σωστή γλώσσα. Δεν είναι πολλά, αλλά είναι μια πολλά υποσχόμενη αρχή.

Ωστόσο, οι ερευνητές γνωρίζουν ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να διανυθεί έως ότου το προσθετικό λόγου είναι έτοιμο για την αγορά. Πρέπει ακόμα να κάνουν περισσότερες δοκιμές και να βελτιώσουν περαιτέρω την τεχνολογία.

Μπορείτε να διαβάσετε τη μελέτη εδώ >>

Επίσης ενδιαφέρον: Σύμφωνα με τη μελέτη: Ακόμη και μικρές ποσότητες αλκοόλ βλάπτουν τον εγκέφαλο >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *