Τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν οι γονείς!

Αυθόρμητες ρινορραγίες χωρίς εξωτερική επίδραση, και στην τεχνική ορολογία Επίσταξη που αναφέρθηκε, αρχικά φαίνεται ανησυχητικό. Ειδικά όταν βγαίνει αίμα από τα ρουθούνια ενός παιδιού. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις η αιμορραγία εμφανίζεται χειρότερα από ότι είναι στην πραγματικότητα είναι. Διότι: Οι ρινορραγίες στα παιδιά είναι συχνές αβλαβής, ανώδυνος και μετά περίπου δέκα λεπτά ξανά. Αλλά πώς συμβαίνει αυτό; Και πότε οι γονείς πρέπει να πάνε καλύτερα σε γιατρό;

Ποιες είναι οι αιτίες της ρινορραγίας στα παιδιά;

Το έναυσμα για επίσταξη είναι συχνά ένας τραυματισμός της ευαίσθητης βλεννογόνου μεμβράνης, πιο συγκεκριμένα του λεγόμενου Locus Kiesselbachii. Αυτή είναι μια περιοχή στην μπροστινή περιοχή της μύτης του παιδιού που διασχίζεται από πολλές μικρές αρτηρίες, αιμοφόρα αγγεία και φλέβες.

Ειδοποίηση: Η αιμορραγία ειδικότερα στο μπροστινό μέρος της μύτης είναι πιο συχνή – περίπου το 90 τοις εκατό της αιμορραγίας εμφανίζεται σε αυτό το τμήμα της μύτης και είναι ως επί το πλείστον ακίνδυνο, σύμφωνα με διαδικτυακούς γιατρούς ΩΡΛ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, γίνεται επικίνδυνο μόνο όταν η αιμορραγία εμφανίζεται στο πίσω μέρος της μύτης.

Τώρα ένα παιδί μαζεύει τη μύτη του, μπορεί να τραυματίσει τον ρινικό βλεννογόνο και τα αιμοφόρα αγγεία του. Ή: Το παιδί έχει ένα ξένο σώμα σπρώχνεται στο ρουθούνι, όπως μια χάντρα, ένα μάρμαρο ή ένα μικρό παξιμάδι. Εάν δεν μπορείτε να βγάλετε το ξένο σώμα φυσώντας δυνατά τη μύτη σας, θα πρέπει να πάτε το παιδί σας στον γιατρό – ιδανικά έναν γιατρό ωτός, μύτης και λαιμού (ΩΡΛ).

Μερικές φορές μπορεί και κάποιος ισχυρή ανάπτυξη είναι η αιτία τραυματισμού του βλεννογόνου στη μύτη. Είναι το παιδί της πιάνει ή πάσχει από ένα αλλεργία? Το συχνό φτέρνισμα ή το βίαιο φύσημα της μύτης λόγω ασθένειας μπορεί επίσης να προκαλέσει ρινορραγία στο παιδί. Το παιδί σας έχει ένα; χειρουργική επέμβαση στο λαιμό ή τη μύτη πίσω? Ως αποτέλεσμα μπορεί επίσης να εμφανιστεί επίσταξη, για παράδειγμα μετά την αφαίρεση των ρινικών πολύποδων.

Επιπλέον, μπορεί ξεράθηκε – και επομένως εύκολα ευάλωτο ρινικοί βλεννογόνοι – προωθεί συχνές ρινορραγίες στα παιδιά. Πυροδοτείται, για παράδειγμα, από αέρα που είναι πολύ ξηρός.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: Επίσης α μηχανικό σοκ ή σοκ στη μύτη μπορεί να είναι μία από τις αιτίες τραυματισμού των βλεννογόνων στις μύτες των παιδιών.

Παρεμπιπτόντως: Η μύτη των παιδιών αιμορραγεί συχνότερα τους κρύους μήνες του χειμώνα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας του Αμερικανού ειδικού Matthew Purkey. Οι επιστήμονες ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν: Το κρύο προκαλεί ρινορραγίες.

Πόσο συχνά είναι φυσιολογική η ρινορραγία στα παιδιά;

Συχνές ρινορραγίες στα παιδιά εμφανίζονται ιδιαίτερα σε αγόρια και κορίτσια μεταξύ τριών και οκτώ ετών πριν. Σύμφωνα με μια μελέτη, τα αγόρια προσβάλλονται δύο φορές πιο συχνά από τα κορίτσια. Πολλά από τα παιδιά αιμορραγούν μια φορά την εβδομάδα από τη μύτη. Οθεν: Εάν το παιδί σας αιμορραγεί από τη μύτη κάθε τόσο, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε αρχικά.

Ωστόσο, μερικά παιδιά εμφανίζουν ρινορραγία έως και τρεις φορές την εβδομάδα στις – ή ακόμα πιο συχνά. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να γίνει Ιατρός ωτός, μύτης και λαιμού (ΩΡΛ) ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στη μύτη του παιδιού σας. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα λέιζερ για να καταστρέψει τα εύθραυστα αγγεία στον ρινικό βλεννογόνο.

Επίσης συναρπαστικό: Πονόδοντος σε μωρά και παιδιά >>

Πρώτες βοήθειες για ρινορραγίες: Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς στο σπίτι;

Βοήθεια, ρινορραγίες στα παιδιά: τι να κάνετε; Πρωτα απο ολα: Μείνε ήρεμος! Εάν είστε αγχωμένοι ή πανικόβλητοι, αυτό μπορεί εύκολα να μεταδοθεί στο παιδί σας. Τώρα ακολουθήστε το ακολουθώντας 7 βήματαΓια να σταματήσετε τη ρινορραγία στα παιδιά:

  1. Πάρτε ένα πανί ή πανί για να μαζέψετε το αίμα από την επίσταξη.
  2. Καθίστε το παιδί σας όρθιο και βεβαιωθείτε ότι λυγίζει το κεφάλι του προς τα εμπρός – και μην το βάζεις στο λαιμό σου! Εάν το κεφάλι κινείται προς το λαιμό, το αίμα από τη μύτη μπορεί εύκολα να ρέει στο στομάχι.
  3. Βάλτε ένα κρύο πανί πλυσίματος στο λαιμό του παιδιού σας. Εναλλακτικά, είναι κατάλληλη και μια κρύα συσκευασία από την κατάψυξη αποδεδειγμένη σπιτική θεραπεία κατά της ρινορραγίας στα παιδιά. Το κρύο ερέθισμα κάνει τα αιμοφόρα αγγεία της μύτης να συστέλλονται απότομα.
  4. Αφήστε το αίμα να στραγγίσει. Σημαντικό: Το Τα ρουθούνια πρέπει να παραμένουν καθαρά – και μην γεμίζετε με χαρτομάντιλα ή χαρτί υγείας.
  5. Τώρα είναι ώρα να περιμένουμε και να δούμε. Μετά από περίπου 10 με 15 λεπτά η αιμορραγία πρέπει να σταματήσει.
  6. Τότε θα έπρεπε αφαιρέστε το πηγμένο αίμα από τη μύτη του παιδιού – προσεκτικά και χειροκίνητα. Μην αφήνετε το παιδί απλώς να φυσήξει τη μύτη του σε χαρτομάντιλο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανανεωμένη επίσταξη.
  7. Οι καθαρισμένοι ρινικοί βλεννογόνοι μπορούν τελικά να καθαριστούν με α ειδική ρινική αλοιφή να φροντίζετε και να καθησυχάζεστε. Αυτό προστατεύει τα ευαίσθητα αγγεία.

Υπόδειξη: Κατά τη διάρκεια της αιμορραγίας, μπορείτε να πιέζετε απαλά τα ρουθούνια του παιδιού σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η ρινορραγία ενός παιδιού.

Επίσης ενδιαφέρον: Σταματήστε τη ρινορραγία: γρήγορες συμβουλές που βοηθούν! >>

Οι πιο σημαντικές πληροφορίες για τους γονείς στο βίντεο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *