Τι κρύβεται πίσω από αυτό και ποιες συμβουλές βοηθούν;

Λόγοι για τα κόκκινα μάτια

Ξηρά μάτια: Εάν τα μάτια δεν παράγουν αρκετά δάκρυα ή τα δάκρυα δεν κατανέμονται σωστά, τα μάτια μπορεί να είναι κόκκινα και ερεθισμένα.

Αλλεργίες: Οι αλλεργικές αντιδράσεις στη γύρη, τη σκόνη, τις τρίχες ζώων ή άλλα αλλεργιογόνα μπορεί να οδηγήσουν σε κόκκινα μάτια. Καθώς απελευθερώνεται ισταμίνη, τα αιμοφόρα αγγεία στον επιπεφυκότα διαστέλλονται, προκαλώντας αυξημένη ροή αίματος και αναγκάζοντας τα μάτια να γίνουν κόκκινα. Επιπλέον, η ισταμίνη μπορεί επίσης να προκαλέσει φαγούρα, κάψιμο και δακρύρροια.

Φλόγωση της μεμβράνης των βλεφάρων: Μια μόλυνση ή φλεγμονή του επιπεφυκότα (η οποία μπορεί να προκληθεί από ιούς, βακτήρια ή αλλεργιογόνα) μπορεί να προκαλέσει κόκκινα μάτια επειδή η φλεγμονή προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν φαγούρα, κάψιμο, υγρά μάτια και κολλώδη βλέφαρα.

Ξένο σώμα στο μάτι: Εάν ένα ξένο αντικείμενο, όπως σκόνη, βρωμιά ή βλεφαρίδα μπει στο μάτι, μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα.

Καταπόνηση των ματιών: Η εργασία για μεγάλες χρονικές περιόδους στον υπολογιστή, η ανάγνωση ή η παρακολούθηση τηλεόρασης χωρίς επαρκή διαλείμματα μπορεί να οδηγήσει σε κουρασμένα και κόκκινα μάτια.

Φακοί επαφής: Η χρήση φακών επαφής μπορεί να ερεθίσει τα μάτια και να προκαλέσει ερυθρότητα, ειδικά εάν οι φακοί δεν φροντίζονται ή φοριούνται σωστά.

Επίσης συναρπαστικό: Κόκκινα μάτια μετά τον ύπνο: φυσιολογικό ή έκτακτο; >>

Αυτές οι σπιτικές θεραπείες ανακουφίζουν από τα κόκκινα μάτια

Υπάρχουν διάφορες σπιτικές θεραπείες και συμβουλές που μπορούν να προσφέρουν φυσική ανακούφιση από τα κόκκινα μάτια. Κάντε κλικ στη συλλογή εικόνων μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *