Τα 3 καλύτερα ηχητικά βιβλία που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την επιβίωση του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο το σώμα και το μυαλό μπορούν να ανακτήσουν και να αναγεννηθούν. Το πόσο ύπνο χρειάζονται οι άνθρωποι ποικίλλει. Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται κατά μέσο όρο περίπου 6 έως 9 ώρες τη νύχτα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ακριβή διάρκεια του ύπνου να προσαρμοστεί στις ατομικές ανάγκες ύπνου ενός ατόμου, τονίζει η Γερμανική Εταιρεία για την Έρευνα και την Ιατρική του Ύπνου (DGSM).

Συνέπειες του πολύ λίγου ύπνου

Ωστόσο, ο πολύ λίγος ύπνος έχει αρνητικές συνέπειες σε πολλές περιπτώσεις. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

  • Κακή διάθεση
  • Ευερέθιστο
  • Γαστρεντερικά προβλήματα
  • Πονοκέφαλο
  • Προβλήματα συγκέντρωσης
  • Εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • μειωμένη προσοχή
  • μειωμένη απόδοση
  • Αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων, για παράδειγμα όταν οδηγείτε αυτοκίνητο ή χειρίζεστε βαριά μηχανήματα

Παρεμπιπτόντως: Όποιος κοιμάται πολύ λίγο – ή πάρα πολύ – τακτικά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυξάνει επίσης τον κίνδυνο ασθενειών όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, παχυσαρκία ή ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη.

Διαβάστε σχετικά: Έτσι ο ύπνος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα >>

Η στέρηση ύπνου έχει παρόμοια αποτελέσματα με το αλκοόλ

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είστε καλά ξεκούραστοι, ειδικά στην κίνηση. Γιατί: Κουρασμένος στο τιμόνι Παρόμοια αποτελέσματα με την κατανάλωση αλκοόλ, αναφέρει το ADAC. Η ικανότητα οδήγησης μετά από 17 ώρες χωρίς ύπνο είναι συγκρίσιμη με αυτή με συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα 0,5 ανά χιλιόμετρο.

Οφέλη από ηχητικά βιβλία για τον ύπνο

Τα ηχητικά βιβλία είναι ιδιαίτερα καλά για να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα. Γιατί αυτό που λειτουργεί για παιδιά συνήθως λειτουργεί και για ενήλικες. Οι ιστορίες σας αποσπούν την προσοχή από τις δικές σας σκέψεις και σας μεταφέρουν σε περίεργους κόσμους – χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα ενεργά. Απλώς ακούστε την χαλαρωτική φωνή και αποκοιμηθείτε ήσυχα.

Αυτά τα 3 ακουστικά βιβλία θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε αμέσως

Υπάρχουν πολλές συμβουλές και σπιτικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε. Αυτό περιλαμβάνει επίσης ηχητικά βιβλία και ραδιοφωνικά παιχνίδια. Οι περισσότεροι πιθανότατα θυμόμαστε αυτό το βοήθημα ύπνου από την παιδική μας ηλικία: οι περιπέτειες του Benjamin Blümchen, της Bibi Blocksberg ή 5 φίλων ακούγονταν από το κασετόφωνο. Σήμερα δεν χρειάζεστε πλέον κασετόφωνο – η επιλογή ηχητικών βιβλίων για ενήλικες σε εφαρμογές όπως το Spotify, το Audible ή το BookBeat είναι τεράστια. Στη συλλογή εικόνων μας σας παρουσιάζουμε τρία ηχητικά βιβλία για ευχάριστα όνειρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *