Τα μικρά κακά μπορεί να έχουν αυτές τις αιτίες

Κινήσεις του εντέρου: Αυτές είναι οι αιτίες της μικρής κακοκαιρίας

Έλλειψη φυτικών ινών

Μια δίαιτα χαμηλή σε φυτικές ίνες είναι ένα κοινό έναυσμα για μικρά εξογκώματα. Οι δύσπεπτες ίνες των τροφίμων δεσμεύουν το νερό στα έντερα και έτσι αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων. Με μια δίαιτα χαμηλή σε φυτικές ίνες, τα κόπρανα έχουν λιγότερο όγκο, γεγονός που οδηγεί σε μικρότερες και σκληρότερες συνεκτικότητα κοπράνων. Ο μικρότερος όγκος κοπράνων και η μειωμένη εντερική κινητικότητα μπορεί επίσης να κάνουν πιο δύσκολη την αποβολή των κοπράνων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση και πόνο κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου.

Επίσης ενδιαφέρον: Αυτές οι 3 τροφές έχουν περισσότερες φυτικές ίνες από το πλιγούρι >>

Αφυδάτωση

Η ανεπαρκής πρόσληψη υγρών μπορεί επίσης να προκαλέσει μικρά, σκληρά κόπρανα κατά τις κενώσεις του εντέρου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα υγρά βοηθούν να διατηρούνται τα κόπρανα μαλακά και ελαστικά, γεγονός που διευκολύνει την κίνηση του εντέρου. Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο αργή κίνηση του εντέρου, η οποία με τη σειρά του οδηγεί σε δυσκοιλιότητα και αλλοιωμένες κινήσεις του εντέρου.

Ελλειψη άσκησης

Η σωματική δραστηριότητα βοηθά στην τόνωση της κινητικότητας του εντέρου και στην κίνηση των κοπράνων μέσω του πεπτικού σωλήνα. Εάν δεν ασκούμαστε αρκετά, η εντερική κίνηση επιβραδύνεται και τα κόπρανα μπορούν να αλλάξουν. Ως αποτέλεσμα, τα κόπρανα μπορεί να γίνουν πιο σκληρά και λιγότερο πιθανό να αποβληθούν.

φαρμακευτική αγωγή

Η λήψη ορισμένων φαρμάκων μπορεί επίσης να προκαλέσει την εμφάνιση μικρών κοπράνων ή σβώλων κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου. Συγκεκριμένα, ορισμένα παυσίπονα ή αντικαταθλιπτικά μπορεί να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα και να προκαλέσουν μικρότερες, πιο σφιχτές ποσότητες κοπράνων.

Εντερικά προβλήματα

Επιπλέον, τα μικρά κόπρανα στα κόπρανα μπορεί να υποδηλώνουν διάφορα εντερικά προβλήματα και ασθένειες όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, χρόνια φλεγμονώδη νόσο του εντέρου όπως η νόσος του Crohn ή ακόμα και εντερική απόφραξη. Εάν οι αλλαγές στα κόπρανα επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να διευκρινίσετε την αιτία από γιατρό.

Επίσης ενδιαφέρον: Αυτές είναι οι αιτίες της καρέκλας με μολύβι >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *