Ταξιδέψτε βιώσιμα: 4 πιστοποιημένα οργανικά ξενοδοχεία

Τι είναι ένα βιολογικό ξενοδοχείο;

Στέκεται σε ένα οργανικό ξενοδοχείο βιωσιμότητα και φιλικότητα προς το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο. Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρει ένα βιολογικό ξενοδοχείο βασίζονται σε αυτές τις οδηγίες. Για να λάβουν επίσημες πιστοποιήσεις, όπως η βιολογική πιστοποίηση ABCERT, τα οργανικά ξενοδοχεία πρέπει να πληρούν αυστηρά κριτήρια. Για παράδειγμα, το ίδιο το ξενοδοχείο θα πρέπει να είναι αποκλειστικά φιλικό προς το περιβάλλον ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ να κατασκευαστεί. Η ηλεκτρική ενέργεια σε ένα βιώσιμο ξενοδοχείο πρέπει να παράγεται με τη χρήση… ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παράγονται και μπορούν να προέρχονται από πηγές αιολικής ή ηλιακής ενέργειας. Μέσα σε ένα οργανικό ξενοδοχείο θα πρέπει φυσικά έπιπλα εύρημα. Επίσης το Καλλυντικά στο ξενοδοχείο θα πρέπει να είναι φυσικής προέλευσης – χωρίς συνθετικά συντηρητικά, ορυκτέλαια ή μικροπλαστικά. Η κουζίνα και η γαστρονομία είναι εξίσου σημαντικές: “Εποχιακό και περιφερειακό” πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα στην κουζίνα ενός βιολογικού ξενοδοχείου.

ο οικολογικές έννοιες ξενοδοχείων όλα σχετικά με τον αειφόρο τουρισμό γίνονται δεκτά: ειδικά τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση για τον λεγόμενο «πράσινο τουρισμό» έχει αυξηθεί. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τρία πιστοποιημένα βιολογικά ξενοδοχεία στη Γερμανία.

Ταξιδέψτε βιώσιμα στη Γερμανία: Αυτά τα 3 οργανικά ξενοδοχεία είναι πιστοποιημένα

1. LindenGut – ο βιολογικός ξενώνας

Στη μέση της Γερμανίας, πιο συγκεκριμένα στην όμορφη Έσση, βρίσκεται το βιολογικόΞενώνας LindenGut στο Rhön. Το βιώσιμο ξενοδοχείο είναι, μεταξύ άλλων, μέλος του Bioland Partner, Demeter Partner, διαθέτει την οικολογική πιστοποίηση ABCERT σύμφωνα με το DE-ÖKO-006 – και είναι το πρώτο κλιματικά ουδέτερο ξενοδοχείο στην Έσση. Ο ξενοδόχος γράφει στην ιστοσελίδα του:

Για εμάς το βιολογικό δεν είναι ένα οποιοδήποτε πιστοποιητικό, αλλά η ζωντανή σύνδεση με την προέλευση των πάντων και αυτό το 100%.

Το βιολογικό ξενοδοχείο υπόσχεται να είναι ένα μέρος χαλάρωσης, ηρεμίας και «γαστρονομικών απολαύσεων». Εκτός από σάουνες, γιόγκα και μασάζ, ο οργανικός ξενώνας προσφέρει επίσης Feng Shui – αυστηρά σύμφωνα με τη βιολογία του κτιρίου και τα οικολογικά κριτήρια της κινεζικής θεωρίας της αρμονίας.

Συντελεστής κόστους; Κατά την υψηλή περίοδο, οι επισκέπτες πληρώνουν περίπου 100 έως 150 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Τα σκυλιά και τα παιδιά είναι επίσης ευπρόσδεκτα στο βιώσιμο ξενοδοχείο κοντά στη Fulda.

2. Bio-Hotel Gut Nisdorf

Το βιολογικό ξενοδοχείο Gut Nisdorf βρίσκεται ακριβώς στη Βαλτική Θάλασσα, κοντά στην πόλη Stralsund της περιοχής. Το Gut Nisdorf είναι ένας πραγματικός παράδεισος, ειδικά για οικογένειες με παιδιά. Το βιολογικό ξενοδοχείο στη Βαλτική Θάλασσα είναι επίσης συνεργάτης της Bioland και διαθέτει οικολογική πιστοποίηση ABCERT. Η κουζίνα σερβίρει πιάτα που παρασκευάζονται αποκλειστικά με τοπικά, βιολογικά πιστοποιημένα τρόφιμα. Και: Η γαστρονομία του βιολογικού ξενοδοχείου λαμβάνει υπόψη τις τροφικές δυσανεξίες των επισκεπτών του, για παράδειγμα στην περίπτωση δυσανεξίας στη λακτόζη ή στη γλουτένη.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες Sabine Stange και Jürg Gloor γράφουν στην ιστοσελίδα τους:

Δεν έχουμε μόνο βιολογικά πρότυπα για τα τρόφιμα, αλλά και για οικοδομικά υλικά, έπιπλα, κλινοσκεπάσματα και, εν τέλει, ό,τι μπορεί να προμηθεύεται βιώσιμα.

Συντελεστής κόστους; Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, ένα δωμάτιο στο Bio-Hotel Gut Nisdorf είναι διαθέσιμο από μόλις 99 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

3. LIFESTYLE Resort Zum Kurfürsten

Το LIFESTYLE Resort Zum Kurfürsten στο Moselle προσφέρει καθαρή ευεξία. Το ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Ρηνανία-Παλατινάτο εντυπωσιάζει, μεταξύ άλλων, με ένα MaXX Spa World 2.500 τετραγωνικών μέτρων – που περιλαμβάνει μια πανοραμική πισίνα στον τελευταίο όροφο και αίθουσα χαλάρωσης γκαλερί. Το πιστοποιημένο βιολογικό ξενοδοχείο διαθέτει το βραβείο Viabono® – ένα πιστοποιητικό για ταξίδια φιλικά προς το περιβάλλον και το κλίμα. Η συμμετοχή σας στο Green Pearls® – μια ένωση ξενοδοχείων με βιώσιμη διαχείριση – υπογραμμίζει επίσης την πράσινη φιλοσοφία που ζείτε. Το βιολογικό ξενοδοχείο υπόσχεται:

Η ιδέα του βιώσιμου τουρισμού είναι εδραιωμένη στην εταιρική μας φιλοσοφία. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους μας, το περιβάλλον και τις μελλοντικές γενιές και έχουμε θέσει ως στόχο την εξισορρόπηση της οικονομικής, οικολογικής και κοινωνικής ποιότητας.

Συντελεστής κόστους; Ένας ενήλικας πληρώνει κατά μέσο όρο 99 ευρώ ανά διανυκτέρευση κατά την υψηλή περίοδο.

4. BE BIO Hotel να είναι ενεργό

Η ευεξία συναντά το κλίμα της Βόρειας Θάλασσας: Το BeBio Hotel be active βρίσκεται ψηλά στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας της Γερμανίας. Ο ξενώνας στην πόλη του λιμανιού Tönning είναι πιστοποιημένο μέλος της BIO HOTELS από το 2010. Ο βιολογικός έλεγχος πραγματοποιείται επίσης σε αυτό το ξενοδοχείο από την ABCERT. Το BEBIO – Hotel be active προσφέρει επίσης σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και πιάτα για χορτοφάγους και vegan.

Ο ξενοδόχος γράφει:

Σεβόμαστε αυτό που μας δίνει η φύση, είμαστε πιστοποιημένοι βιολογικά, χρησιμοποιούμε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, λειτουργούμε ολοκληρωμένη διαχείριση των πόρων και δίνουμε προσοχή στο αποτύπωμα CO2 μας.

Συντελεστής κόστους: Το βιολογικό ξενοδοχείο στη Βόρεια Θάλασσα βρίσκεται στη μέση τιμή. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε κράτηση για 7 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο από μόλις 633 ευρώ το άτομο.

Στο βίντεο: Αειφόρα ταξίδια – συμβουλές από την επαγγελματία Olga Witt | Τηλεόραση Marco Polo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *