Ταινία Kinesio: οδηγίες για την ταινία

Τι είναι το taping;

Η ταινία Kinesio είναι ένας ελαστικός, πολύ συγκολλητικός σοβάς από ύφασμα που χρησιμοποιείται για τραυματισμούς και φλεγμονές Μύες, σύνδεσμοι ή αρθρώσεις χρησιμοποιείται, σταθεροποιεί και υποστηρίζει χωρίς να περιορίζει την κινητικότητα. Η ταινία Kinesio προορίζεται να ενεργοποιεί και να υποστηρίζει τις δυνάμεις αυτοθεραπείας του σώματος.
Η κασέτα έχει την καταγωγή της στον Ιάπωνα χειροπράκτη Kenzo Kase, που αντιμετώπισε επώδυνους μύες και αρθρώσεις με ελαστικούς επιδέσμους στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Επειδή η ταινία είναι στερεωμένη στο δέρμα, ο υποκείμενος ιστός μετατοπίζεται κατά τη διάρκεια των κινήσεων, έτσι ώστε τα ερεθίσματα να ενεργοποιούν τη μυϊκή χαλάρωση και τη μείωση του πόνου.

Πρέπει να προετοιμάσω το δέρμα για την ταινία;

Μια ταινία μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο όταν έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Επομένως, ξυρίστε την τριχωτή περιοχή του δέρματος. Η περιοχή πρέπει επίσης να πλυθεί πρόσφατα, κατά προτίμηση με ένα φιλικό προς το δέρμα σαμπουάν. Μην εφαρμόσετε καμία κρέμα μετά, διαφορετικά η αυτοκόλλητη μεμβράνη δεν θα κολλήσει.

Πόσο φαρδιά και μακριά πρέπει να είναι μια λωρίδα για να είναι βέλτιστη;

Το συνηθισμένο πλάτος των λωρίδων είναι πέντε εκατοστά. Το μήκος εξαρτάται από τα συμπτώματα και τη θέση τους. Ο εμπειρικός κανόνας: Το άκρο της λωρίδας βρίσκεται στο μέρος του μυός/άρθρωσης που κινείται και ασκεί έλξη στην περιοχή της δυσφορίας. Η αρχή της ταινίας είναι κολλημένη στην αρχή του μυός/άρθρωσης που δεν κινεί την περιοχή του πόνου. Μετρήστε προσεκτικά αυτό το μήκος πριν κόψετε τη λωρίδα. Για ταινίες που είναι κολλημένες με τάση, αφαιρέστε ένα τέταρτο από το μετρημένο μήκος. Κολλήστε μόνο μία ταινία σε κάθε περιοχή του δέρματος, καθώς η τάση μπορεί να είναι πολύ δυνατή εάν τοποθετηθούν πολλές ταινίες η μία πάνω στην άλλη. Το γεγονός ότι οι ταινίες αλληλοκαλύπτονται σε ορισμένα σημεία είναι σκόπιμη και δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα.

Έχει σημασία τι χρώμα ταινίας χρησιμοποιώ;

Το κύριο αποτέλεσμα μιας ταινίας δεν έχει καμία σχέση με το χρώμα της. Πολλοί θεραπευτές εξακολουθούν να αποδίδουν ένα θεραπευτικό συστατικό σε αυτό. Σύμφωνα με τη χρωματοθεραπεία, λέγεται επίσης ότι έχουν διαφορετικά θεραπευτικά αποτελέσματα όταν κολληθούν με ταινία: το κόκκινο, για παράδειγμα, θερμαίνει και ενεργοποιεί, το μπλε δροσίζει και ανακουφίζει από τον πόνο, το κίτρινο χαλαρώνει, το πράσινο αναγεννά. Απλώς επιλέξτε ένα χρώμα που σας αρέσει διαισθητικά. Η επιλογή χρωμάτων είναι τεράστια. Οι ταινίες Kinesio διατίθενται από διάφορους κατασκευαστές σε διαφορετικά μήκη και πλάτη.

Τι πρέπει να προσέξω όταν βάζω μια ταινία στο δέρμα μου;

 1. Χαλαρώστε μια επώδυνη περιοχή των αρθρώσεων ή των μυών όταν το φοράτε.
 2. Τεντώστε απαλά τεντωμένους μύες ή ερεθισμένα νεύρα.
 3. Για μεγαλύτερο κράτημα, στρογγυλέψτε τις γωνίες της ταινίας με ψαλίδι.
 4. Για να εφαρμόσετε την ταινία, σκίστε την προστατευτική μεμβράνη σε όλο το άκρο της ταινίας και αφαιρέστε την και μην αγγίζετε την αυτοκόλλητη επιφάνεια.
 5. Τα άκρα της ταινίας χωρίς τάνυση, κολλήστε στην υπόλοιπη ταινία με την καθορισμένη τάση, ενώ αφαιρείτε την υπόλοιπη προστατευτική μεμβράνη.
 6. Απλώστε πολλές φορές με το πλατύ χέρι.

Ταινία: χαλαρή ή σφιχτή εφαρμογή;

Αν υπάρχει πρήξιμο, κολλιέται χωρίς να τραβήξει. Διαφορετικά, τεντώστε πάντα την κινησιολογική ταινία εκ των προτέρων. Το πόσο σοβαρό εξαρτάται από το τι αντιμετωπίζεται, αλλά και από τη φύση του ιστού του δέρματος. Λεπτές, ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο μπορούν να ανεχθούν μόνο λίγη ένταση, έντονες περιοχές όπως οι μηροί μπορούν να ανεχθούν περισσότερο.
Ωστόσο, εάν η ταινία συστέλλει το δέρμα ή δημιουργεί ρυτίδες, δεν θα ταιριάζει καλά. Επίσης ένα κακό σημάδι: έχετε περισσότερο πόνο με ταινία παρά χωρίς. Και αυξάνονται μέρα με τη μέρα αντί να μειώνονται.

Πόσο καιρό πρέπει να φοράω ταινία για να φύγουν τα συμπτώματά μου;

Κατά κανόνα, η ταινία φοριέται μέχρι να εξαφανιστεί ο πόνος. Σε περίπτωση χρόνιων παραπόνων, η ταινία μπορεί να παραμείνει στο δέρμα σε τακτική βάση για αρκετές εβδομάδες. Ανάλογα με τη θέση και τη σοβαρότητα του πόνου, ο γιατρός θα αποφασίσει πόσο θα διαρκέσει η θεραπεία.
Η ταινία αντικαθίσταται μετά από μια εβδομάδα γιατί φθείρεται, χάνει την αποτελεσματικότητά της και συχνά ξεκολλάει μόνη της. Εάν η ταινία δεν βοηθήσει μετά από δέκα έως δώδεκα ημέρες, θα πρέπει να πάτε στο γιατρό.

Κόλπα για την αφαίρεση της ταινίας

 • Αφαιρέστε την ταινία στο ντους ή στην μπανιέρα με ζεστό νερό προς την κατεύθυνση της τριχοφυΐας.
 • Το ελαιόλαδο ή το παιδικό λάδι θα χαλαρώσει την ακρυλική κόλλα.
 • Το sterillium (απολυμαντικό) χαλαρώνει επίσης την κόλλα και διευκολύνει την αφαίρεσή της.

Μπορώ να κάνω ντους ή μπάνιο με την ταινία;

Μια καλά κολλημένη ταινία δεν μπορεί να βλάψει το νερό ή τον αθλητισμό, ούτε καν το χλώριο ή το αλμυρό νερό. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να στεγνώνετε προσεκτικά και να στεγνώνετε την ταινία, γιατί μια υγρή ταινία χάνει την κολλητική της δύναμη. Οι ταινίες είναι διαπερατές από το νερό και τον αέρα, γι’ αυτό ο ιδρώτας δεν τις ενοχλεί.

Μπορεί το ευαίσθητο δέρμα μου να έχει αλλεργική αντίδραση;

Οι σύγχρονες ταινίες είναι καλά ανεκτές. Μπορεί ακόμα να συμβεί άτομα με ευαίσθητο δέρμα να μην μπορούν να ανεχθούν την πολυακρυλική κόλλα. Εάν το δέρμα σας αρχίσει να φαγούρα αμέσως μετά το κόλλημά του, βγάλτε την ταινία! Τότε αξίζει μια δεύτερη δοκιμή με ένα από άλλο κατασκευαστή.

Τότε δεν επιτρέπεται να πατήσω:

Σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να αποφύγετε την ταινία. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • ανοιχτές πληγές
 • Νευροδερματίτιδα
 • Εκζεμα
 • ψωρίαση
 • εκτεταμένο οίδημα σε συνδυασμό με καρδιακά προβλήματα, κιρσούς, θρόμβωση και πυρετικές λοιμώξεις

Ομοίως, μια ταινία π.χ. Για παράδειγμα, σε περίπτωση σπασμένων οστών ή αλλεργιών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο κατόπιν συνεννόησης με γιατρό.

Πόσο κοστίζουν οι κασέτες και πού μπορώ να τις αγοράσω;

Ένα τυπικό ρολό ταινίας έχει μήκος πέντε μέτρα και κοστίζει από 7 έως 12 ευρώ. Διατίθενται σε ηλεκτρονικά καταστήματα, φαρμακεία, καταστήματα αθλητικών ειδών και φυσιοθεραπευτές.

Παραδείγματα προτεινόμενων ταινιών:

Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε πολλά παραδείγματα εφαρμογών και οδηγίες για την ανακούφιση από τον πόνο και την ενόχληση μέσω του taping.

Οδηγίες μαγνητοφώνησης

Έχουμε συγκεντρώσει 12 οδηγίες ταινίας για εσάς, μεταξύ των οποίων:

 • για αυτό που Αρθρωση του αστραγάλου να ενισχυθεί,
 • ο λαιμός ανακουφίζω,
 • κατά Ώμος-βραχίονας-Κόποι,
 • περίπου Πόνος περιόδου ανακουφιζω,
 • ουλή προστατεύω,
 • στρες ανακουφιζω,
 • Πονοκέφαλο ξεφορτώνομαι
 • ο γενετήσιος ορμή να τονώσει,
 • Μυϊκή ένταση να χαλαρώσει,
 • για να γίνουμε καλύτεροι ύπνος,
 • κατά Ευερέθιστο στομάχι προβλήματα και
 • γι ‘αυτό ωμοπλάτη ανακουφίζω

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *