Σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου: έρευνα για την ανακάλυψη πιθανής αιτίας

Επίσης συναρπαστικό: Σύμφωνα με μια μελέτη, αυτές οι τροφές δυσκολεύουν την εγκυμοσύνη > >

Ευτυχώς, το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου γίνεται όλο και πιο σπάνιο στη Γερμανία. Η Deutsche Ärzteblatt ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε κατά 93 τοις εκατό από το 1991 έως το 2020. Ενώ το 1991 1.285 μωρά πέθαναν ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο στο πρώτο έτος της ζωής τους, το 2020 υπήρχαν μόνο 84 βρέφη.

Ανωμαλία των υποδοχέων σεροτονίνης στον εγκέφαλο ως αιτία;

Οι λόγοι για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό άγνωστοι. Η έρευνα είχε ήδη εντοπίσει ορισμένους παράγοντες κινδύνου, αλλά δεν ήταν σαφές τι συνέβαινε στα μικρά σώματα των προσβεβλημένων βρεφών.

Τώρα ερευνητές από τις ΗΠΑ έχουν Τα αποτελέσματα της μελέτης στο εξειδικευμένο περιοδικό “Journal of Neuropathology & Experimental Neurology” δημοσιεύονται που θα μπορούσαν να παρέχουν ενδείξεις για μια πιθανή αιτία.

Εξέτασαν δείγματα ιστού από τους εγκεφάλους βρεφών που πέθαναν ξαφνικά μεταξύ 2004 και 2011. Σε περισσότερους από τους μισούς από αυτούς, οι ερευνητές μπόρεσαν να ανιχνεύσουν αξιοσημείωτες αλλαγές σε ορισμένους υποδοχείς σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Οι αλλαγές στους υποδοχείς θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί, υπό ορισμένες συνθήκες, δεν ήταν πλέον εγγυημένη η παροχή οξυγόνου στα παιδιά.

Μεταξύ άλλων, η σεροτονίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην επείγουσα αναπνοή. Ο νευροδιαβιβαστής ξεκινά ένα είδος προγράμματος έκτακτης ανάγκης όταν υπάρχει πολύ λίγο οξυγόνο στο αίμα. Ωστόσο, εάν οι ανατομικά τροποποιημένοι υποδοχείς σεροτονίνης δεν ανταποκρίνονται σωστά στην έλλειψη οξυγόνου, η αναπνοή των βρεφών δεν μπορεί να αλλάξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπό ορισμένες συνθήκες.

Μάθε περισσότερα: Μείνετε έγκυος μετά από αποβολή; Τόσο θα πρέπει να περιμένετε > >

Πρόληψη του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου; Με αυτές τις συστάσεις ο κίνδυνος μειώνεται

Αν και δεν είναι απολύτως σαφές γιατί ορισμένα βρέφη απλά δεν ξυπνούν πλέον, οι γιατροί έχουν ήδη κάποιες συστάσεις για τους νέους γονείς για να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου:

  • Πάντα αφήνετε το μωρό να κοιμάται ανάσκελα
  • Μην αφήνετε το μωρό να κοιμάται με μαξιλάρι και κουβέρτα, αλλά σε έναν μικρό βρεφικό υπνόσακο
  • Μην αφήνετε το μωρό να κοιμάται στο κρεβάτι των γονιών, αλλά στο δικό τους κρεβάτι δίπλα στο κρεβάτι των γονιών

Μπορείτε επίσης να βρείτε όλες τις συμβουλές και προτάσεις στον ιστότοπο Ομοσπονδιακό Κέντρο Αγωγής Υγείας kindergesundheit-info.de > >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *