Σύνδεση μεταξύ ανεπάρκειας σεροτονίνης και Long Covid

Σύμφωνα με μελέτη: σύνδεση μεταξύ της ανεπάρκειας σεροτονίνης και του Long Covid

Η ακριβής αιτία του Long Covid είναι ακόμα ασαφής, αλλά υπάρχουν ορισμένες πιθανές εξηγήσεις. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, μια επίμονη φλεγμονώδη αντίδραση μετά τη μόλυνση ή διαταραχές του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Οι επιστήμονες έχουν πλέον βρει μια πιθανή εξήγηση για το φαινόμενο.

Η μελέτη στο ειδικό περιοδικό Κύτταρο δημοσιεύτηκε, βρήκε μια πιθανή εξήγηση για το Long Covid και παρόμοιες ασθένειες. Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι ιογενείς λοιμώξεις και οι φλεγμονές που προκαλούνται από κάτι που ονομάζεται ιντερφερόνη οδηγούν σε χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης μέσω τριών μηχανισμών. Για παράδειγμα, υπάρχει μειωμένη απορρόφηση της τρυπτοφάνης, ενός προδρόμου της σεροτονίνης, στο έντερο. Η έλλειψη σεροτινίνης επηρεάζει, μεταξύ άλλων, το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει νευρογνωστικά προβλήματα.

Η ερευνητική ομάδα ελπίζει τώρα να πραγματοποιήσει περαιτέρω πειράματα για να ανακαλύψει εάν η λήψη τρυπτοφάνης ή εκλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs) μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα του Long Covid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *