Συμπτώματα και διάρκεια της νόσου

Νοροϊοί: Ποιοι επηρεάζονται ιδιαίτερα;

Ο νοροϊός εξαπλώνεται όλο το χρόνο. Αλλά η υψηλή περίοδος είναι από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο. Κατ’ αρχήν, οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με νοροϊό. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών επηρεάζονται ιδιαίτερα συχνά.

Λοίμωξη από νοροϊούς – θα πρέπει να το έχετε υπόψη σας όταν θεραπεύετε:

  • Δεδομένου ότι χάνετε πολλά υγρά λόγω εμετού και διάρροιας, πρέπει να πίνετε πολύ – για παράδειγμα νερό και τσάι. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα λεγόμενα διαλύματα ηλεκτρολυτών από το φαρμακείο για να αναπληρώσετε την απώλεια αλατιού. Οι αραιωμένοι χυμοί και οι ζωμοί μπορούν επίσης να επιστρέψουν νερό και άλατα στο σώμα.
  • Προσπαθήστε να τρώτε όσο το δυνατόν λιγότερο για να μην επιβαρύνετε περισσότερο το στομάχι και τα έντερα σας. Όταν τρώτε φαγητό, ακολουθήστε μια ήπια διατροφή. Εύπεπτοι υδατάνθρακες όπως το παξιμάδι ή το άσπρο ψωμί είναι εύπεπτοι.
  • Ένα μπουκάλι ζεστού νερού βοηθάει ενάντια στις επώδυνες κράμπες στο στομάχι.
  • Ξεκουραστείτε λίγο και μείνετε στο κρεβάτι.
  • Εξασφαλίστε συνεπή υγιεινή χεριών και τουαλέτας.
  • Εάν έχετε πολύ σοβαρά συμπτώματα, εάν έχετε αμφιβολίες, συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Εάν είναι απαραίτητο, το υγρό που λείπει μπορεί να αναπληρωθεί χρησιμοποιώντας μια κατσαρόλα. Όσοι επηρεάζονται με σοβαρά περιστατικά μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Επίσης ενδιαφέρον: Αποφυγή κρυολογήματος: 5 συμβουλές για το φθινόπωρο >>

Πρόληψη του νοροϊού: Οι καλύτερες συμβουλές

Για να αποτρέψετε τη μόλυνση με νοροϊό, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Πλένετε τακτικά τα χέρια σας και καλά με ζεστό νερό και σαπούνι, ειδικά πριν από το φαγητό, μετά τη χρήση της τουαλέτας και μετά από επαφή με πιθανώς μολυσμένες επιφάνειες. Αποφύγετε τη στενή επαφή με άτομα που έχουν συμπτώματα μιας λοίμωξης από νοροϊό, όπως ναυτία, έμετος ή διάρροια. Καθαρίζετε τακτικά τις επιφάνειες που αγγίζετε συχνά με κατάλληλο καθαριστικό και απολυμαίνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Αυτό ισχύει συγκεκριμένα για Τουαλέτες, χερούλια θυρών, βρύσες και πάγκοι κουζίνας. Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε επίσης την κατανάλωση φαγητού σε χώρους με πολύ κόσμο, όπως μπουφέδες ή καντίνες, καθώς ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλότερος εδώ.

Επίσης ενδιαφέρον: Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα: Αυτές οι τροφές βοηθούν >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *