Συμπτώματα διαβήτη κύησης

Τι μπορώ να κάνω για τον διαβήτη κύησης;

Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να αποτρέψετε τον διαβήτη κύησης. Μάλλον, πρόκειται για το Μετριάστε τους παράγοντες κινδύνου, για παράδειγμα σε γυναίκες που έχουν γενετικό ιστορικό εντός της οικογένειας. Δεδομένου ότι διαφορετικές ορμόνες είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη του διαβήτη κύησης, κάθε γυναίκα μπορεί να επηρεαστεί – κάθε γυναίκα μπορεί εξίσου εύκολα να μειώσει τους κινδύνους μέσω μιας υγιεινής διατροφής και άσκησης. Συγκεκριμένα, είναι οι ορμόνες κορτιζόλη, προλακτίνη, οιστρογόνα και προγεστερόνη που διασφαλίζουν ότι παρέχονται πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η ινσουλίνη.

Ωστόσο, οι γυναίκες με έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω παράγοντες κινδύνου έχει αποδειχθεί ότι έχουν α υψηλότερο κίνδυνο για διαβήτη κύησης:

Πόσο διαρκεί ο διαβήτης κύησης;

Στις περισσότερες γυναίκες, ο διαβήτης κύησης υποχωρεί από μόνος του μετά τον τοκετό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες της εγκυμοσύνης που προκαλούν διαβήτη κύησης διασπώνται μετά τη γέννηση. Τυπικά, ο διαβήτης κύησης αντιμετωπίζεται με συνδυασμό διατροφής και άσκησης μέχρι τη γέννηση. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητη και η λήψη ινσουλίνης.

Μετά τον τοκετό, το επίπεδο σακχάρου στο αίμα της γυναίκας ελέγχεται ξανά. Εάν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι φυσιολογικά, ο διαβήτης κύησης θεραπεύεται. Ωστόσο, εάν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι ακόμα πολύ υψηλά, μπορεί να πρόκειται για μόνιμο διαβήτη.

Οι γυναίκες με διαβήτη κύησης έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν έναν αργότερα στη ζωή τους Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 να αρρωστήσει. Είναι λοιπόν σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή και το βάρος σας ακόμα και μετά την εγκυμοσύνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *