Συμβουλές για την επιλογή των σωστών κλινοσκεπασμάτων

Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από αλλεργίες. Ιδιαίτερα συχνή είναι η αλλεργία στα ακάρεα της οικιακής σκόνης, η οποία εκδηλώνεται με βουλωμένη μύτη, υγρά μάτια και φαγούρα, ξηρό βήχα και δυσκολία στην αναπνοή. Τα ακάρεα εξαπλώνονται στα υφάσματα και ζουν κυρίως σε κρεβάτια, επικαλυμμένα έπιπλα, χαλιά και κουρτίνες. Τα μικροσκοπικά έντομα, που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, είναι αβλαβή και δεν μεταδίδουν ασθένειες. Ωστόσο, τα περιττώματά τους πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις. Όσοι πάσχουν υποφέρουν από τα συμπτώματα ειδικά το βράδυ ή το πρωί μετά το ξύπνημα, καθώς έρχονται σε άμεση επαφή με τα ακάρεα της οικιακής σκόνης μέσα από στρώματα, μαξιλάρια και κουβέρτες.

Η σωστή κλινοσκεπάσματα ανακουφίζει τα συμπτώματα αλλεργίας

Τα ειδικά κλινοσκεπάσματα μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Τα λεγόμενα Περιβλήματα είναι ειδικά καλύμματα ανθεκτικά στα αλλεργιογόνα που τραβιέται πάνω από μαξιλάρια, κουβέρτες και στρώματα και έτσι εμποδίζουν τη διαφυγή των περιττωμάτων των ακάρεων. Τα κανονικά κλινοσκεπάσματα στη συνέχεια τραβιέται πάνω από αυτά τα περιβλήματα ως συνήθως. Κατά την αγορά, θα πρέπει να προσέχετε την πολύ καλή διαπερατότητα αέρα και υδρατμών και την απαλή ποιότητα των κλινοσκεπασμάτων που υποφέρουν από αλλεργίες. Επιπλέον, τα περιβλήματα θα πρέπει να ελέγχονται για επιβλαβείς ουσίες. Οι διαστάσεις των αλλεργικών κλινοσκεπασμάτων πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από την κουβέρτα και τα μαξιλάρια σας, διαφορετικά κινδυνεύουν να σκιστούν. Τα αλλεργικά καλύμματα πρέπει να αλλάζονται λιγότερο συχνά από τα κλινοσκεπάσματα. Αρκεί αν πλένονται περίπου τρεις φορές το χρόνο.

περιβλήματα στρώματος έχει νόημα μόνο με ένα νέο στρώμα. Τα ακάρεα απομονώνονται σε παλιά στρώματα και δημιουργείται ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούν να ζήσουν ιδιαίτερα καλά. Βεβαιωθείτε ότι το περίβλημα είναι μια ολόπλευρη προστασία που εξασφαλίζει πλήρη προστασία από τα ακάρεα. Το σεντόνι σας τραβιέται πάνω από το κάλυμμα.

Κλινοσκεπάσματα για αλλεργικούς: επιδότηση από ασφαλιστικές εταιρείες υγείας

Όσον αφορά τα κατάλληλα κλινοσκεπάσματα, τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν φυσικά υλικά, καθώς αυτά έχουν δροσιστικές ιδιότητες και έτσι αποτρέπουν την υπερβολική εφίδρωση και το υγρό περιβάλλον κρεβατιού. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλο το αναπνεύσιμο οργανικό βαμβάκι ή το βαμβακοσατέν, του οποίου η λεία επιφάνεια είναι λιγότερο πιθανό να συλλέξει αλλεργιογόνα ακάρεων, καθώς και το λεπτό πλέγμα μπατίστ και το απωθητικό λινό σκόνης και βρωμιάς.

Τα καλά νέα: Εάν υποφέρετε από αλλεργία στα ακάρεα της οικιακής σκόνης, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες υγείας θα συνεισφέρουν ένα ανάλογο ποσό ή ένα κατ’ αποκοπή ποσό για την αγορά αντιαλλεργικών κλινοσκεπασμάτων. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να υποβάλετε αίτηση και να προσκομίσετε ιατρικό πιστοποιητικό για αλλεργία σε ακάρεα ή οικιακή σκόνη.

Βίντεο: Αλλεργία από ακάρεα οικιακής σκόνης ή κορώνα; Πώς να ερμηνεύσετε σωστά τα συμπτώματα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *