Συγκράτηση στις κενώσεις: Είναι επικίνδυνη η συγκράτηση;

Πόσο καιρό μπορείτε να καταστείλετε τις κινήσεις του εντέρου;

Το πόσο συχνά έχουμε κενώσεις διαφέρει εντελώς από άτομο σε άτομο. Για μερικούς ανθρώπους είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιές να κάνουν μια μεγάλη επιχείρηση τρεις φορές την ημέρα, άλλοι πηγαίνουν στην τουαλέτα μόνο τρεις φορές την εβδομάδα χωρίς να νιώθουν καμία ενόχληση ή πόνο. Η πέψη και η κένωση του εντέρου είναι πολύ ατομικές φυσικές λειτουργίες.

Σύμφωνα με αυτούς τους πολύ προσωπικούς ρυθμούς και τις κανονικότητες όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα, μερικοί άνθρωποι μπορούν μερικές φορές να κρατούν τα κόπρανα τους για αρκετές ημέρες χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ άλλοι ανησυχούν για πιθανή δυσκοιλιότητα μετά από μισή μέρα χωρίς κένρωση.

Ως εμπειρικός κανόνας, μπορεί να ειπωθεί ότι είναι απολύτως δυνατό να συγκρατηθούν οι κινήσεις του εντέρου για μερικές ημέρες.

Κατά την έρευνα, συνειδητοποιήσαμε μια μελέτη που σίγουρα έχει μια Ακραία περίπτωση περιγράφει. Στη μελέτη του 2010, οι ερευνητές περιγράφουν την περίπτωση μια γυναίκα που διέκοψε τις κενώσεις του εντέρου για 75 ημέρες. Ωστόσο, η περίπτωση ήταν μια οξεία δυσκοιλιότητα – Πρόσκρουση κοπράνων ονομάζεται – κατά την οποία τα σκληρά κόπρανα κλείνουν το ορθό. Η γυναίκα είχε δυνατός πόνος και άλλα παράπονα όπως ναυτία. Επειδή δεν μπορούσε να κάνει κανονικές κενώσεις λόγω ακραίας δυσκοιλιότητας, έτρωγε επίσης λίγο έως καθόλου φαγητό. Έχασε πολλά κιλά.

Η μελέτη περιγράφει πώς οι γιατροί αντιμετώπισαν τον ασθενή με φυτικό έλαιο, κλύσματα και παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Μετά από δώδεκα ημέρες θεραπείας, ο ασθενής μπόρεσε να περάσει για πρώτη φορά μικρά, σκληρά κομμάτια κοπράνων. Περιπτώσεις όπως αυτή είναι σπάνιες και στην πραγματικότητα μπορούν πάντα να αποδοθούν σε ασθένειες και παθολογικά πεπτικά προβλήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *