Σπιτικές θεραπείες για ρευματισμούς

Σπιτικές θεραπείες που βοηθούν στους ρευματισμούς

Ποια φάρμακα βοηθούν στους ρευματισμούς εξαρτάται από τον τύπο της νόσου. Οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν παυσίπονα ή σκευάσματα κορτιζόνης. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλές σπιτικές θεραπείες που ανακουφίζουν φυσικά από τα ρευματικά συμπτώματα.

Αντιφλεγμονώδεις τροφές

Για να ανακουφίσετε φυσικά τα ρευματικά συμπτώματα, θα πρέπει να τρώτε πολλές αντιφλεγμονώδεις τροφές. Συνιστώνται πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, διάφορα βότανα και ψάρια. Μια άλλη συμβουλή είναι το τζίντζερ. Ο υγιής κόνδυλος όχι μόνο ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, αλλά αναστέλλει και την επώδυνη φλεγμονή χάρη στην ουσία τζιντζερόλη που περιέχει.

Επομένως, αποφύγετε τα φλεγμονώδη τρόφιμα όπως η ραφιναρισμένη ζάχαρη, το αλκοόλ, τα τεχνητά τρανς λιπαρά, τα προϊόντα σιταριού και το βαριά επεξεργασμένο κρέας και προϊόντα αλλαντικών.

Φαρμακευτικά βότανα

Φαρμακευτικά βότανα που ανακουφίζουν από τον πόνο και τη φλεγμονή όπως π.χ Χαμομήλι, φύλλα τσουκνίδας και φλοιός ιτιάς μπορεί να πιει παρασκευασμένο ως τσάι. Το χαμομήλι δεν είναι μόνο ένα δοκιμασμένο και δοκιμασμένο σπιτικό φάρμακο για γαστρεντερικές παθήσεις, αλλά και για φλεγμονές. Όπως και η τσουκνίδα: χρησιμοποιήθηκε ήδη από την αρχαιότητα για ρευματικές παθήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *