Σημάδια κρυολογήματος: Αυτά τα συμπτώματα είναι τυπικά

Κρυολόγημα: Πότε να επισκεφτώ γιατρό;

Εάν τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινωθούν, όπως επίμονος πυρετός, έντονος πόνος, δυσκολία στην αναπνοή ή ασαφή συμπτώματα, συνιστάται να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Σημάδια κρυολογήματος: Βασιστείτε σε σπιτικές θεραπείες

Κατά κανόνα, ένα κρυολόγημα θεραπεύεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Για να υποστηρίξετε την αποκατάσταση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε δοκιμασμένες και δοκιμασμένες θεραπείες στο σπίτι.

  • Περιποιηθείτε τον εαυτό σας αρκετά Ξεκουραστείτε και κοιμηθείτεγια να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να ανακάμψει και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Ποτό πολύ νερό, τσάι ή ζεστό ζωμόγια να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο και να χαλαρώσετε τη βλέννα στην αναπνευστική σας οδό. Τα ζεστά ροφήματα όπως το τσάι τζίντζερ ή το τσάι χαμομηλιού ανακουφίζουν από τον πονόλαιμο και καταπραΰνουν το λαιμό.
  • Εισπνεύστε μαζί ζεστό νερό ή ατμό, για να ανοίξει φραγμένες ρινικές οδούς και να ανακουφίσει τον βήχα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αιθέρια έλαια όπως ευκάλυπτο ή μέντα.
  • Ενας ζεστή σούπα κοτόπουλου μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και στη μείωση της παραγωγής βλέννας.

Συμβουλές: Προλάβετε το κρυολόγημα όσο το δυνατόν καλύτερα

Για να μειώσετε τον κίνδυνο κρυολογήματος, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές.

  1. Προσέξτε την υγιεινή των χεριών σας: Πλένετε τακτικά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης.
  2. Ακολουθήστε την εθιμοτυπία του βήχα και του φτερνίσματος: Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με χαρτομάντιλο ή τον αγκώνα σας όταν βήχετε ή φτερνίζεστε για να μειώσετε την εξάπλωση των μικροβίων.
  3. Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής: Μια υγιεινή διατροφή, αρκετός ύπνος, τακτική σωματική δραστηριότητα και λίγο άγχος μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσουν τον κίνδυνο να κρυολογήσετε.
  4. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα: Διατηρήστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό λαμβάνοντας αρκετή βιταμίνη C και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει.
  5. Αερίζετε τακτικά: Εξασφαλίστε καλό αερισμό σε κλειστούς χώρους για να μειώσετε την εξάπλωση των ιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *