Ρευματισμοί: αναγνώριση και θεραπεία συμπτωμάτων

Τι είναι οι Ρευματισμοί;

Οι ρευματισμοί είναι μια ασθένεια που για πολλούς ανθρώπους συνδέεται απλώς με μόνιμο, δυσάρεστο πόνο. Πολλές διαφορετικές ασθένειες συνοψίζονται κάτω από αυτόν τον όρο. Τα κοινά συμπτώματα αυτών των ασθενειών είναι η φλεγμονή που εμφανίζεται και ο πόνος που το συνοδεύει. Αυτές οι ασθένειες περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τη νόσο του Bechterew, την ουρική αρθρίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ο πόνος που είναι χαρακτηριστικός των ρευματισμών συνοδεύεται συχνά από περιορισμένη λειτουργικότητα στις πληγείσες περιοχές του σώματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα μέρη του μυοσκελετικού συστήματος, δηλαδή τα οστά, τις αρθρώσεις, τους τένοντες και τους μύες.

Γίνε επίκαιρος περίπου εκατό διαφορετικές ρευματικές παθήσεις που εξετάζονται από την επιστήμη. Οι ρευματισμοί μπορεί επίσης να επηρεάσουν τα νεύρα, το δέρμα ή τα εσωτερικά όργανα. Η πιο κοινή ρευματική νόσος είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Αυτό οδηγεί σε επώδυνη σκλήρυνση των αρθρώσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, επηρεάζονται οι αρθρώσεις στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Η αίσθηση δύσκαμπτων αρθρώσεων το πρωί αμέσως μετά το ξύπνημα μπορεί να είναι η πρώτη ένδειξη. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ρευματική αρθρίτιδα είναι ο πόνος που συχνά εμφανίζεται συμμετρικά και στα δύο μισά του σώματος.

Συμπτώματα ρευματισμών

ο Τα συμπτώματα των ρευματισμών δεν είναι άμεσα αναγνωρίσιμα σε κάθε στάδιο. Αρχικά, το προσβεβλημένο άτομο μπορεί να υποφέρει από δυσδιάκριτα συμπτώματα όπως κόπωση, απώλεια όρεξης ή ελαφρύ πυρετό. Σε αυτό το στάδιο της νόσου είναι δύσκολο να γίνει η σωστή διάγνωση. Όταν εμφανίζονται πιο συγκεκριμένα σημάδια, η διάγνωση είναι ευκολότερη. Μόλις τελειώσει ο ασθενής ζεστές, πρησμένες ή κόκκινες αρθρώσεις παραπονιέται και πρωί δύσκαμπτες αρθρώσεις ο γιατρός μπορεί να διαγνώσει καλά. Μια ρευματική νόσος μπορεί να διαγνωστεί χωρίς αμφιβολία, ειδικά όταν οι ρευματισμοί επηρεάζουν πολλές αρθρώσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

4 σημάδια αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα είναι μια ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις. Μπορεί να προκαλέσει πόνο, πρήξιμο, δυσκαμψία και περιορισμό της κίνησης. Υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας, οι οποίοι μπορεί να ποικίλλουν από τον τύπο των αρθρώσεων που επηρεάζονται έως τα συμπτώματα.

Τα τέσσερα πιο κοινά σημάδια της αρθρίτιδας είναι:

  • Πόνος στις αρθρώσεις: Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της αρθρίτιδας. Μπορούν να εμφανιστούν σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις και μπορεί να εμφανιστούν σε ηρεμία ή κατά την κίνηση.
  • Δυσκαμψία της άρθρωσης: Η ακαμψία των αρθρώσεων είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα της αρθρίτιδας. Συχνά εμφανίζεται το πρωί ή μετά από μακροχρόνια ανάπαυση.
  • Πρήξιμο: Μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο στις αρθρώσεις, στα οστά, στους μύες ή σε άλλα προσβεβλημένα μέρη του σώματος.
  • Εξάντληση: Η κόπωση είναι ένα κοινό σύμπτωμα της αρθρίτιδας που προκαλείται από τη φλεγμονώδη απόκριση στο σώμα.

Αιτίες ρευματικών παθήσεων

Η αιτία του μεγάλου αριθμού των ρευματικών παθήσεων δεν είναι σαφώς κατανοητή. Προς το παρόν θεωρείται ότι οι ρευματισμοί είναι μια λεγόμενη αυτοάνοση ασθένεια. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του προσβεβλημένου ατόμου αναγνωρίζει τις ίδιες και τις απαραίτητες ουσίες του οργανισμού ως ξένα σώματα και προσπαθεί να τις καταπολεμήσει. Η συνέπεια είναι μία σοβαρή φλεγμονή των αρθρώσεωνπου πυροδοτεί τα συμπτώματα. Το σώμα λαμβάνει σήματα από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, ιδιαίτερα στις αρθρώσεις, για να λάβει αμυντικά μέτρα και να παράγει φλεγμονώδεις ουσίες. Ως αποτέλεσμα, η αρθρική επένδυση αυξάνεται υπερβολικά, γεγονός που οδηγεί σε καταστροφή του χόνδρου, των οστών και των συνδέσμων. Τώρα θεωρείται ότι η πιθανότητα να πάθουμε ρευματικές παθήσεις είναι κληρονομική και ότι οι επιβλαβείς περιβαλλοντικές επιδράσεις και η υπερβολική χρήση ψυχαγωγικών τοξινών, μεταξύ άλλων παραγόντων, συμβάλλουν σημαντικά στην εμφάνιση της νόσου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *