Πώς φαίνονται οι εκκρίσεις σας πριν από την περίοδό σας;

Εν συντομία: Έτσι φαίνεται η έκκριση πριν από την περίοδό σας

  • Λίγο πριν την περίοδό σας, η τραχηλική βλέννα σας αλλάζει. Το κολπικό έκκριμα είναι υπόλευκο έως κίτρινο χρώμα, παχύρρευστο και σβώλωτο.
  • Το άνοιγμα του κόλπου μπορεί να είναι λίγο ξηρό.
  • Τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα όπως πόνος στην κοιλιά, ευαισθησία στο στήθος ή εναλλαγές της διάθεσης μπορεί επίσης να είναι ένδειξη επικείμενης εμμήνου ρύσεως.

Το κολπικό έκκριμα

Η αυχενική βλέννα ή εκκρίμα είναι μια λευκωπή έκκριση στην είσοδο του κόλπου που βοηθά στην περαιτέρω καθοδήγηση του σπέρματος προς τα ωάρια. Το έκκριμα έχει επίσης ως αποστολή την προστασία του κόλπου από τα μικρόβια. Ανάλογα με την ηλικία, τη διατροφή ή τον τρόπο ζωής, η τραχηλική βλέννα μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα. Ωστόσο, η συνοχή της βλέννας αλλάζει κατά τη διάρκεια ενός κύκλου – μερικές φορές είναι κρεμώδης-λευκή και μετά πάλι υγρό-διαφανής. Οι αλλαγές παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεστε στον κύκλο σας και εάν βρίσκεστε, για παράδειγμα, σε μια γόνιμη φάση. Λίγο πριν την ωορρηξία, η έκκρισή σας θα είναι καθαρή και ατρακτοειδής.

Απόρριψη πριν την περίοδο: κολλώδης και συμπαγής

Πώς φαίνονται όμως οι εκκρίσεις πριν από την έμμηνο ρύση; Λίγο πριν την περίοδο σας το παρατηρήσετε Αυξημένη λευκωπή, κιτρινωπή βλέννα του τραχήλου της μήτρας που έχει σκληρή, κολλώδη σύσταση και είναι σχεδόν άμορφο και αντιπροσωπεύει ένα αδιαπέραστο φράγμα για το σπέρμα. Είναι επίσης πιθανό να είστε σχεδόν εντελώς έγκυος πριν από την περίοδό σας καμία απόρριψη έχω. Το άνοιγμα του κόλπου σας μπορεί επίσης να αισθάνεται λίγο ξηρό. Αυτό οφείλεται στα χαμηλά οιστρογόνα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης του κύκλου σας, η επένδυση της μήτρας έχει πλέον αποβληθεί. Πρώτα βγαίνει ένα βλεννώδες βύσμα και μετά εμφανίζεται αιμορραγία. Αν εσύ καστανή απόρριψη Αν το ανακαλύψετε στο εσώρουχό σας, αυτό δεν είναι συνήθως τίποτα ανησυχητικό. Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια ότι αρχίζει η περίοδός σας. Το καφέ χρώμα μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι το αίμα έχει έρθει σε επαφή με το οξυγόνο. Ωστόσο, εάν η καφέ κηλίδα εμφανίζεται τακτικά ή εάν το δεύτερο μισό του κύκλου σας συντομεύεται, μπορεί να οφείλεται σε αδύναμο ωχρό σωμάτιο.

Πώς να ελέγξετε την έκκρισή σας

Τις περισσότερες φορές, αρκεί να κοιτάξετε μόνο το εσώρουχό σας για να προσδιορίσετε τη συνοχή και την ποσότητα της κολπικής έκκρισης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λίγο χαρτί υγείας για να σκουπίσετε τη βλέννα του τραχήλου της μήτρας στην είσοδο του κόλπου πριν πάτε στην τουαλέτα. Μια άλλη επιλογή είναι να αφαιρέσετε τη βλέννα απευθείας από τον τράχηλο με ένα δάχτυλο. Συνήθως χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να καταλάβετε ποια χαρακτηριστικά έχει η έκκρισή σας και πότε βρίσκεται στον κύκλο σας.

Βίντεο: Πόνος περιόδου – πώς να κάνετε την περίοδό σας πιο υποφερτή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *