Πώς να το αναγνωρίσετε και να το ανακουφίσετε γρήγορα

Σημάδια κρουπ βήχα

Ο βήχας με χιαστί συνήθως εμφανίζεται ξαφνικά και τη νύχτα. Η ψευδοκρουπία εμφανίζεται συχνά ως παρενέργεια του κρυολογήματος.

Είναι χαρακτηριστικά μιας κρίσης

  • ξηρός και γαβγίζοντας βήχας που εμφανίζεται σπασμωδικά
  • συριγμός θορύβους αναπνοής
  • Δυσκολία αναπνοής
  • βραχνάδα
  • Σφίξιμο στο στήθος

Αυτές οι σπιτικές θεραπείες ανακουφίζουν από την ψευδοκρούπα

Οι βίαιες κρίσεις βήχα μπορεί να τρομάξουν τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς. Επομένως, διατηρήστε την ψυχραιμία και καθησυχάστε το παιδί σας, καθώς ο πρόσθετος ενθουσιασμός μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Τοποθετήστε το παιδί σας στην αγκαλιά σας ή φροντίστε να κάθεται όρθιο στο κρεβάτι, κάτι που θα διευκολύνει την αναπνοή. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να προσφέρετε στο παιδί ένα ποτό για να υγράνει το λαιμό του.

Ο δροσερός αέρας έχει επίσης καταπραϋντική επίδραση στη σοβαρή κρίση βήχα. Γι’ αυτό θα πρέπει να τοποθετήσετε το παιδί σας σε ένα ανοιχτό παράθυρο για να πάρει μερικές βαθιές αναπνοές. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας είναι ντυμένο κατάλληλα. Ο δροσερός αέρας του ψυγείου μπορεί επίσης να βοηθήσει. Ο ζεστός ατμός μπορεί επίσης να σταματήσει την επιθυμία για βήχα. Είτε κάντε μπάνιο είτε ανοίξτε το ντους.

Διαβάστε επίσης: Απαλλαγείτε γρήγορα από τα κρυολογήματα στα παιδιά – οι καλύτερες σπιτικές θεραπείες >>

Βήχας με χιαστί: όταν χρειάζεστε γιατρό

Σημαντικό: Καλέστε έναν γιατρό έκτακτης ανάγκης εάν το παιδί σας έχει δυσκολία στην αναπνοή ή το δέρμα γύρω από το στόμα και τη μύτη γίνει μπλε. Θα πρέπει επίσης να δείτε έναν γιατρό εάν

  • Το παιδί σας κάνει συριγμούς.
  • Το παιδί σας φαίνεται απαθές.
  • Το παιδί σας έχει υψηλό πυρετό και/ή το σάλιο τρέχει από το στόμα. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει επικίνδυνη φλεγμονή της επιγλωττίδας.
  • Παρά τα μέτρα, δεν υπάρχει ελάφρυνση.

Χορηγεί κατάλληλο σκεύασμα κορτιζόνης ως υπόθετο, κάψουλα από το ορθό ή χυμό, που μειώνει το πρήξιμο των βλεννογόνων. Εάν το παιδί σας είχε ποτέ μια επίθεση ψευδο-κρούπας, πολλοί γιατροί θα σας συνταγογραφήσουν επείγοντα φάρμακα που πρέπει να έχετε πάντα στο σπίτι. Εάν έχετε αντίστοιχα συμπτώματα, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Ο χρόνος έκθεσης είναι τουλάχιστον 20 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *