Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Διαλείπουσα νηστεία για διαβήτη: Έτσι μπορείτε να προστατευθείτε από τον διαβήτη τύπου 2

Από τότε, έχει γίνει πολλή έρευνα για τη νόσο λιπώδη ηπατική νόσο. Αλλά όχι για τη συσσώρευση λίπους στο πάγκρεας που προκαλείται από το υπερβολικό βάρος. Συνεπώς, λίγα είναι γνωστά για τις επιπτώσεις τους στην εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2. Η καθ. Annette Schürmann και ο καθηγητής Tim Schulz από το Γερμανικό Ινστιτούτο Διατροφικής Έρευνας (DIfE) ανακάλυψαν τώρα ότι τα υπέρβαρα ποντίκια έχουν πολλά λιπώδη κύτταρα στο πάγκρεας και ότι το λίπος στο όργανο έχει αρνητική επίδραση στην έκκριση ινσουλίνης και μπορεί να προκαλέσει τον τύπο 2 διαβήτης. Για να γίνει αυτό, εξέτασαν πώς η διαλείπουσα νηστεία επηρεάζει τα λιποκύτταρα.

Διαδικασία της έρευνας

Η ομάδα χώρισε τα παχιά ποντίκια σε δύο ομάδες. Είναι όλοι επιρρεπείς στον διαβήτη. Η ομάδα ένα είχε το δικαίωμα να τρώει όσο ήθελε όλο το εικοσιτετράωρο. Η δεύτερη ομάδα, από την άλλη, λάμβανε απεριόριστο φαγητό τη μια μέρα και τίποτα την επόμενη. Μετά από πέντε εβδομάδες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα 1 είχε ακόμη περισσότερα λιποκύτταρα στο πάγκρεας. Η δεύτερη ομάδα όμως είχε σχεδόν καθόλου λιποκύτταρα στο όργανο.

Αποτέλεσμα της μελέτης

Για να προσδιορίσουν τις επιπτώσεις των λιποκυττάρων στο πάγκρεας, οι ερευνητές απομόνωσαν πρόδρομα κύτταρα λίπους από ποντίκια και τους επέτρεψαν να αναπτυχθούν σε λιποκύτταρα. Τα ώριμα λιποκύτταρα με τις νησίδες Langerhans (συλλογή κυττάρων που παράγουν ορμόνες στο πάγκρεας) καλλιεργήθηκαν στη συνέχεια έτσι ώστε τα βήτα κύτταρα των «νησιών» τώρα απελευθέρωση αυξημένης ινσουλίνης. Πιστεύεται ότι η αυξημένη απελευθέρωση ινσουλίνης αναγκάζει τις νησίδες Langerhans να εξαντλούνται πιο γρήγορα και να παύουν να λειτουργούν. Το παγκρεατικό λίπος θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2.

Συναρπαστικός: Διαλείπουσα νηστεία: Έτσι αλλάζουν το σώμα 4 εβδομάδες >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *