Πώς να απαλύνετε τον πόνο

Ισχιαλγία είναι ένας νευρικός πόνος που συχνά ακτινοβολεί από την οσφυϊκή περιοχή προς τα πόδια. ισχιαλγία μπορεί επίσης να εμφανιστεί ως κήλη δίσκου στους αυχενικούς σπονδύλους. Η αιτία του πόνου συχνά βρίσκεται στη σπονδυλική στήλη. Η σπονδυλική μας στήλη υποστηρίζεται από συνολικά 24 σπονδυλικά σώματα και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους ενδιάμεσα. Καθένας από τους σπόνδυλους έχει νεύρα που δέχονται ερεθίσματα πόνου και τα μεταδίδουν στον εγκέφαλο μέσω του νωτιαίου μυελού. Εάν ένας μεσοσπονδύλιος δίσκος έχει γλιστρήσει από την πραγματική του θέση, πιέζει το ισχιακό νεύρο – εμφανίζεται έντονος πόνος. Μια μαγνητική τομογραφία παρέχει πληροφορίες σχετικά με μια ακριβή διάγνωση.

Τυπικά συμπτώματα ισχιαλγίας

Όπως συμβαίνει με κάθε ασθένεια, κάθε άτομο βιώνει τον πόνο διαφορετικά. Μερικοί άνθρωποι με ισχιαλγία έχουν ήπιο πόνο, ενώ άλλοι έχουν πολύ έντονο πόνο. Δώστε προσοχή στα ακόλουθα σημάδια από το σώμα σας και αντιμετωπίστε τα συμπτώματα έγκαιρα.

 • Πόνος στον αυχένα, τον ώμο ή την πλάτη
 • ελαφρύ μυρμήγκιασμα στους γλουτούς, στο κάτω μέρος της πλάτης, στο πόδι ή στο πόδι
 • Χαλαρός
 • Εάν εμφανιστούν συμπτώματα όπως μούδιασμα και παράλυση στο πόδι και το πόδι, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να εξετάσει λεπτομερώς τα εμφανή συμπτώματα.
 • Ο δύσκαμπτος αυχένας και ο μονόπλευρος πόνος στο χέρι είναι συμπτώματα ισχιαλγίας στον αυχενικό σπόνδυλο.

Άλλες ασθένειες, όπως η στένωση της σπονδυλικής στήλης που προκαλείται από φθορά ή σπονδυλική μετατόπιση, μπορούν επίσης να προκαλέσουν ισχιαλγία.

Θεραπεία για τον πόνο της ισχιαλγίας

Χαλαρώστε! Τώρα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς την άσκηση. Στην πραγματικότητα είναι Τακτικές, ελαφριές κινήσεις, ασκήσεις διατάσεων και αθλήματα πλάτης είναι αποτελεσματικά, για την αντιμετώπιση του πόνου και της δυσφορίας της ερεθισμένης ή τσιμπημένης ισχιαλγίας. Φροντίστε όμως να κάνετε σωστά τις ασκήσεις.

Να είστε προσεκτικοί όταν περπατάτε και προσπαθήστε να αποφύγετε μια άκαμπτη στάση. Η ερεθισμένη ή τσιμπημένη ισχιαλγία θεραπεύεται πιο γρήγορα με την άσκηση. Οι ασκήσεις για την πλάτη και τους γλουτούς ενισχύουν τους υποστηρικτικούς μύες της σπονδυλικής στήλης και σταθεροποιήστε τη λεκάνη. Εάν η κίνηση πονάει πολύ, σταματήστε αμέσως να κάνετε τις ασκήσεις. Δεν έχει νόημα η προπόνηση μέσα από τον πόνο. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό προκαλεί κράμπες στους μύες και επιδεινώνεται ο πόνος της ισχιαλγίας.

Εάν έχετε οξύ πόνο ισχιαλγίας, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω σημεία για να ανακτήσετε γρήγορα την κινητικότητα και την ευλυγισία σας.

 • Η πλάτη και το ισχιακό νεύρο χρειάζονται τώρα ανακούφιση. Είναι σημαντικό να είστε αρκετά χαλαροί και να μην μεταφέρετε ή σηκώνετε βαριά πράγματα. Προστατέψτε το σώμα σας!
 • Μην συνηθίσετε σε μια προστατευτική στάση, ακόμα κι αν αυτό είναι πιο εύκολο να το πείτε παρά να το κάνετε όταν έχετε ισχιαλγία.
 • Οι ασκήσεις χαλάρωσης βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ξαπλώστε ανάσκελα και τοποθετήστε τα πόδια σας σε μια καρέκλα σε γωνία 90 μοιρών. Η λεκάνη ανακουφίζεται και οι μεγάλοι μύες στους γλουτούς προστατεύονται.
 • Αναπνεύστε αργά και συνειδητά. ανακουφίζει από την ένταση και τροφοδοτεί τον οργανισμό με αρκετό οξυγόνο.
 • Πιείτε τσάι ή πάρτε κάψουλες που περιέχουν εκχύλισμα νυχιών διαβόλου. Το δραστικό συστατικό harpagoside που περιέχει ανακουφίζει από τον πόνο, αναστέλλει τη φλεγμονή και μειώνει το πρήξιμο.
 • Συνιστάται μια επίσκεψη στον ορθοπεδικό, καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει ειδικές εξετάσεις για να διαπιστώσει εάν ο πόνος μπορεί να αναχθεί στο ισχιακό νεύρο.
 • Η φυσιοθεραπεία μπορεί να είναι μια άλλη καλή θεραπεία για τον πόνο της ισχιαλγίας.
 • Η μέθοδος θεραπείας με ένεση που περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες έχει αποδειχθεί επιτυχημένη. Η ένεση λαμβάνεται από το αίμα του αντίστοιχου ασθενούς.
 • Εάν τίποτα τέτοιο δεν βοηθά, μπορείτε να δοκιμάσετε τη θεραπεία του πόνου με παρακεταμόλη ή ιβουπροφαίνη. Μάθετε περισσότερα από έναν γιατρό!

Ισχιαλγία στην εγκυμοσύνη

Μια ειδική μορφή ισχιαλγίας μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι πλέον γνωστό ότι περίπου οι μισές έγκυες γυναίκες υποφέρουν από πόνους στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Οι λόγοι για αυτό είναι οι έντονες σωματικές αλλαγές. Η αύξηση βάρους, η λιγότερη άσκηση, οι ορμονικές αλλαγές και πολλά άλλα μπορούν να επιβαρύνουν ιδιαίτερα το κάτω μέρος της πλάτης στις γυναίκες.

Σε λίγες περιπτώσεις, η ισχιαλγία αναπτύσσεται και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεδομένου ότι τα παυσίπονα συνιστώνται μόνο σε περιορισμένο βαθμό για την οξεία, ερεθισμένη ισχιαλγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι έγκυες γυναίκες με τυπικό πόνο ισχιαλγίας, όπως έντονο πόνο στους γλουτούς, ακτινοβολία πόνου στο πόδι ή ακόμα και μούδιασμα στα πόδια, θα πρέπει να βασίζονται στη θεραπεία άσκησης. Μπορείτε να θέσετε τα συμπτώματα υπό έλεγχο με στοχευμένες ασκήσεις. Ο πόνος της ισχιαλγίας συνήθως υποχωρεί από μόνος του μετά τη γέννηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *