Πώς μπορώ να αναγνωρίσω τον αδενικό πυρετό Pfeiffer;

Αυτός είναι ο λόγος που ο ιός Epstein-Barr μπορεί να προάγει τον καρκίνο

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, ο ιός Epstein-Barr (EBV) μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη όγκων – και οι ερευνητές έχουν εντοπίσει τον μηχανισμό πίσω από αυτόν. Οι μελέτες τους έδειξαν ότι ο EBV εμφανίζεται στις λεγόμενες «εύθραυστες θέσεις» στο ανθρώπινο χρωμόσωμα 11. Αυτές οι θέσεις είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε βλάβες που προκαλούνται από μεταλλάξεις κατά τη διάρκεια της κυτταρικής διαίρεσης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αντίγραφα μιας αλληλουχίας παρόμοιας με την EBV εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της κυτταρικής διαίρεσης και επέτρεψαν την προσκόλληση στο κύτταρο. Αυτό έκανε το χρωμόσωμα να σπάσει στο εύθραυστο σημείο, το οποίο θεωρείται ότι πυροδοτεί γενετική βλάβη και μπορεί να προάγει την ανάπτυξη καρκίνου.

Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης αλληλουχίες DNA από καρκινικούς όγκους και διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που έφεραν το EBV ήταν πιο πιθανό να έχουν αλλαγές στο χρωμόσωμα 11. Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα για τον καρκίνο του λαιμού και του λαιμού, όπου το 100 τοις εκατό των όγκων από ασθενείς με θετικούς EBV είχαν αλλαγές σε χρωμόσωμα 11. Αυτό υποδηλώνει ότι μια υπάρχουσα, αλλά όχι ακόμη τεκμηριωμένη λοίμωξη από EBV μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Ποια είναι τα συμπτώματα του αδενικού πυρετού Pfeiffer;

Ο αδενικός πυρετός Pfeiffer σχετίζεται ιδιαίτερα με πονόλαιμο, πυρετό και πρησμένους λεμφαδένες. Στο 50 τοις εκατό των περιπτώσεων, η ασθένεια εμφανίζεται μαζί με αμυγδαλίτιδα. Στη συνέχεια συνήθως συνταγογραφούνται αντιβιοτικά. Ωστόσο, η αμυγδαλίτιδα δεν είναι σύμπτωμα της ιογενούς νόσου. Δεδομένου ότι μπορεί να περάσουν έως και επτά εβδομάδες μεταξύ της μόλυνσης και της εμφάνισης της νόσου, είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς πόσο χρόνο θα πάρει. Η ίδια η ασθένεια συνήθως διαρκεί από δύο έως έξι εβδομάδες. Αν και η διαδικασία είναι επίπονη, είναι σε μεγάλο βαθμό ακίνδυνη για τον άνθρωπο. Δεν υπάρχουν φάρμακα για τον αδενικό πυρετό Pfeiffer. Μόνο τα συμπτώματα μπορούν να καταπολεμηθούν. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι αρκετό επειδή το σώμα θέτει τη μόλυνση υπό έλεγχο.

Τα τυπικά συμπτώματα που εμφανίζονται είναι:

  • Πυρετός
  • Πονόλαιμος και άκρα
  • γενική αδιαθεσία
  • κούραση

Θεραπεία του αδενικού πυρετού Pfeiffer

Δεν υπάρχει φαρμακευτική θεραπεία. Για να διασφαλίσετε ότι η ασθένεια υποχωρεί γρήγορα, θα πρέπει να ξεκουραστείτε και να πίνετε πολλά υγρά. Εάν είναι απαραίτητο, τα παυσίπονα και τα μειωτικά του πυρετού μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση.

Γιατί ο αδενικός πυρετός Pfeiffer μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνος

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ο αδενικός πυρετός Pfeiffer μπορεί να πάρει μια ασυνήθιστη πορεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του εγκεφάλου, πρήξιμο του ήπατος ή του σπλήνα. Θα πρέπει να παραπεμφθείτε αμέσως σε νοσοκομείο. Υπάρχει επίσης κίνδυνος χρόνιας πορείας. Τα γνωστά συμπτώματα μπορεί συχνά να εμφανιστούν για μήνες ή χρόνια. Το πρήξιμο των λεμφαδένων παραμένει. Εάν ο σπλήνας είναι πρησμένος, υπάρχει οξύς κίνδυνος ρήξης σπλήνας, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγεται η έντονη σωματική καταπόνηση.

Εάν η ασθένεια είναι χρόνια, το πρήξιμο του σπλήνα μπορεί να επιμείνει, το οποίο συχνά περιορίζει σοβαρά τις δραστηριότητες αυτών που υποφέρουν. Η ιατρική είναι αδύναμη να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Γιατί δεν είναι ο ιός που προκαλεί τον συνεχή πόνο εδώ. Αυτό έχει ήδη υποχωρήσει σε αυτό το σημείο. Μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος ευθύνεται. Επομένως, πρέπει να περιμένετε έως ότου το ανοσοποιητικό σύστημα επανέλθει από μόνο του στο φυσιολογικό. Το άρθρο μας ρίχνει μια ματιά στην καθημερινή μάχη της έρευνας ενάντια σε ιούς και βακτήρια.

Δεδομένου ότι ο αδενικός πυρετός του Pfeiffer απαιτεί πολλά από το ανοσοποιητικό μας σύστημα, πολλοί από αυτούς που έχουν προσβληθεί είναι σημαντικά πιο ευαίσθητοι σε άλλες λοιμώξεις, όπως το κρυολόγημα ή οι ιοί της γρίπης, ακόμη και μετά την υποχώρηση της ασθένειας. Γι’ αυτό τα άτομα που είχαν αδενικό πυρετό θα πρέπει να ενισχύσουν επιπλέον το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *