Χωρίς κενώσεις για μια εβδομάδα: Πότε η δυσκοιλιότητα γίνεται επικίνδυνη;
Ρωτήστε έναν γιατρό εάν υποψιάζεται ότι έχετε δυσκοιλιότητα εάν έχετε λιγότερο από τρεις φορές την εβδομάδα κινητικότητα του εντέρου έχω. Αλλά: Πότε η δυσκοιλιότητα γίνεται επικίνδυνη; Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως εμφανίζονται δυσάρεστα συμπτώματα. Για παράδειγμα, τα κόπρανα μπορεί να είναι τόσο σκληρά που να είναι επώδυνα όταν κόπρανα και χρειάζεται πολύς χρόνος για να μπορέσετε να σπρώξετε μια μικρή ποσότητα.
Ωστόσο, εάν ο συνηθισμένος σας ρυθμός αλλάζει, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αμέσως. Όποιος έχει ευαίσθητη πέψη αντιδρά σε μια αλλαγή στη ρουτίνα του -για παράδειγμα σε διακοπές ή σε επαγγελματικό ταξίδι- με πεπτικά προβλήματα. Σε ποιο σημείο αυτό γίνεται δυσκοιλιότητα; Αυτό είναι επίσης ατομικό και όχι απαραίτητα επικίνδυνο. Όλα συνήθως επιστρέφουν στο φυσιολογικό όταν επιστρέφει η ρουτίνα.
Ενδιαφέρων: Κινήσεις του εντέρου: Αυτό πρέπει να ξέρετε για το χρώμα >>
Πότε η δυσκοιλιότητα γίνεται επικίνδυνη – και γιατί;
Πότε όμως η δυσκοιλιότητα γίνεται επικίνδυνη; Δεν έχω πάει στην τουαλέτα εδώ και καιρό και καταλαβαίνεις Πόνος στο στομάχι ή ακόμα και κράμπεςη δυσκοιλιότητα μπορεί να κρύβει ένα σοβαρό πρόβλημα: α Εντερική απόφραξη. Αυτό συμβαίνει όταν είναι δυνατή μόνο πολύ μικρή ή καθόλου κίνηση του εντέρου.
Το πόσο διαρκεί η διαδικασία χωρίς κένωση ποικίλλει. Αλλά γίνεται επικίνδυνο το αργότερο όταν υποφέρετε ήδη από έντονο πόνο. Σε περίπτωση εντερικής απόφραξης, τα κόπρανα συνεχίζουν να συσσωρεύονται – έως ότου το εντερικό τοίχωμα υποχωρήσει υπό την πίεση και το περιεχόμενο φτάσει στην κοιλιακή κοιλότητα. Τότε μπορεί να προκληθεί γρήγορα δηλητηρίαση αίματος.
Ανεξάρτητα από το πόσο διαρκεί η δυσκοιλιότητα, εάν έχετε πόνο, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό. Διαφορετικά μπορεί να είναι ακόμη και απειλητικό για τη ζωή. Εάν τα καθαρτικά δεν βοηθούν πλέον, οι πάσχοντες μερικές φορές πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Επομένως: Μην ντρέπεστε και πηγαίνετε κατευθείαν στο γιατρό. Ο οικογενειακός γιατρός είναι το ιδανικό πρώτο σημείο επαφής εδώ.
Συναρπαστικός: Κινήσεις του εντέρου: Η μικρή καύση μπορεί να έχει αυτές τις αιτίες >>
Πότε η δυσκοιλιότητα γίνεται επικίνδυνη λόγω επιπλοκών;
Ωστόσο, μια εντερική διάτρηση δεν χρειάζεται να συμβεί αμέσως. Είναι επίσης κατανοητό ότι το σημείο στο οποίο τα πράγματα γίνονται άβολα και η δυσκοιλιότητα μπορεί να γίνει ακόμη και επικίνδυνη μπορεί να συμβεί νωρίτερα. Ειδικά αν υποφέρετε από το πρόβλημα χρόνια, είναι πιθανές περαιτέρω συνέπειες.
Οι πιο συχνές επιπλοκές περιλαμβάνουν: Αιμορροϊδές, που συχνά προκύπτουν από υπερβολικό πάτημα. Δεν είναι επικίνδυνα στο πρώτο στάδιο, αλλά είναι δυσάρεστα. Καθώς προχωρούν, μπορεί να εμφανίσουν φλεγμονή, φαγούρα, αιμορραγία ή εμπύρισμα.
Τα λεγόμενα είναι λιγότερο γνωστά Εκκολπωματικό. Οι γιατροί αναφέρονται σε αυτό ως μικρές προεξοχές στα έντερα. Ανάλογα με το πόσο καιρό ή συχνά υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, το εντερικό τοίχωμα μπορεί να στραφεί προς τα έξω σε αδύναμα σημεία με την πάροδο του χρόνου. Αυτές οι προεξοχές μπορεί να φλεγμονωθούν λόγω των υπολειμμάτων κοπράνων που συσσωρεύονται σε αυτές, προκαλώντας αίμα στα κόπρανα και έντονο κοιλιακό άλγος.
Συνεχίστε την ανάγνωση και εδώ: Εκκολπωμάτωση: Αυτές είναι οι αιτίες όταν το έντερο κρούει τον συναγερμό >>
Σε ποιο σημείο η δυσκοιλιότητα γίνεται πρόβλημα – και ίσως επικίνδυνο; Όταν η ευαίσθητη περιοχή του πρωκτού υπόκειται σε υπερβολικό στρες λόγω της υψηλής πίεσης όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα και των σκληρυμένων κοπράνων. Μεταξύ άλλων, μικρές ρωγμές μπορούν να εμφανιστούν εδώ – τα λεγόμενα Σχισμές πρωκτού – προκύψει. Επίσης αποστήματα και έκζεμα στην περιοχή του πρωκτού μπορεί να είναι αποτέλεσμα δυσκοιλιότητας. Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστα Πρωκτικά συρίγγια. Αυτό αναφέρεται σε μικρούς αγωγούς που σχηματίζονται μεταξύ του ορθού και της επιφάνειας του δέρματος και φλεγμονώνονται εύκολα.
Αξίζει να διαβάσετε: Αιτίες και σημασία του γκρίζου σκαμνιού >>
Πόσο καιρό χωρίς κένωση: Πότε πρέπει να βοηθήσετε
Αν αναρωτηθείτε «σε ποιο σημείο η δυσκοιλιότητα γίνεται επικίνδυνη;», ιδανικά θα πρέπει να αρχίσετε να αναζητάτε λύσεις αμέσως. Αυτό δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ένα κλασικό καθαρτικό. Μερικές φορές μόνο ένα είναι αρκετό κούπα καφέ ή σε επίμονες περιπτώσεις τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως π.χ λιναρόσποροςπίτουρα ή τα ινδικά Φλοιοί Psyllium.
Επιπλέον, θα πρέπει πάντα πιείτε αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα υγρά εισέρχονται στα κόπρανα, κάτι που τελικά διασφαλίζει ότι γίνεται πιο μαλακό, αυξάνει τον όγκο του και έτσι προωθεί τις κενώσεις του εντέρου.
Ανάλογα με το πόσο καιρό θα παραμείνετε χωρίς κένωση, θα πρέπει πρώτα να πάτε σε μία καθαρτικό από το φαρμακείο εάν τα απλά μέτρα και οι σπιτικές θεραπείες δεν λειτουργούν. Αυτά τα καθαρτικά στοχεύουν επίσης στην αύξηση του όγκου των κοπράνων – διευκολύνοντας σας να πηγαίνετε στην τουαλέτα. Εάν αυτές οι θεραπείες δεν λειτουργήσουν το αργότερο μετά από μια ημέρα, τα υπόθετα ή οι κλύσματα μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, όπως και τα καθαρτικά, θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε μόνο αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αυτό γνωρίζει πότε καθίσταται απαραίτητο να το χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση δυσκοιλιότητας. Μπορεί επίσης να εκτιμήσει πόσο επικίνδυνη είναι η έλλειψη κενώσεων.
Πανω σε αυτο το θεμα: Purge: Πώς να ανακουφίσετε τη δυσκοιλιότητα με φυσικό τρόπο >>