Πότε επιτέλους τα πράγματα θα βελτιωθούν ξανά;

Burnout: Πότε επιτέλους τα πράγματα θα βελτιωθούν ξανά;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι εύκολη καθώς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως: Β. το Σοβαρότητα της επαγγελματικής εξουθένωσηςτα υποκείμενα αιτίες και το Μέτρατα οποία λαμβάνονται για ανάκτηση.

Γενικά, χρειάζεται περίπου τόσος χρόνος για να ανακάμψει κανείς από την επαγγελματική εξουθένωση όσο χρειάστηκε για να μπει στην κρίση. Αυτό σημαίνει ότι η επαγγελματική εξουθένωση που έχει αναπτυχθεί σε διάστημα αρκετών μηνών θα απαιτήσει επίσης αρκετούς μήνες ή και χρόνια για να ανακάμψει.

Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης που δημοσιεύθηκε το 2022, μόνο το 16% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι είχε αναρρώσει πλήρως από την επαγγελματική εξουθένωση μετά από επτά χρόνια. Το 4% είπε ότι αισθάνεται το ίδιο ή χειρότερα από πριν. Η συντριπτική πλειονότητα του 80% ένιωθε καλύτερα αλλά παρόλα αυτά υπέφερε από ένα ή περισσότερα ενοχλητικά συμπτώματα, όπως: Β. Εξάντληση, δυσκολία συγκέντρωσης, προβλήματα ύπνου ή άγχος.

Μετά από μια εξάντληση, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αφιερώσετε χρόνο για να θεραπεύσετε και να ανακτήσετε δυνάμεις. Εδώ είναι 5 συμβουλέςπου μπορεί να βοηθήσει:

1. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας για ξεκούραση και χαλάρωση

Η πιο σημαντική προϋπόθεση για την αποκατάσταση είναι να πάρετε αρκετά ξεκούραση και χαλάρωση θεραπεύω. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας και να μην βάζετε τον εαυτό σας σε υπερβολικό άγχος. Φροντίστε να κοιμάστε αρκετά, να τρώτε υγιεινά και να κάνετε αρκετά διαλείμματα.

Ενδιαφέρων: Μειώστε το άγχος με αυτές τις 3 βραδινές τελετουργίες >>

2. Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια

Εάν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες της επαγγελματικής εξουθένωσης μόνοι σας, είναι σημαντικό επαγγελματική βοήθεια μαζεύω. Ένας θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε την κατάσταση και να αντιμετωπίσετε τις συναισθηματικές και σωματικές συνέπειες της κατάρρευσης. Η επαγγελματική εξουθένωση θεωρείται επίσημη ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα: Ψυχοθεραπεία: Πώς να αποκτήσετε μια θέση όσο το δυνατόν γρηγορότερα >>

3. Μιλήστε με κάποιον που εμπιστεύεστε

Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο να μιλήσετε σε κάποιον που εμπιστεύεστε για εσάς συναισθήματα και σκέψεις. Αυτό μπορεί να είναι ένας φίλος, ένα μέλος της οικογένειας ή ένας θεραπευτής.

Συμβουλή ανάγνωσης: Ψυχολογία: 5 μυστικά για μια δια βίου φιλία >>

4. Προσοχή στη διατροφή και την άσκηση

Η υγιεινή διατροφή και η επαρκής άσκηση είναι σημαντικά για τη σωματική και ψυχική υγεία. Προσέξτε ένα ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως. Φτιαχνω, κανω ασκήσου τακτικάπου απολαμβάνεις.

Συναρπαστικός: Το σώμα σας χρειάζεται αυτές τις 4 βιταμίνες όταν είναι στρεσαρισμένο >>

5. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Μετά από εξάντληση, είναι σημαντικό να… ρεαλιστικούς στόχους να ορίσει. Μην προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα ταυτόχρονα. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και αφήστε τον χρόνο να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας.

Συναρπαστικό: Πρόληψη της επαγγελματικής εξουθένωσης: 3 εμπιστευτικές συμβουλές για περισσότερη γαλήνη και ηρεμία >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *