Πόσο επικίνδυνη είναι η τάση;

Τι είναι η ινσουλίνη;

Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από το παγκρέας παράγεται. Παίζει καθοριστικό ρόλο σε μεταβολισμόςβοηθώντας τα κύτταρα του σώματος, Απορροφήστε τη γλυκόζη (ζάχαρη) από το αίμα και να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια.

Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται, όπως μετά από ένα γεύμα, το πάγκρεας απελευθερώνει περισσότερη ινσουλίνη για να αντιμετωπίσει το επιπλέον σάκχαρο. Σε άτομα με διαβήτη τύπου 1, το σώμα δεν παράγει ινσουλίνη και σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, το σώμα δεν ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην ινσουλίνη. Και τα δύο κράτη απαιτούν ένα ιατρική θεραπεία για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Είναι η ινσουλίνη καλή για την απώλεια βάρους;

Η ίδια η ινσουλίνη δεν συμβάλλει άμεσα στην απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, η ινσουλίνη μπορεί να είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ένα σε μερικούς ανθρώπους Αύξηση βάρους οδηγούν και επιδεινώνουν την παχυσαρκία. Διότι: Η ινσουλίνη μπορεί να αυξήσει την όρεξη και να προκαλέσει τη μετατροπή των περιττών θερμίδων σε λίπος και την αποθήκευση.

Διαβάστε επίσης: Χάστε βάρος υγιεινά – συμβουλές για το πώς να χάσετε βάρος βιώσιμα >>

Παρόλα αυτά: Ο βέλτιστος έλεγχος του σακχάρου στο αίμα με ινσουλίνη μπορεί να είναι ευεργετικός για τα άτομα με διαβήτη Διαχείριση βάρους πηγαίνει. Η σωστή δόση ινσουλίνης μπορεί να σταθεροποιήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει Μειώστε την επιθυμία για φαγητό και μειώστε την επιθυμία για υπερκατανάλωση τροφής.

Ινσουλίνη για απώλεια βάρους χωρίς διαβήτη: Αυτές οι παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν

Η χρήση ινσουλίνης για απώλεια βάρους χωρίς διαβήτη είναι επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παρενέργειες οδηγω. Αυτό περιλαμβάνει:

  1. Υπογλυκαιμία: Μια πιθανή παρενέργεια είναι η λεγόμενη «υπογλυκαιμία» ή το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν πολύ χαμηλά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως ζάλη, αδυναμία, τρέμουλο, σύγχυση ή ακόμα και απώλεια συνείδησης. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ινσουλίνη για να χάσετε βάρος και στη συνέχεια τρώτε μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων, το σάκχαρό σας μπορεί να αυξηθεί πολύ γρήγορα και στη συνέχεια να πέσει απότομα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία.
  2. Αύξηση βάρους: Κατά ειρωνικό τρόπο, η ινσουλίνη μπορεί στην πραγματικότητα να σας κάνει να κερδίσετε βάρος, όχι να χάσετε βάρος.
  3. Αντίσταση στην ινσουλίνη: Επιπλέον, η χρήση ινσουλίνης χωρίς ιατρική ανάγκη μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να εξοικειωθεί με την εξωτερική ινσουλίνη και να μειώσει την παραγωγή ινσουλίνης από τον ίδιο τον οργανισμό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που εξαρτάται από την ινσουλίνη, όπου το σώμα σας παλεύει να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα χωρίς την εξωτερική ινσουλίνη.
  4. Άλλες παρενέργειες: Όποιος παίρνει το φάρμακο με ακατάλληλο τρόπο κινδυνεύει με πεπτικά προβλήματα, δερματικές αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης και, σε σπάνιες περιπτώσεις, σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Σπουδαίος: Η ινσουλίνη είναι μια ζωτικής σημασίας ορμόνη που πρέπει να χορηγείται προσεκτικά. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο χωρίς τη συμβουλή γιατρού.

Στο βίντεο: Με λίγα λόγια: Τι είναι η ινσουλίνη και τι κάνει;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *