Πόσο γρήγορα δρα το Cetrizin and Co.;

Η εποχή της γύρης έχει μόλις αρχίσει όταν ο αλλεργικός πυρετός αρχίζει να γίνεται αισθητός. Τα μάτια σας φαγούρα, η μύτη σας τρέχει και πρέπει να φτερνίζεστε συνεχώς. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών για τις Αλλεργίες, το 15 τοις εκατό όλων των Γερμανών πάσχουν από αλλεργικό πυρετό. Μερικοί άνθρωποι έχουν μόνο ήπια συμπτώματα, ενώ για άλλους τα συμπτώματα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή. Για την ανακούφιση και την ανακούφιση των τυπικών αλλεργικών συμπτωμάτων, οι γιατροί συνιστούν τη λήψη φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή Αντιισταμινικά.

Τι είναι τα αντιισταμινικά;

Τα αντιισταμινικά μπορούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν ανακούφιση όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αλλεργικού πυρετού, αλλά και με άλλες αλλεργίες που εμφανίζονται. Το φάρμακο, ως δισκίο, σταγόνα ή σπρέι, διασφαλίζει ότι η ισταμίνη αγγελιαφόρου του ίδιου του σώματος μπλοκάρεται στο σώμα. Αυτό είναι υπεύθυνο για αλλεργικές αντιδράσεις και αντιδρά αμυντικά σε υποτιθέμενες αβλαβείς ουσίες όπως η γύρη ή οι τρίχες ζώων.

Για ήπια συμπτώματα, συνιστάται τοπική εφαρμογή με σπρέι ή οφθαλμικές σταγόνες. Εάν υποφέρετε περισσότερο από αλλεργική ρινίτιδα, μπορείτε να πάρετε αντιισταμινικά σε μορφή δισκίου. Στην ιδανική περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να συζητήσετε τη φαρμακευτική αγωγή με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Πόσο γρήγορα κάνουν σετιριζίνη και συν. δουλειά?

Πριν πάρετε αντιισταμινικά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα συμπτώματά σας είναι αλλεργική αντίδραση. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να πάρετε αντιισταμινικά ως προληπτικό μέτρο ή για οξέα συμπτώματα. Τα αντιισταμινικά δρουν πολύ γρήγορα. Τα σκευάσματα, οι οφθαλμικές σταγόνες ή το ρινικό σπρέι λειτουργούν μετά από μόλις πέντε έως 15 λεπτά. Τα αντιισταμινικά δισκία συνήθως δρουν μέσα σε μισή έως μία ώρα.

Βίντεο: 10 συμβουλές για τον αλλεργικό πυρετό – πώς να αποφύγετε τις αλλεργικές αντιδράσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *