Πόνος και θόρυβος στην άρθρωση

Σκάσιμο στο γόνατο: Έτσι γίνεται ο θόρυβος

Το γόνατο τρίζει με κάθε βήμα της σκάλας, οι αστραγάλοι σκάνε με τα πρώτα βήματα μετά από αρκετή ώρα καθίσματος. Μερικοί άνθρωποι κάνουν οικειοθελώς τις αρθρώσεις των δακτύλων τους να σκάσουν. Αλλά από πού προέρχονται αυτοί οι θόρυβοι; Οι αιτίες μπορεί να ποικίλλουν. Οστεοαρθρίτιδα που σχετίζεται με την ηλικία ή α Βλάβη χόνδρου μπορεί να οδηγήσει σε τριβή στην αρθρική κάψουλα. Εάν ο χόνδρος έχει εξαφανιστεί εντελώς, δύο οστά συναντώνται δυνατά στην αρθρική επιφάνεια. Αλλά μην ανησυχείτε: Αυτή είναι η εξαίρεση και συμβαίνει σχεδόν αποκλειστικά μετά από χρόνια φθοράς του χόνδρου.

Τα ελαφριά είναι πολύ πιο κοινά Ακατάλληλες ευθυγραμμίσεις καθώς Αποφράξεις, που χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια ασυνήθιστων κινήσεων, όπως το στρίψιμο της σπονδυλικής στήλης. Παρόμοια με το ράγισμα των δακτύλων, οποιοδήποτε τράβηγμα της άρθρωσης οδηγεί σε α αρνητική πίεση. Ως αποτέλεσμα, το διοξείδιο του άνθρακα που διαλύεται στο αρθρικό υγρό μετατρέπεται σε αέρια μορφή και φυσαλίδες αερίου έκρηξη. Οι θόρυβοι ρωγμών που εμφανίζονται στην άρθρωση ονομάζονται Τριγμός και είναι βασικά ακίνδυνα για αρχή.

Επίσης συναρπαστικό: 9 συμβουλές για την πρόληψη προβλημάτων στις αρθρώσεις >>

Τα γόνατα σκάνε σε κάθε βήμα: Πρέπει να πάω σε γιατρό;

Όταν το σώμα μας ραγίζει και τσακίζει, το μυαλό μας βρίσκει γρήγορα μια κατάλληλη διάγνωση: οστεοαρθρίτιδα, βλάβη χόνδρου, ρευματοειδής αρθρίτιδα. Γενικά, οι ρωγμές των αρμών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Για να ηρεμήσετε τους φόβους σας, θα πρέπει απλώς να αναλύσετε το θέμα στην επόμενη τακτική επίσκεψη σας στο γιατρό. Ωστόσο, μπορείτε να γλιτώσετε από ένα βιαστικό ταξίδι στον ορθοπεδικό – εκτός εάν το σκάσιμο του γόνατος υποχωρήσει Κόποι ή Απώλεια κινητικότητας κατά μήκος.

Για παράδειγμα, εάν έχετε πέσει ή στρίψετε τον αστράγαλό σας ενώ κάνετε αθλήματα και οι αρθρώσεις του αστραγάλου, του γονάτου ή του ισχίου σας αισθάνονται ακατάλληλες, κάνουν θορύβους και πονάνε, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού το συντομότερο δυνατό Χειρουργοί Ορθοπαιδικοί συμφωνώ. Αυτό μπορεί να σαρώσει την προσβεβλημένη άρθρωση για θραύσματα ή οίδημα και, εάν είναι απαραίτητο, να ξεκινήσει διαδικασίες απεικόνισης, όπως μαγνητική τομογραφία ή μαγνητική τομογραφία. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες αρθρώσεις, για παράδειγμα, εάν η γνάθος σας σκάει και πονάει για μέρες όταν μασάτε ή εάν οι καρποί σας γίνονται αντιληπτοί μετά από κάθε συνεδρία push-up. Για να σταθεροποιήσετε το γόνατό σας, θα πρέπει να κάνετε τακτικές προπονήσεις σταθερότητας.

Επίσης ενδιαφέρον: Βοήθεια με πόνους στις αρθρώσεις >>

Τι σχέση έχει το αρθρικό υγρό με το σκάσιμο των γονάτων;

Η ουσία που λειτουργεί ως λιπαντικό μέσα στην άρθρωση ονομάζεται Αρθρικό υγρό ορίζεται. Εξασφαλίζει ότι τα οστά και οι χόνδροι γλιστρούν με μικρή τριβή, πράγμα που σημαίνει ότι φθείρονται λιγότερο γρήγορα. Για να μειώσετε τους ενοχλητικούς ήχους κρότου και να προστατέψετε τις αρθρώσεις σας, θα πρέπει να δυναμώσετε τους γύρω μύες και να μετακινήσετε τις αρθρώσεις σας χωρίς να τους επιβαρύνετε πολύ. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διεγείρετε την παραγωγή αρθρικού υγρού. Τα αθλήματα που δεν περιλαμβάνουν απότομες αλλαγές κατεύθυνσης ή άλματα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για αυτό.

Χρήσιμα επίσης: Συμβουλές κατά των αρμών λείανσης >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *