Πονόδοντος στα παιδιά: συμβουλές για γονείς

Ποιος δεν το ξέρει αυτό: Μαστιζόμενοι από πονόδοντο και τη γνώση ότι πρέπει να πάμε πραγματικά στον οδοντίατρο, τον αποφεύγουμε και ελπίζουμε ότι ο πόνος στα δόντια μας θα φύγει από μόνος του. Το αποτέλεσμα? Περπατάμε κυριολεκτικά στα ούλα μας. Ο φόβος για τον οδοντίατρο είναι διάχυτος και ο ήχος του τρυπανιού αρκεί συχνά για να μας τρομάξει.

Για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας δεν θα έχουν μια κακή εμπειρία στον οδοντίατρο, έχει νόημα η τακτική προληπτική φροντίδα. Μάθετε εδώ ποιες τροφές βλάπτουν ιδιαίτερα τα δόντια σας >>

Αιτίες: Πονόδοντος στα παιδιά

Οι αιτίες του πονόδοντου στα παιδιά μπορεί να είναι διάφοροι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του Έλλειψη σμάλτου των δοντιών, τερηδόνα και φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η περιοδοντίτιδα. Περιλαμβάνονται επίσης μηχανικοί τραυματισμοί και βλάβες, όπως τρίξιμο των δοντιών.

Στα παιδιά, ο πόνος μπορεί επίσης να προκληθεί από την κακή ευθυγράμμιση μεμονωμένων δοντιών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων:

  • Τα ούλα μπορεί να τραυματιστούν από στραβά δόντια, για παράδειγμα εάν το παιδί τα δαγκώσει κατά λάθος.
  • Οι μασητικές επιφάνειες μπορεί να υποβληθούν σε λανθασμένη πίεση.
  • Τα οστά της γνάθου μπορούν να αλλάξουν.
  • Τα δόντια μπορεί να φθαρούν περισσότερο από το κανονικό.

Ωστόσο, η πιο κοινή αιτία πονόδοντου στα παιδιά είναι Τερηδόνα. Τα δόντια του γάλακτος έχουν σημαντικά πιο λεπτό σμάλτο από τα μόνιμα δόντια (δεύτερη οδοντοφυΐα). Αυτό διευκολύνει την τερηδόνα να σπάσει το σμάλτο στα δόντια του μωρού και στη συνέχεια να εξαπλωθεί ανεμπόδιστα.

Επομένως, δώστε τους προσεκτική προσοχή Καθαρισμός και περιποίηση τα δόντια του γάλακτος των παιδιών σας. Για να το κάνετε αυτό, βουρτσίστε αρκετές φορές την ημέρα τα νεογιλά δόντια του μικρού σας, αποφύγετε τις περιττές ποσότητες γλυκών και γλυκών ποτών και βασιστείτε περισσότερο σε φρούτα, λαχανικά και υγιεινούς χυμούς ή νερό. Ωστόσο, εάν τα παιδιά σας εμφανίσουν πόνο και τερηδόνα ή προβλήματα με τα ούλα τους, η επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι αναπόφευκτη.

Αιτίες: Πονόδοντος στα μωρά

Στο Μωρά Συχνά υπάρχει πόνος πίεσης που προκαλείται από το σχηματισμό γαλακτοδοντιών και συχνά προκαλεί πολύ κλάμα. Πολλά μικρά παιδιά βιώνουν μεγάλο πόνο, ειδικά όταν οι γομφίοι τους διαπερνούν τα ούλα τους, μερικές φορές σε συνδυασμό με πυρετό και ευαίσθητα ούλα.

Το ακόλουθο Σημάδια μπορεί να σας πει πότε θα βγει το πρώτο δόντι του μωρού σας:

  • Πρησμένα ούλα
  • αυξημένες θερμοκρασίες με πυρετό
  • κοκκινισμένα μάγουλα
  • βάζοντας αντικείμενα, δάχτυλα ή ολόκληρη τη γροθιά στο στόμα
  • βαριά σάλια

Στο βίντεο: Σημάδια που σας λένε ότι το πρώτο δόντι του μωρού έρχεται σύντομα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *